Чернігівський обласний центр народної творчості



Головна » 2020 » Червень » 15
«Художнє дереворізьблення Чернігівщини» (Чернігівська обл., м. Чернігів, м. Ніжин, Новгород-Сіверський р-н, Сосницький р-н).
Різьблення по дереву - це мистецтво, яким славилися стародавні слов'яни ще в ХІ столітті. У ХVІІІ-ХІХ ст. різьблення в Україні досягло найвищого рівня. На Чернігівщині розповсюджений такий вид різьблення як - художнє різьблення по дереву з плоскою рельєфною технікою тригранно-виїмчастого різьблення. Зразки виробів ХІХ-ХХ ст. у великій кількості збереглися у музеях України. Значною відмінністю Чернігівських різьбярів було використання в орнаментах солярних розеток, які відрізнялись за кількістю їх використання у роботі, по моделюванню в поєднанні трикутних елементів виїмчастого різьблення (сливки). ... Читати далі »
Категорія: Оголошення | Переглядів: 282 | Додав: lena | Дата: 15-Червня-2020 | Коментарі (0)

Обласний центр народної творчості є закладом, який зберігає нематеріальну культурну спадщину нашого народу, допомагає працівникам галузі культури виявлять та відроджувати елементи нематеріальної культурної спадщини (НКС).
Починаючи з 2018 року в області розпочалася робота з виявлення та ідентифікації елементів нематеріальної культурної спадщини беручи за основу Конвенцію ЮНЕСКО «про охорону нематеріальної культурної спадщини» та Закон України «Про приєднання України до Конвенції Про охорону нематеріальної культурної спадщини»).

Одним із головних досягнень в цьому напрямку є створення Обласного переліку елементів НКС до якого увійшло 11 найменувань. Гордістю Чернігівщини стало включення двох елементів НКС, рішенням Міністерства культури 2019 року, до Національного переліку НКС6 «ДЕРЕВО» та "ГОНЧАРСТВО".
Щоб ознайомити широку аудиторію з нашою нематеріальною культурою, Обласним центром народної творчості організовується Проєкт «Код нації в НКС. Обласний перелік ... Читати далі »
Категорія: Оголошення | Переглядів: 276 | Додав: lena | Дата: 15-Червня-2020 | Коментарі (0)

Переклад

Інформація

Календар

«  Червень 2020  »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Пошук

Форма входу

Вітаю Вас Гість

Логін:
Пароль:

Фестивалі

фестиваль "Поліське Коло"
фестиваль "Київська Русь"
фестиваль "Київська Русь"

Посилання

Президент України
Верховна Рада України
Кабінет Міністрів України
Чернігівська ОДА
Чернігівська облрада
Чернігівська міська рада

Департамент культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської ОДА
Музеї Чернігівщини

Статистика


О.Майшев © 2022 | Чернігівський обласний центр народної творчості.