Чернігівський обласний центр народної творчості



Головна » 2017 » Травень » 25 » Зростають умільцями і патріотами
Зростають умільцями і патріотами
15:58
Яскраву палітру органічного сполучення цих рис українства в одному дійстві створили учасники заключного етапу традиційного фестивалю-конкурсу «Таланти багатодітної родини», що відбувся 24 травня в Чернігівському обласному Палаці дітей та юнацтва.
На особливості аури мистецького проекту, його зростаючій популярності та суспільній значимості наголосила у своєму вітальному слові заступник голови, керівник апарату облдержадміністрації Наталія Романова.
- Такий конкурс вартий серйозної уваги з боку суспільства, тому що таланти багатодітної родини це таланти тих батьків, які народили трьох і більше дітей, дали їм світло своєї душі, прищепили їм любов до прекрасного, до рідної землі. Ці діти такі обдаровані, як наша Україна. Недарма ж кажуть, що українці найкраще співають, українці відчувають гармонію Всесвіту. Ми разом з організатоорами конкурсу, членами журі щойно ознайомились з виставкою образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва і зайвий раз в цьому переконалися.
Зважаючи на розмаїття жанрів, технік виконання і кінцевий результат юних художників, вишивальниць, різьбярів по дереву, експонати яких просто вражають своєю неординарністю, Наталія Андріївна висловила передбачення, в якому нелегкому становищі перебувавтимуть члени журі, підбиваючи підсумки конкурсу тільки у виставковому аспекті. А попереду ж була ще не менш жанрово і тематично насичена концертна програма – з піснями, танцями, грою на різних музичних інструментах, декламуванням віршів, оригінальним жанром.
І кожен виступ в будь-якій номінації не був схожим на інший, підтверджуючи щоразу правдивість «Чернігівщина має таланти».
Невипадково між завершенням конкурсу і підбиттям його остаточних підсумків утворилося довша, ніж зазвичай, пауза.
Начальник відділу з питань сім’ї, молоді і спорту ОДА Руслана Нагорна пояснила це складністю, яку передбачила Наталія Романова. Визначати кращих при фактичній відсутності посередніх виступів, за її словами, справа не з легких. Не обійшлося без дебатів. Але журі намагалося бути об’єктивним. І це у нього вийшло завдяки дублюванню окремих місць. Вона нагадала відомий постулат про сутність будь-якого змагання: головне не перемога, а участь. Важливо зберегти волю до перемоги і любов до обраної справи. І наступного разу все може помінятися місцями.
- Отож бажаю не зупинятися на досягнутому. До наступної зустрічі в цьому залі, - резюмувала Руслана Нагорна перед врученням нагород переможцям (їх список додається.-Авт.)
А насамкінець додала, що заохочення талантів з багатодітних родин на цьому не завершується – на них чекають путівки в оздоровчі табори під час літніх канікул.

Василь Щербонос


Отже, подаємо список переможців за номінаціями:

Вокальне мистецтво – I місце – Морозов Микола, м. Чернігів; ІІ місце – Васильченко Яна, Корюківський р-н; ІІІ місце – Процак Анна, Прилуцький р-н.
Українська патріотична пісня – I місце – Трофименко Святослав, м. Чернігів; ІІ місце - Штимак Максим, Чернігівський р-н та Гайдук Марина, Ріпкинський р-н; ІІІ місце – Колош Лідія, Носівський р-н.
Хореографія - I місце – Середжимови Іоанн, Марія та Михайло, Козелецький р-н; ІІ місце – Ганжа Богдан, м. Чернігів; ІІІ місце – Атрощенки Ярина та Сергій, Ніжинський р-н.
Музичне виконання - I місце – Повознюк Анна, Срібнянський р-н; ІІ місце – Дубова Аліна, Городнянський р-н; ІІІ місце – Надточій Анна, Сновський р-н та Заводська Катерина, м. Ніжин.
Художнє та авторське виконання - I місце – Кузик Софія, Коропський р-н та Остапов Ілля, Чернігівський р-н; ІІ місце – Новик Максим, Чернігівський р-н; ІІІ місце – Леоненко Діана, Ріпкинський р-н.
Образотворче мистецтво - I місце – Гончарова Світлана, Чернігівський р-н; ІІ місце – Лобастова Марія, м. Чернігів.
Декоративно-прикладне мистецтво - I місце – Шафраї Дмитро та Данило, м. Чернігів; ІІ місце – Софієнко Катерина, Козелецький р-н; ІІІ місце – Тимошенко Ярослава, м. Ніжин та Савченко Вікторія, Кіптівська ОТГ.







QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Переглядів: 413 | Додав: lena | Теги: Таланти багатодітної родини | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
avatar

Переклад

Інформація

Календар

«  Травень 2017  »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31

Пошук

Форма входу

Вітаю Вас Гість

Логін:
Пароль:

Фестивалі

фестиваль "Поліське Коло"
фестиваль "Київська Русь"
фестиваль "Київська Русь"

Посилання

Президент України
Верховна Рада України
Кабінет Міністрів України
Чернігівська ОДА
Чернігівська облрада
Чернігівська міська рада

Департамент культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської ОДА
Музеї Чернігівщини

Статистика


О.Майшев © 2020 | Чернігівський обласний центр народної творчості.