Чернігівський обласний центр народної творчості



Головна » 2020 » Червень » 17
«Гартаначка – страва з картоплі Носівщини» (Чернігівська обл., Носівська ОТГ)

Гартаначку в різних регіонах України просто називають польовою кашею. Проте, для Носівщини – це зовсім різні страви.
Географічна широта не обмежується територією Носівщини.
Основою страви є картопля. Почищену та покришену картоплю засипали у казан з киплячою водою, додавали сіль. Коли картопля зварилася до підготованості, додається промите пшоно. Після готовності страви зливається юшка, заправляється обжареною на салі цибулею, кришеною зеленню. Це – «зливанка». «Гартаначка» затовкується дрібно покришеним, вижареним салом з цибулею, сирими яйцями, подрібненою зеленню (зелена цибуля, кріп, рідко - петрушка). Іноді готується на основі м’ясного бульйону. У 2018 ... Читати далі »
Категорія: Оголошення | Переглядів: 343 | Додав: lena | Дата: 17-Червня-2020 | Коментарі (0)

Переклад

Інформація

Календар

«  Червень 2020  »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Пошук

Форма входу

Вітаю Вас Гість

Логін:
Пароль:

Фестивалі

фестиваль "Поліське Коло"
фестиваль "Київська Русь"
фестиваль "Київська Русь"

Посилання

Президент України
Верховна Рада України
Кабінет Міністрів України
Чернігівська ОДА
Чернігівська облрада
Чернігівська міська рада

Департамент культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської ОДА
Музеї Чернігівщини

Статистика


О.Майшев © 2022 | Чернігівський обласний центр народної творчості.