Головна » 2016 » Грудень » 14 » Андріївські вечорниці у Вертіївці
Андріївські вечорниці у Вертіївці
12:01
13 грудня стало знаковим днем в творчому житті с. Вертіївка , адже саме на свято Андрія відділом культури і туризму Вертіївської об’єднаної територіальної громади у співпраці з фахівцями Обласного методичного центру навчальних закладів було організовано та проведено методичну та практичну допомогу вокальному ансамблю «Любисток» та концертно-театральну програму «На Андрія, дівчата ворожили».
Фахівцями з Чернігова: головним хормейстером методичного центру Ольгою Коцур, а також провідними методистами Оксаною Пронченко (фольклорний жанр) та Володимиром Макеєвим (музичного жанр) були проведені теоретичні та практичні заняття з учасниками вокального колективу «Любисток». В першій частині методичної допомоги головні творчі акценти в мистецькій діяльності аматорів були зосереджені на питаннях володіння диханням, чистоті стрію в партіях, роботі з мікрофоном, сценічною майстерністю та мастер-класах з концертного виконання на сцені.
Також значимим аспектом в регламенті методзаходу було теоретичне та практичне заняття на якому підіймалися питання правильності роботи з звукопідсилюючою та світловою апаратурою, а саме: професійний saundcheck для звукооператора і водночас завідувачки відділом культури і туризму Вертіївської об’єднаної територіальної громади Марини Ярмолеко, для керівника «Любистка» Ірини Малаш, питання визвучення під час концерту солістів та інструменталістів з музичного гурту «Дуда з дуба».
Головною частиною творчого візиту до с. Вертіївки фахівців з області та гостей з с. Шестовиці Лауреатів Обласного фольклорного фестивалю ім.. Василя Полевика - 2016 колективу «Горлиця» та переможців міжнародних та всеукраїнських фестивалів-конкурсів фольк-тріо «Калита» м. Чернігів (керівник-Ольга Коцур), котрі в співпраці з дівочим вокальним ансамблем «Любисткок» провели театрально-видовищну концертну програму «На Андрія, дівчата ворожили».
Глядацька зала Вертіївської ЗОШ була заповнена поціновувачами якісної, як народної так і популярної пісні і вищевказані господарі і гості свята представили свою творчість, полонивши глядачів своїми автентичними творами, що є цінним фольклорним скарбом нашої Чернігівщини, а дівчата з «Любистка» - представили яскраву палітру пісень в естрадному жанрі та гарне театралізоване дійство.

Інформацію підготував
провідний методист з музичного жанру
Обласного методичного центру
навчальних закладів культури і мистецтв
Володимир Макеєв







QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Регіональні заходи | Переглядів: 449 | Додав: denis | Теги: дівчата ворожили в Вертіївці, На Андрія | Рейтинг: 5.0/1 |
Всього коментарів: 0
avatar

Переклад

Інформація

Календар

«  Грудень 2016  »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31

Пошук

>

Форма входу

Вітаю Вас Гість

Логін:
Пароль:

Фестивалі

фестиваль "Поліське Коло"
фестиваль "Київська Русь"
фестиваль "Київська Русь"

Культурний простір

Посилання

Президент України
Верховна Рада України
Кабінет Міністрів України
Чернігівська ОДА
Чернігівська облрада
Чернігівська міська рада

Департамент культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської ОДА
Музеї Чернігівщини
Чернігівський музей-заповідник М.М.Коцюбинського
веб-портал "Європейська Україна"
новини "Чернігівський Формат"

Вітаємо!

Сьогодні: День Народження:
PhilipKip(33), Henryvef(34), Bomniebox(45)
Вітаємо!

Статистика


Rambler's Top100

О.Майшев © 2020 | Чернігівський обласний центр народної творчості.