Головна » 2016 » Грудень » 19 » Загальнообласна мистецька акція "Мій Крим"в ККМЦ
Загальнообласна мистецька акція "Мій Крим"в ККМЦ
09:09
18 грудня у блакитному залі кіно-культурного мистецького центру з національно-патріотичного виховання стартувала широкомасштабна патріотична акція «Мій Крим», покликана за словами ведучого засвідчити солідарність чернігівців з народами, які проживають на території тимчасово окупанованого Криму, та підтримати переселенців-кримчан.
Ще виразнішими були акценти щодо мети заходу у виступі заступника голови-керівника апарату обласної державної адміністрації Наталії Романової. Уже в першій фразі вона наголосила на тому, що краяни ніколи не змиряться з агресією північного сусіда, і нинішня акція є лиш початком процесу за повернення Криму до складу України.
Присутність на акції Голови Меджлісу кримськотатарського народу, депутата України трьох скликань Рефата Чубарова, який висловив глибоку вдячність за рішучість і послідовність чернігівців у боротьбі за територіальну цілісність України. Разом з тим зворушливо засвідчив свої почуття з приводу пильної уваги обласної влади до пам’яті полеглих на Майдані та в зоні АТО чернігівців, що виникли у нього під час проходження повз пам’ятні стели від облдержадміністрації кіно-культурного центру.
Варто наголосити ще на одній ремарці ведучого, що передувала виступу начальника Державного науково-випробувального центру Збройних Сил України полковника Володимира Башинського: «…У цьому залі присутні люди, які здійснили подвиг: врятували бойову техніку і наукову документацію, виходячи з окупановаго Криму. І головне – майже 100 військових науковців не порушили священну клятву на вірність Україні.»
Володимир Башинський розповів, як це було, а також про сьогоднішні здобутки очолюваного ним науково-випробувального центру, який нині дислокується в Чернігові.
Повідомлені ним факти ілюструвалися відеороликом і слугували доповненням до тематичного стенду про становлення українського війська, з яким учасники акції встигли ознайомитись у фойє кіно-культурного центру ще до початку урочистої частини.
Ідейно насиченою і жанрово розмаїтою була мистецька складова заходу. У тому ж таки фойє були розгорнуті художні виставки, в тому числі дитячого малюнка, звучали мелодії українських пісень. А на сцені виступали кращі художні колективи і окремі виконавці: академічний камерний хор ім.Д.Бортнянського обласного філармонійного центру фестивалів і концертних програм, відомий кобзар-лірник, народний артист України, лауреат Шевченківської премії Василь Нечепа, самобутні поетеса Олена Грицюк і композитор Володимир Горленко, зовсім юні співаки, котрі, одначе, встигли уже стати лауреатами всеукраїнських і міжнародних конкурсів Микола Морозов, Нікіта Лазаренко та інші.
Урізноманітнили концертну програму особливою колоритністю представники національних товариств Чернігівщини – азербайджанського, білоруського, вірменського та єврейського. І незалежно від того, в якому жанрі вони себе репрезентували (віршах, піснях чи танцях) – всі засвідчили свою солідарність з тематикою акції і були сповнені оптимізму щодо досягнення поставленої нею мети.
Словом, початок вдалий. А продовження буде. Ще більш плідним на творчі знахідки. В цьому насамкінець запевнив завідуючий кіно-культурним центром Вадим Антошин.


Василь Щербонос, провідний редактор
Обласного методичного центру навчальних
закладів культури і мистецтв












]

Фото Леоніда Віленського



QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Регіональні заходи | Переглядів: 65 | Додав: lena | Теги: Мій Крим, Кіно-культурний мистецький центр | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
avatar

Переклад

Інформація

Календар

«  Грудень 2016  »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31

Пошук



Форма входу

Вітаю Вас Гість

Логін:
Пароль:

Фестивалі

фестиваль "Поліське Коло"
фестиваль "Київська Русь"
фестиваль "Київська Русь"

Культурний простір

Посилання

Президент України
Верховна Рада України
Кабінет Міністрів України
Чернігівська ОДА
Чернігівська облрада
Чернігівська міська рада

Департамент культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської ОДА
Музеї Чернігівщини
Чернігівський музей-заповідник М.М.Коцюбинського
веб-портал "Європейська Україна"
новини "Чернігівський Формат"

Вітаємо!

Сьогодні: іменинників немає

Статистика


Rambler's Top100

О.Майшев © 2017 | Чернігівський обласний навчально-методичний центр культури і мистецтв.