Чернігівський обласний центр народної творчості



Головна » 2017 » Травень » 22 » Тема культури у дзеркалі місцевої преси
Тема культури у дзеркалі місцевої преси
15:28
Завершуючи огляд матеріалів, опублікованих на сторінках районних та міських газет про роботу культурно-освітніх закладів області у 2016 році, нагадаємо, що увага до цієї теми в такому форматі стане постійною, оскільки багато публікацій містять елементи цікавого досвіду, вартого запозичення.
Зрозуміло, що краще поширювати його оперативно, а не чекати завершення звітного року, аби враховувати помічені новації при плануванні роботи на перспективу.
Разом з ним знайомство з тими чи іншими публікаціями нерідко спонукає вносити поправки в плани роботи за принципом аналогій. Це стосується зокрема ювілейних дат місцевого значення – культоосвітніх установ. Проте матеріали про історію їх становлення, творчі портрети працівників культури з’являються,на жаль рідко, хоча це безсумнівно було і залишається джерелом неабиякої корисної інформації, оскільки вони несуть в собі широкий порівняльний фон. В цьому достеменно переконують нарис «Пісня, що ллється з душі» про творчий шлях керівника аматорського фольклорного колективу «Народні наспіви» Валентину Лизько та спомини ветерана – гармоніста Володимира Комова, що були опубліковані відповідно у Талалаївській та Борзнянській районних газетах.
При плануванні роботи не враховується потреба постійної дружби з календарем пам’ятних дат загальнодержавного значення. Саме цим можна пояснити відсутність запланованих заходів по відзначенню ювілейних дат Лесі Українки та Івана Франка у минулому році та Михайла Драгоманова, уже в нинішньому.
Варто нагадати про ще один важливий аспект упущень у додатках до текстових річних звітів. Відчувається, що папки з публікаціями готуюься в останній момент. А поспішність завжди негавно позначаєься на якості будь-якої роботи. Через це не завжди можна встановити навіть дату проведення описуваних заходів.
Аби полегшити нашу спільну роботу, просимо інформувати ОМЦНЗКіМ щоквартально про найважливіші культурно-мистецькі заходи за вказаний період на початку наступного кварталу електронною поштою, а опубліковані в місцевій пресі матеріал збирати і належно впорядковувати в міру їх виходу в світ.

Надія Заваліна,
завідуюча відділом клубної,
редакційно-видавничої роботи
та технічного забезпечення ОМЦНЗКіМ,
Василь Щербонос,
провідний редактор ОМЦНЗКіМ.



QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Різне | Переглядів: 485 | Додав: lena | Теги: огляд матеріалів про культурно-осві | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
avatar

Переклад

Інформація

Календар

«  Травень 2017  »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31

Пошук

Форма входу

Вітаю Вас Гість

Логін:
Пароль:

Фестивалі

фестиваль "Поліське Коло"
фестиваль "Київська Русь"
фестиваль "Київська Русь"

Посилання

Президент України
Верховна Рада України
Кабінет Міністрів України
Чернігівська ОДА
Чернігівська облрада
Чернігівська міська рада

Департамент культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської ОДА
Музеї Чернігівщини

Статистика


О.Майшев © 2020 | Чернігівський обласний центр народної творчості.