Чернігівський обласний центр народної творчості



Головна » 2020 » Червень » 17 » Проєкт «Код нації в НКС. Обласний перелік елементів»
Проєкт «Код нації в НКС. Обласний перелік елементів»
10:25
«Гартаначка – страва з картоплі Носівщини» (Чернігівська обл., Носівська ОТГ)

Гартаначку в різних регіонах України просто називають польовою кашею. Проте, для Носівщини – це зовсім різні страви.
Географічна широта не обмежується територією Носівщини.
Основою страви є картопля. Почищену та покришену картоплю засипали у казан з киплячою водою, додавали сіль. Коли картопля зварилася до підготованості, додається промите пшоно. Після готовності страви зливається юшка, заправляється обжареною на салі цибулею, кришеною зеленню. Це – «зливанка». «Гартаначка» затовкується дрібно покришеним, вижареним салом з цибулею, сирими яйцями, подрібненою зеленню (зелена цибуля, кріп, рідко - петрушка). Іноді готується на основі м’ясного бульйону. У 2018 році засновано відкритий конкурс «Гартаначка – улюблена страва Носівщини», присвячений Дню міста Носівки та річниці утворення Носівської ОТГ. Елемент «Гартаначка – страва з картоплі Носівщини» в 2018 р. увійшов до Обласного переліку.





QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Оголошення | Переглядів: 22 | Додав: lena | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
avatar

Переклад

Інформація

Календар

«  Червень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Пошук

Форма входу

Вітаю Вас Гість

Логін:
Пароль:

Фестивалі

фестиваль "Поліське Коло"
фестиваль "Київська Русь"
фестиваль "Київська Русь"

Статистика

О.Майшев © 2020 | Чернігівський обласний центр народної творчості.