Чернігівський обласний центр народної творчості



Головна » 2020 » Вересень » 30 » Проєкт «Етно-Kraft»
Проєкт «Етно-Kraft»
10:54
26 вересня, на бульварі по проспекту Миру, відбувся проєкт «Етно-Kraft». У вихідні тут з’явився величезний дерев’яний кінь з підводою і ляльками у вишиванках, зробленими керівниками студій КЗ «Обласний центр народної творчості» ЧОР.
Мета проєкту – відродження ремісничих майстерень, які побудували на Чернігівщині, розвиток; популяризація та збереження автентичного фольклору, традиційної обрядовості; ознайомлення з живою традицією народних ремесел та художніх промислів; посилення впливу традиційного народного мистецтва на духовне та естетичне виховання населення, практичне знайомство з джерелами автентичного фольклору; популяризація діяльності фольклорних гуртів та обрядових колективів.
«Етно крафт» зібрав умільців з Чернігова, Ніжина і Ніжинського району. Активну участь в ньому взяв КЗ «Обласний центр народної творчості» ЧОР. Як розповіла Юлія Солонець, директор ОЦНТ, народні умільці сьогодні відроджують стародавні народні ремесла, популяризують, розвивають їх, навчають дітей. На виставці було представлено гончарство, лозоплетіння, художня обробка шкіри, народна лялька, художня обробка дерева, петриківський розпис та інше.
Чернігівці і гості міста могли не лише помилуватися і придбати красиві сувеніри, а й спробувати себе у якомусь ремеслі, приміром, гончарстві, різьбярстві тощо.
Майстри задоволені, що змогли вийти після довгого карантину в люди. Задоволені і організатори. Діти також були у захваті, особливо від фотозони з конем.










QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Події міста | Переглядів: 24 | Додав: lena | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
avatar

Переклад

Інформація

Календар

«  Вересень 2020  »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30

Пошук

Форма входу

Вітаю Вас Гість

Логін:
Пароль:

Фестивалі

фестиваль "Поліське Коло"
фестиваль "Київська Русь"
фестиваль "Київська Русь"

Посилання

Президент України
Верховна Рада України
Кабінет Міністрів України
Чернігівська ОДА
Чернігівська облрада
Чернігівська міська рада

Департамент культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської ОДА
Музеї Чернігівщини

Статистика


О.Майшев © 2020 | Чернігівський обласний центр народної творчості.