Чернігівський обласний центр народної творчості



Головна » 2017 » Травень » 18 » Обласний захід «Нескорений Крим» з нагоди вшанування пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу та інших народів Криму. Фоторепортаж
Обласний захід «Нескорений Крим» з нагоди вшанування пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу та інших народів Криму. Фоторепортаж
14:24
«Під лежачий камінь – вода не біжить». Для того, щоб в країні відчути реальні зміни, непотрібно «лайкати», лежачи на дивані, різну проросійську «єресь», а необхідно чесно і самовіддано робити кожному свою справу, результати якої по краплині, позитивчик до позитивчику, створять впливовий, результативний рух. Так сталося з людьми, які вже три роки вимушені жити далеко від своє малої Батьківщини – рідного Криму. Ще в вересні 2015 року переміщені особи з окупованих територій об’єднались в «Кримську громаду», яка нещодавно зареєстрована, як громадська організація.
Очолила її молода, супер-енергійна і істинно, патріотично налаштована жінка – Світлана Анатоліївна Кузіна. Стержнем громади стали члени сімей військовослужбовців Державного науково-випробувального центру Збройних Сил України, який у березні 2014 був передислокований з міста Феодосія на материкову частину.
Швидко взявшись до роботи, вони обросли міцними зв’язками з талановитими людьми Єдиного Волонтерського Центру міста Чернігова, за сприяння керівництва департаменту цивільного захисту та оборонної роботи отримали приміщення і постійну підтримку, з допомогою психологів громадської організації «Ресурс» - створили групи психологічної реабілітації.
Далеко не всі місцеві жителі відвідали таку кількість музеїв міста і області та історичних пам’яток Батурин, Новгород-Сіверський, Сосниця, Київ, в кінці травня збираються ознайомитись зі славними партизанськими стежками в «Лісограді».
Не на словах, а на ділі, організація займається національно-патріотичним вихованням:
- разом з воїнами АТО проводять уроки мужності і патріотизму в школах та інших навчальних закладах,
- майстер класи по плетінню маскувальних сіток та «кікімор»,
- реально допомагають фронту, в’яжуть шкарпетки, балаклави, устілки, шиють маскувальні халати, шинкують і сушать овочі,
- здійснюють збір коштів, виготовляючи ляльки-мотанки, українську символіку, обереги,
- постійно проводять і приймають участь в суспільно-патріотичних акціях, цікавих проектах: «Веселі старти», «Мій Крим», «Великдень 2017» та багато інших.
Щорічно, на протязі всієї окупації, члени «Кримської громади» ініціюють вшанування пам’яті всіх загиблих під час депортації кримських татар. Ось, і вчора, 18 травня, Чернігівські кримчани, разом з істориками, волонтерами, активістами, воїнами АТО та небайдужими людьми міста, зібралися згадати події депортації та вшанувати сучасних загиблих Героїв.
Акція «Нескорений Крим» мала багато проникливих патріотичних складових.
Тривогу і біль в серці викликають світлини з хронікою анексії Криму, де зафіксовані акції жителів різних національностей, які чинили спротив окупантам.
Виступи організаторів мітингу, свічки та квіти до пам’ятного знаку «Борцям за волю та незалежність України», банери,виставки, плакати «Крим – це Україна», «Волю політв’язням», портрети Героїв, які знаходяться в застінках окупантів з вимогами їх звільнення…
З вуст ведучого та діточок-кримчан звучали вірші, пісні про цілісність країни України та нашого Українського Криму. Особливо хвилюючий і піднесений момент акції – флешмоб на схилах в’їзду до Чернігова. Жива мапа Криму, яку створили діти-школярі та довжелезний жовто-блакитний стяг.
Далі – патріотична хода, концертна програма в Кіно-культурному центрі, за участю митців міста та круглий стіл «Актуальні питання та перспективи внутрішньо переміщених осіб з Криму».
Ось такі живі, насичені різними формами подачі матеріалу заходи є справжніми зразками патріотичного виховання дітей, підлітків та молоді, що є нагальною потребою сьогодення.
Величезна подяка організаторам і всім хто долучився до цієї події в житті міста.

Інформацію підготувала
провідний методист по роботі
з національними меншинами
Поліна Борщенко
















Фото Леоніда Віленського



QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Всеукраїнські заходи | Переглядів: 678 | Додав: lena | Теги: Крим | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
avatar

Переклад

Інформація

Календар

«  Травень 2017  »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31

Пошук

Форма входу

Вітаю Вас Гість

Логін:
Пароль:

Фестивалі

фестиваль "Поліське Коло"
фестиваль "Київська Русь"
фестиваль "Київська Русь"

Посилання

Президент України
Верховна Рада України
Кабінет Міністрів України
Чернігівська ОДА
Чернігівська облрада
Чернігівська міська рада

Департамент культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської ОДА
Музеї Чернігівщини

Статистика


О.Майшев © 2022 | Чернігівський обласний центр народної творчості.