Чернігівський обласний центр народної творчості




Здрастуйте, дорогі друзі!

>Юлія Солонець Ми раді вітати вас на офіційному сайті Чернігівського обласного Центру народної творчості, який є осередком духовної культури краю.

Гості сайту зможуть отримати вичерпну інформацію про культурно-мистецькі заходи, що проходять у регіоні, творчу діяльність кращих аматорських колективів, їх участь у всеукраїнських і міжнародних фестивалях та конкурсах.

Функціональна основа діяльності ОЦНТ незмінна: організація та проведення масштабних культурно-мистецьких заходів, методична, консультаційна та практична допомога клубам і аматорським художнім колективам у напрямку підвищення якісного рівня та ефективності їх роботи.

Колектив Центру – це команда професійних однодумців, яка займає чільне місце в культурній сфері Чернігівщини, користується авторитетом серед колег в області, є двигуном усіх мистецьких процесів, ініціатором впровадження нових ідей та тенденцій у розвитку культури регіону.

З повагою
Юлія Солонець,
директор обласного центру народної творчості




1 2 3 ... 141 142 »

Опитування мешканців Чернігова та області щодо їхнього ставлення до азартних ігор та ігрових автоматів

У рамках соціологічного опитування мешканців Чернігова та Чернігівської області було з’ясовано їхнє ставлення до азартних ігор та поняття ігрові автомати в цілому. Загальна кількість опитаних: 1000 осіб. Вік: від 18 до 70 років. Результати опитування про ігрові автомати Позитивне ставлення до азартних ігор: 29% опитаних. Негативне ставлення: 61% опитаних вважають, що азартні ігри та ігрові автомати негативно впливають на суспільство. Байдуже ставлення: 10% опитаних. Було також виявлено, що 35% опитаних грали в азартні ігри або користувались ігровими автоматами. З тих, хто грав, приблизно 83% (заокруглюючи) ставляться позитивно до таких розваг, що становить більшість серед тих, хто має досвід гри.
Ігро... Read more »
Категорія: Всеукраїнські заходи | Переглядів: 824 | Додав: lena | Дата: 01-July-2021 | Коментарі (1)

В Чернігові до Дня Конституції розгорнули найбільший рушник

У Чернігові розгорнули найбільший в Україні Рушник Єдності довжиною 200 метрів, шириною 220 сантиметрів. Рушник внесли до Книги рекордів України. Фото Віктора Кошмала.

Категорія: Всеукраїнські заходи | Переглядів: 330 | Додав: lena | Дата: 28-June-2021 | Коментарі (0)

Відбувася Х Обласний фольклорний фестиваль-конкурс імені Василя Полевика. Правда в онлайн режімі

Цьогоріч до участі долучень 36 аматорського колектівів області. Переможцями журі признал:
Гран Прі - Номінація: Фольклорні колективи
Народний аматорського фольклорний ансамбль «Сіверяні» КП «Міський палац культури імені В`ячеслава Радченка» Чернігівської міської ради, керівник, лауреат обласної премії ім. В. Полевика Ольга Коцур.
Номінація: Дитячі колективи
І місце - Зразковий вокальний ансамбль «Світлячок» Сновського БК, керівник лауреат обласної премії імені В. Полевика Ольга Сенченко.
Номінація: Фольклорні колективи
І місце - Народний аматорського фольклорний колектив «Оберіг» Смолянська БК Олішівської селіщної заради, керівник Микола Янушкевич.
І місце - Народний аматорського фольклорний колектив «Криниці» Сосницького БК, керівник заслужений працівник культури України, лауреат обласної премії ім. В.Полевіка Ганна Кузьменко.
ІІ місце - Фольклорний гурт «Глибока криниця» Олішівського Будинку культури, керівник Ніна Назаренко. ... Read more »

Категорія: Регіональні заходи | Переглядів: 326 | Додав: lena | Дата: 22-June-2021 | Коментарі (0)

