Чернігівський обласний центр народної творчості



Головна » 2021 » Червень » 1 » Продовжуємо проєкт по техніці вибійки: «Чернігівщини дерево-життя – могутній України оберіг»
Продовжуємо проєкт по техніці вибійки: «Чернігівщини дерево-життя – могутній України оберіг»
15:55
До створення символу Чернігівщини – двухсотметрового рушника з ручною вибійкою орнаменту – оберега України: «Чернігівщини дерево-життя – могутній України оберіг», сьогодні долучились культпрацівники КЗ «Бахмацький БК», Бахмацької міської ради – Олександр Гненник, Валентина Остапенко, Раїса Підбереза та активісти національно-культурних товариств м. Чернігова: голова обласної громадської організації «Конгрес азербайджанців» - Іскандер Велієв; голова міської ГО «Кримська громада» - Світлана Кузіна, членкиня організації – переселенка з Донбасу, кандидат психологічних наук, доцент, арттерапевт, психолог – Ольга Тимченко та активіст-кримчанин - Ігор Кузін; заступник голови Білоруського національно-культурного товариства «Сябри» - Ніна Камінська.
Без сумніву, культурний розвиток усіх народів відбувається в процесі їх постійних взаємовідносин. Чим більше різних впливів акумулює в собі будь-яка культура тим більш культурним є цей народ.
І сьогоднішня спільна інтернаціональна праця над створенням українського оберегу – чудове цьому підтвердження. Злагоджено, швидко, якісно і з дитячим захопленням, орнамент за орнаментом, лягали на рушник два кольори – червоний і чорний – любов до спільної нашої Батьківщини і журба по її непростій долі. Саме тому, у складний для України час , час великих викликів та випробувань, нам як ніколи потрібна сильна, конкурентоздатна, сучасна та актуальна культура, звернена у майбутнє, але укорінена у могутній національній традиції.
Співавторами творення дива вибійкового, протягом трьох тижнів, стануть представники усіх сільських, селищних і міських ОТГ Чернігівщини та голови і активісти національно-культурних товариств. Це природне, автентичне мистецтво своєю енергетикою гармонійно поєднує всі нації і народності. За знайомство і освоєння одного з найдревніших мистецтв – вибійки, кожен отримує сертифікат учасника обласного майстер-класу по техніці вибійки: «Чернігівщини дерево-життя – могутній України оберіг».













QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Регіональні заходи | Переглядів: 117 | Додав: lena | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
avatar

Переклад

Інформація

Календар

«  Червень 2021  »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30

Пошук

Форма входу

Вітаю Вас Гість

Логін:
Пароль:

Фестивалі

фестиваль "Поліське Коло"
фестиваль "Київська Русь"
фестиваль "Київська Русь"

Посилання

Президент України
Верховна Рада України
Кабінет Міністрів України
Чернігівська ОДА
Чернігівська облрада
Чернігівська міська рада

Департамент культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської ОДА
Музеї Чернігівщини

Статистика


О.Майшев © 2021 | Чернігівський обласний центр народної творчості.