Головна » 2014 » Березень » 21 » На сцені – тільки танці
На сцені – тільки танці
17:27
20 березня на сцені обласного академічного українського музично-драматичного театру імені Т.Г.Шевченка панував лише один жанр – хореографія.
Протягом майже чотирьох годин тут проходили два заходи, що ставили за мету виявити кращих танцюристів області і сприяти їх подальшому творчому зростанню.

Йдеться про фестиваль-конкурс «Надія-2014» та перший відбірковий тур IV Всеукраїнського фестивалю-конкурсу народної хореографії ім.. П.Вірського, ініційованого Національною хореографічною спілкою України за підтримки Міністерства культури України.
В цьому поєднанні простежується логічний зв’язок у контексті збереження і розвитку народних традицій хореографії, збереження професійного та аматорського мистецтва, підвищення художнього рівня хореографічних постановок, що (за аналогією відбірковий турів музично-пісенної «Червоної рути») і ставить за мету фестиваль-конкурс народної хореографії імені Павла Вірського
Обидва заходи засвідчили, що Чернігівщина має потужний потенціал у хореографічному жанрі. У конкурсі «Надія» взяли участь хореографічні колективи з переважної більшості районів та міст області, продемонструвавши неабияку майстерність у п’яти номінаціях: класичний танець, стилізований народний танець, сучасний танець, спортивний бальний танець та народно-сценічний танець.
В усіх номінаціях учасники хореографічних колективів (а це переважно вихованці районних шкіл мистецтв та будинків культури) показали доволі гарні результати. До того ж деякі з них брали участь в кількох номінаціях.
У відбірковому турі IV Всеукраїнського фестивалю-конкурсу народної хореографії ім.. П.Вірського загалом взяло участь 23 колективи, але вибороли таке право лише три.
Це народний художній колектив «Театр танцю «Слов’яни» Чернігівського міського палацу культури, ансамбль народного танцю «Забава» Ніжинського державного університету ім.. М.Гоголя та зразковий дитячий ансамбль танцю «Калинонька» села Куковичі Менського району.
Варто зазначити, що всі учасники першого відбіркового туру не лише вклали у свої номери весь запал своєї душі, а й вдало підібрали репертуар, врахувавши при цьому такий важливий фактор як актуальність – велика увага була приділена шевченківській тематиці присутністю під час вистпу відповідної атрибутики, що дуже важливо в рік 200-літнього ювілею Великого Кобзаря.
У своєму підсумковому слові голова журі заслужений діяч мистецтв України, президент концертно-гастрольного об’єднання «Юніверсал продакшн-Юкрейн» Федір Полянін подякував керівництву департаменту культури і туризму, національностей та релігій ОДА за організацію важливих мистецьких заходів у такий нелегкий для країни час і висловив впевненість у всеперемагаючій силі мистецтва.

Василь ЩЕРБОНОС

Фото М.Дульцева




















QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Всеукраїнські заходи | Переглядів: 542 | Додав: Irina | Теги: Всеукраїнсьий фестиваль-конкурс нар | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
avatar

Переклад

Інформація

Календар

«  Березень 2014  »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31

Пошук



Форма входу

Вітаю Вас Гість

Логін:
Пароль:

Фестивалі

фестиваль "Поліське Коло"
фестиваль "Київська Русь"
фестиваль "Київська Русь"

Культурний простір

Посилання

Президент України
Верховна Рада України
Кабінет Міністрів України
Чернігівська ОДА
Чернігівська облрада
Чернігівська міська рада

Департамент культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської ОДА
Музеї Чернігівщини
Чернігівський музей-заповідник М.М.Коцюбинського
веб-портал "Європейська Україна"
новини "Чернігівський Формат"

Вітаємо!

Сьогодні: іменинників немає

Статистика


Rambler's Top100

О.Майшев © 2018 | Чернігівський обласний центр народної творчості.