Чернігівський обласний центр народної творчості



Головна » 2017 » Лютий » 27 » Дитячі шедеври про Республіку Білорусь
Дитячі шедеври про Республіку Білорусь
14:40
Згідно планів Чернігівської громадської організації «Білоруське національно-культурне товариство «Сябри», яку очолює Ворожбит Галина Михайлівна, 24 лютого в приміщенні Чернігівської школи-колегіуму №11 імені Олени Білевич відбувся заключний етап конкурсу дитячого малюнка «Республіка Білорусь-моїми очима».
В конкурсі приймали участь понад 30 учнів-першокласників. Всі учасники і 11 призерів були нагороджені дипломами, грамотами, подарунками та солодощами від Посольства Республіки Білорусь в Україні та громадської організації «Сябри». Зі словами подяки діткам за участь в конкурсі, про його значення в порозумінні України і Білорусі в такий нелегкий і непростий час, виступив Перший секретар Посольства Республіки Білорусь в Україні Понкратенко Олексій Володимирович. З пізнавальною інформацією про юну партизанку - розвідницю, Олену Білевич, яка в роки війни очолювала комсомольську організацію цієї школи, виступила Ворожбит Галина Михайлівна. Вона розповіла сумну історію героїчного подвигу юної дівчини, ім’я якої з честю носить колегіум №11. Адже 2 травня 1943 року разом з білоруським
юнаком Михайлом Симоненком, виконуючи завдання партизанського загону ім.Коцюбинського, в Білорусі, після нелюдських тортур, юні герої-розвідники були розстріляни і поховані в одній могилі на Білоруській землі. Саме тому, для проведення конкурсу малюнків про сусідню країну з її чудовими озерами, партизанськими лісами, а головне дружніми і привітними людьми, і був вибраний колегіум ім. Олени Білевич. З вітальними словами, щирими світлими побажаннями та вдячністю за їх творчу працю, до діточок і організаторів, звертались у своїх промовах гості заходу: Чернігівська
письменниця з білоруськими корінням – Світлана Новик, активістка - Ніна Камінська, провідний методист по роботі з національними меншинами обласного методичного центру навчальних закладів культури і мистецтв - Поліна Борщенко.
Дружня сімейна атмосфера, українські та білоруські національні костюми, в які були вбрані дітки і організатори, надихали на дружній, ліричний лад. У виконанні діточок, організаторів та гостей, лунали пісні і вірши мовами дружніх народів, та звучали гучні оплески, гордих за своїх талановитих малят, батьків. Підсумувала творчу зустріч директор закладу Рубан Світлана Василівна, бажаючи всім мирного неба, дружніх відносин, добробуту в родинах і сонячного настрою.
Дипломами та грамотами Посольства був нагороджений весь колектив колегіуму, директор – Рубан Світлана Володимирівна, керівник гуртка технічного дизайну «Радуга» - Бондар Євгенія Григорівна, вихователь групи продовженого дня - Ворожбит Ганна Сергіївна. Від імені всіх присутніх, Поліна Борщенко виразила вдячність організаторам, учасникам, а особливо, першому секретарю Посольства Республіки Білорусь в Україні Понкратенко Олексію Володимировичу, за участь в акції, тепле відношення до чернігівської діаспори, подарунки, грамоти, дипломи конкурсантам.На згадку подарувала книги чернігівської письменниці Людмили Шутько, одна з яких отримала почесну Міжнародну літературну премію імені Миколи Гоголя «Тріумф, а книга казок і оповідань «Закон радості» була визнана «Кращою книгою року». Цікаві дитячі видання місцевої авторки поповнять і бібліотечку колегіуму.
Р.S.Особлива вдячність найініціативнішому серед усіх громадських організацій меншин області, патріотично налаштованому, з креативним ідеями, сімейству Ворожбитів.
Дякуємо за плідну співпрацю.

Інформацію підготувала провідний методист по роботі
з національними меншинами Поліна Борщенко








QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: В єдиному колі | Переглядів: 552 | Додав: lena | Теги: Білоруське національно-культурне то | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
avatar

Переклад

Інформація

Календар

«  Лютий 2017  »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28

Пошук

Форма входу

Вітаю Вас Гість

Логін:
Пароль:

Фестивалі

фестиваль "Поліське Коло"
фестиваль "Київська Русь"
фестиваль "Київська Русь"

Посилання

Президент України
Верховна Рада України
Кабінет Міністрів України
Чернігівська ОДА
Чернігівська облрада
Чернігівська міська рада

Департамент культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської ОДА
Музеї Чернігівщини

Статистика


О.Майшев © 2020 | Чернігівський обласний центр народної творчості.