Чернігівський обласний центр народної творчості



Головна » 2021 » Березень » 16 » Інформація про проведення обласного семінару-практикуму з ідентифікації та визначення місцевого елемента нематеріальної культурної спадщини
Інформація про проведення обласного семінару-практикуму з ідентифікації та визначення місцевого елемента нематеріальної культурної спадщини
13:16
15-16 березня 2021 року в приміщенні Полтавського академічного обласного театру ляльок відбувся обласний семінар-практикум з ідентифікації та визначення місцевого елемента нематеріальної культурної спадщини Полтавщини «Про охорону нематеріальної культурної спадщини. Основні поняття».
Семінар-практикум організували та провели працівники Комунальної установи «Обласний Центр народної творчості та культурно-освітньої роботи» Полтавської обласної ради згідно з Планом роботи Департаменту культури і туризму Полтавської обласної державної адміністрації на 2021 рік. Проводився семінар з метою підвищення рівня обізнаності працівників закладів культури та місцевих спільнот стосовно важливості нематеріальної культурної спадщини, привернення уваги, активізації та покращення роботи з пошуку нових форм і методів збереження місцевих елементів нематеріальної культурної спадщини, сприяння сталому розвитку громад Полтавської області.
Семінар-практикум відкрила директор Департаменту культури і туризму Полтавської обласної державної адміністрації Удовиченко Ірина Анатоліївна, вона акцентувала увагу на важливість питань культури та нематеріальної культурної спадщини для успішного розвитку країни та області зокрема. У виступі директор Комунальної установи «Обласний Центр народної творчості та культурно-освітньої роботи» Полтавської обласної ради, член Національної Всеукраїнської музичної спілки Соколов Дмитро Олександрович окреслив основні напрямки діяльності ОЦНТ КОР.
Під час семінару майстер-класи та практичні заняття провели висококваліфіковані фахівці – спеціалісти з нематеріальної культурної спадщини України.
Майстер-клас на тему «Інвентаризація НКС на рівні громад» провела заступник директора ГО «Демократія через культуру», національний експерт з нематеріальної культурної спадщини Дем’ян В.В. Приклади успішної роботи з нематеріальної культурної спадщини навела під час проведення майстер-класу директор Комунального закладу «Обласний Центр народної творчості» Чернігівської обласної ради Солонець Ю.Ю. Для учасників семінару практичне заняття та майстер-клас на тему «Гадяцька сорочка» (жидівка) – з досвіду роботи КЗ «Гадяцький будинок культури» Гадяцької міської ради по збереженню та просуванню до обласного переліку елементів нематеріальної культурної спадщини провела директор Комунального закладу «Гадяцький будинок культури» Гадяцької міської ради Труш Лариса Володимирівна. Про законодавчу базу, основні поняття в галузі нематеріальної культурної спадщини та результати проведення Обласного огляду-конкурсу «Народні джерела Полтавщини» йшлося під час майстер-класу завідувача відділом ОЦНТ КОР, заслуженого майстра народної творчості України Свиридюк Н.О.

Прикладом успішного збереження культурної практики в галузі фольклору став виступ зразкової аматорської групи народного співу вокально-хорової студії «Домінус» ГО «Вокально-хорова студія для обдарованих дітей «Домінус», керівник – Портна Людмила Вікторівна.
Учать в обласному семінарі-практикумі взяли 80 керівників і працівників закладів культури та представників об’єднаних територіальних громад Полтавської області.








Інформація взята зі сторінки Полтавського
обласного центру народної творчості
та культурно-освітньої роботи.



QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Навчання | Переглядів: 129 | Додав: lena | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
avatar

Переклад

Інформація

Календар

«  Березень 2021  »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31

Пошук

Форма входу

Вітаю Вас Гість

Логін:
Пароль:

Фестивалі

фестиваль "Поліське Коло"
фестиваль "Київська Русь"
фестиваль "Київська Русь"

Посилання

Президент України
Верховна Рада України
Кабінет Міністрів України
Чернігівська ОДА
Чернігівська облрада
Чернігівська міська рада

Департамент культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської ОДА
Музеї Чернігівщини

Статистика


О.Майшев © 2021 | Чернігівський обласний центр народної творчості.