Чернігівський обласний центр народної творчості



Головна » 2020 » Травень » 8 » Не згасити пам'яті вогонь!
Не згасити пам'яті вогонь!
13:48
! Гірка пам'ять війни! Вона ніколи не згасне. Вона ятрить мозок, збуджує уяву.
Людина залишається справжньою людиною в усіх духовних вимірах, доки в серці живе па-м'ять про той куточок землі, де вона народилася, про тих людей, які за цю землю віддали життя…
Далекий 1945-й… Давно заросли травою окопи. А люди… Людям досі болять завдані війною рани. Вона такий залишила слід і стільки людей положила… Лише на території України в руїни і згарища перетворено 714 міст, 28 тисяч сіл. Скільки горя, мук, крові, людських життів за цими цифрами. Кожна п’ядь української землі окроплена кров'ю мільйонів і мільйонів наших предків, які захищали рідний край від численних орд загарбників, зайд, окупантів. Тому українська земля свята. За неї віддали життя найславетніші лицарі, без яких Україна давно загинула б.
І на превеликий жаль, сьогодні знову гинуть найкращі наші діти, окрім українців, які боро-нять свою святу нескорену землю, в окопах і на передовій – діти різних народів.
І стікає кров'ю наболіле серце, що трагедія Другої світової не стала уроком для людства… Знову на нашій землі воронки від боєприпасів, розруха, біль, рани, катування полонених, смерті. І знову, тільки всі разом ми зможемо отримати перемогу над "кремлівською сворою окупантів". Чудеса мужності, стійкості і героїзму являє світу наш волелюбний народ. Як дорого коштує Пере-мога!
У День пам'яті та примирення, в День Перемоги над нацизмом в Другій світовій війні в національному телепросторі України транслюються спецпроекти, фільми та міжнародні телемарафони за участі світових інтелектуалів, які будуть вести мову про Другу світову війну, демократію і тоталітаризм, виклики для Європи сьогодні. Багато цікавих історичних фактів ви можете дізнатись з документальних фільмів, архівних документів, фотофактів, розсекречених історій.
Цікавтесь історією, дивіться телепроекти, вивчайте події минулого і сьогодення, аналізуйте і робіть висновки. Адже, не йдуть із пам'яті скалічені душі людей, не залишають серця полеглі ге-рої.
А тому, в ці травневі дні пропонуємо всім відкрити старі альбоми і провести сімейний захід – фотоспогад "Перегортає пам'ять сторінки…". Згадати своїх рідних, які приймали участь у війні, які, просто, пам'ятають ці лихоліття – були маленькими їх свідками. Розповісти діткам і внучатам про ті часи, запалити свічку пам'яті по полеглим, померлим… І якщо в кого є таке щастя як свідок-ветеран, охопіть його увагою, любов'ю, безмежною подякою і всією сімейкою відсвяткуйте його перемогу в ім'я нашого сьогодення.



QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Всеукраїнські заходи | Переглядів: 224 | Додав: lena | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
avatar

Переклад

Інформація

Календар

«  Травень 2020  »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Пошук

Форма входу

Вітаю Вас Гість

Логін:
Пароль:

Фестивалі

фестиваль "Поліське Коло"
фестиваль "Київська Русь"
фестиваль "Київська Русь"

Посилання

Президент України
Верховна Рада України
Кабінет Міністрів України
Чернігівська ОДА
Чернігівська облрада
Чернігівська міська рада

Департамент культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської ОДА
Музеї Чернігівщини

Статистика


О.Майшев © 2021 | Чернігівський обласний центр народної творчості.