Чернігівський обласний центр народної творчості



Головна » 2020 » June » 17
«Гартаначка – страва з картоплі Носівщини» (Чернігівська обл., Носівська ОТГ)

Гартаначку в різних регіонах України просто називають польовою кашею. Проте, для Носівщини – це зовсім різні страви.
Географічна широта не обмежується територією Носівщини.
Основою страви є картопля. Почищену та покришену картоплю засипали у казан з киплячою водою, додавали сіль. Коли картопля зварилася до підготованості, додається промите пшоно. Після готовності страви зливається юшка, заправляється обжареною на салі цибулею, кришеною зеленню. Це – «зливанка». «Гартаначка» затовкується дрібно покришеним, вижареним салом з цибулею, сирими яйцями, подрібненою зеленню (зелена цибуля, кріп, рідко - петрушка). Іноді готується на основі м’ясного бульйону. У 2018 ... Read more »
Категорія: Оголошення | Переглядів: 422 | Додав: lena | Дата: 17-June-2020 | Коментарі (0)

Переклад

Інформація

Календар

«  June 2020  »
SuMoTuWeThFrSa
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Пошук

Форма входу

Вітаю Вас Гість

Login:
Password:

Фестивалі

фестиваль "Поліське Коло"
фестиваль "Київська Русь"
фестиваль "Київська Русь"

Статистика

О.Майшев © 2022 | Чернігівський обласний центр народної творчості.