Проєкт «Чернігівщини дерево-життя – могутній України оберіг»

Ось і довгоочікуваний фінал майстер класу. Спочатку нам здавалось, що підготовча робота – це основа успіху:
-ось закінчиться збір і впорядкування етнографічних матеріалів;
- на даних артефактах, зібраних в музеях, архівах, добутих в спілкуванні з найвидатнішими майстрами Чернігівщини, істориками і краєзнавцями створиться ескіз рушника;
- заготується і висушиться деревина відповідної породи, що добре вбирає і щедро віддає фарби полотну;
- виріжуться трафарети з оргаліту з відповідними вимірами-позначками для розташування орнаментації;
- створяться на папері ескізи кожного фрагменту і переб’ються на деревину;
- виріжуться різцем, 20 масивних узорів – штампів та безліч маленьких елементів;
- пройде закупівля тканини ... Read more »

Категорія: Регіональні заходи | Переглядів: 439 | Додав: lena | Дата: 18-June-2021 | Коментарі (1)

X Обласний фольклорний фестиваль- конкурс імені Василя Полевика

Вже так повилось, що з 2009 року на славній Щорській землі, яка подарувала світові талановитого музиканта і хормейстера Василя Полевика, на його честь традиційно відбувається обласний фестиваль-конкурс.
Заслужений працівник культури, лауреат премії імені Г. Верьовки, Б.Грінченка та фонду культури України Василь Полевик зібрав і обробив більш 4,5 тисяч народних пісень, які звучать у виконанні різних хорових та фольклорних колективів і сьогодні. На жаль, в зв’язку з епідемією короновірусу цього року фестиваль проходить «онлайн».
До КЗ «Обласний центр народної творчості» ЧОР надійшло в запису 76 народних пісень, декілька обрядових дійств від 37 колективів Чернігівської області. 17 червня в нашому центрі зібралися члени журі для прослуховування та оці ... Read more »

Категорія: Регіональні заходи | Переглядів: 364 | Додав: lena | Дата: 18-June-2021 | Коментарі (0)

Проєкт «Чернігівщини дерево-життя – могутній України оберіг»

Споглядаючи за атмосферою, що панує під час майстер класу з вибійки, за щирістю захоплення від самого дійства, посмішок, гумору, переказів різних цікавинок з життя батьків, пов’язаних з українськими народними звичаями, традиціями та обрядами, ще і ще раз кожен з учасників відчуває дух українства та єдності.
Наш рушник за довжиною та формою нагадує безмежні поля та безкраї дороги, засіяні зерном орнаментів червоно-чорних кольорів. З кожним днем на ньому все більш впізнаваним стає «дерево життя», що символізує продовження роду вільного, волелюбного українського народу.
-«Слава Україні!»
- «Героям Слава!» - гордо звучить щодня в нашій виставковій залі гасло-вітання української держави.
Чудодійну оберогову силу рушника сьогодні створювал ... Read more »

Категорія: Регіональні заходи | Переглядів: 323 | Додав: lena | Дата: 17-June-2021 | Коментарі (0)

Проєкт «Чернігівщини дерево-життя – могутній України оберіг»

Сьогодні, до справи створення виразних, сповнених спокійного ритму композицій, з традиційними Чернігівщині мотивами, долучились голова Чернігівської обласної ради - Олена Дмитренко, перший заступник голови Чернігівської обласної ради – Ніна Лемеш, заступник голови Чернігівської обласної ради - Дмитро Блауш.
Робота кипіла… Справжня любов та добрі думки і побажання лягали червоно-чорними кольорами на наш спільний рушник-велетень. Українськими народними піснями у виконанні представників чотирьох територіальних громад Любецької, Михайло-Коцюбинської, Олишівської, Ріпкинської супроводжувалась праця очільників обласної ради.
Непідробне захоплення світилось в очах всіх присутніх. Особливо хвилююче і, навіть, символічно виглядала робота наших наймолодших ... Read more »

Категорія: Регіональні заходи | Переглядів: 318 | Додав: lena | Дата: 16-June-2021 | Коментарі (0)

Проєкт «Чернігівщини дерево-життя – могутній України оберіг»

З кожним днем все більшою стає фізична втома працівників обласного центру народної творчості, які вже півмісяця, беззмінно, проводять майстер-клас з вибійки чудо-витвору. Але це – ніщо, в порівнянні з тим, як нестримно злітає до небес моральне, етичне і естетичне задоволення від пробудження інтересу до культури українського народу, від непідробної радості особистої участі всіх майстрів і представників громадських організацій і, просто, пересічених громадян.
Вони надихаються, повернувшись додому, створювати проекти вшанування талантів та майстерності майстрів-земляків, організовувавши виставки – презентації, майстер-класи, змістовний та інформаційно наповнений відпочинок населення. Сьогодні майстерність вибійки опанували представники Деснянської, Козелець ... Read more »

Категорія: Регіональні заходи | Переглядів: 306 | Додав: lena | Дата: 15-June-2021 | Коментарі (0)

Проєкт «Чернігівщини дерево-життя – могутній України оберіг»

Сьогодні до нашого проєкту «Чернігівщини дерево-життя – могутній України оберіг» долучилися представники Березнянської, Городнянської, Добрянської територіальні громади також до участі доєдналися мами Героїв України з громадської організації «Єдина родина Чернігівщини» та депутат чернігівської обласної ради, начальник відділу культури, сім’ї, молоді та спорту Городнянської міської ради Олена Яцкова.
День видався продуктивним та цікавим!
Тож запрошуємо до перегляду фотосвітлин!

Категорія: Регіональні заходи | Переглядів: 304 | Додав: lena | Дата: 14-June-2021 | Коментарі (0)

Триває десятий день роботи над проєктом «Чернігівщини дерево-життя – могутній України оберіг»

Сьогодні до майстер- класу долучилися представники Дмитрівської, Ічнянської, Линовицької, Срібнянської, Талалаївської територіальних громад.
Також, сьогодні, до нашої спільної справи долучилася непересічна особистість – знана майстриня-вишивальниця з Седніва, рідна сестра Героя України Левка Лук’яненка – Зінаїда Григорівна Лук’яненко.
Упродовж всього проєкту до вибійки долучилися представники 38 територіальних громад області це понад 150 осіб.
Обласний центр народної творчості чекає всіх бажаючих хто хоче долучитися до проєкту!
Всім приємного перегляду!

Категорія: Регіональні заходи | Переглядів: 317 | Додав: lena | Дата: 11-June-2021 | Коментарі (0)







01-July-2021
- Свято молодості та краси у Журавці
10-June-2021
- Родинне свято «На крилах любові через роки»
03-June-2021
- Веселковий світ дитинства у Журавці
31-May-2021
- «Веселкове дитинство – пора золота»
19-May-2021
- Відзначення Дня Європи
19-May-2021
- ІІІ Міжнародний мистецький конкурс «Panorama – Art»
30-April-2021
- Дистанційний фестиваль хореографічного мистецтва «Грайлива веселка»
08-April-2021
- Мистецькі новини Бахмаччини
02-April-2021
- Міжрайонний фестиваль сатири та гумору «Сміхлиця – 2021»
29-March-2021
- КВІТНЕВІ УСМІШКИ





Переклад

Інформація
Календар
«  April 2022  »
Su Mo Tu We Th Fr Sa
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Пошук
Форма входу
Вітаю Вас Гість

Login:
Password:

Фестивалі
фестиваль "Поліське Коло"
фестиваль "Київська Русь"
фестиваль "Київська Русь"
Посилання
Президент України
Верховна Рада України
Кабінет Міністрів України
Чернігівська ОДА
Чернігівська облрада
Чернігівська міська рада

Департамент культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської ОДА
Музеї Чернігівщини
Статистика


О.Майшев © 2008-2022 | Чернігівський обласний центр народної творчості.