Чернігівський обласний центр народної творчості



Головна » 2019 » Травень » 24 » Зі святом, шановні ювіляри!
Зі святом, шановні ювіляри!
09:58
Всесвітній День культурного різноманіття національно-культурні товариства Чернігівщини святкували вперше. Обласний філармоній центр фестивалів та концертних програм пестрів різнобарв’ям костюмів, мов, етнічною творчістю спільнот - ювілярів.
Звучать позивні культурно-мистецького проекту «Ми різні – і в цьому наше багатство. Ми разом – і в цьому наша сила» і під оплески глядачів, на сцені з’являються голови Чернігівських національно-культурних товариств: єврейської, римської, німецької та Ніжинської польської спілки «Астер», яким виповнилось 30 та 20 років з дня реєстрації.
Теплі вітання, вдячність за багаторічну співпрацю та вагомий внесок у розвиток багатонаціональної української культури, звучали з вуст заступника голови обласної адміністрації Наталії Андріївни Романової, заступника директора Департаменту культури і туризму національностей та релігій Любові Владиславівни Белінсон, директора обласного центру народної творчості Юлії Юріївни Солонець та голів –колег білоруської, вірменської, азербайджанської і корейської спільнот.
Почесні грамоти, подарунки, квіти на знак визнання постійної кропіткої роботи найактивніших товариств-ювілярів.
Творче різноманіття національних культур, ромським національним гімном, розпочала найяскравіша за своїм темпераментом, костюмами, звичаями та обрядами - ромська спільнота. Циганські романси, пісні, запальні танці у виконанні вокально-хореографічного ансамблю «Черген», під керівництвом Петра Главацького, надовго заполонили сцену філармонії. Бурхливі оплески зірвали циганські пісні «Сонечко» та «Саре Патря», які подарував ювілярам та глядачам, суперталановитий співак, лауреат І премії на фестивалі в Латвії «Євро-Юрмала - 2018», соліст шоу-групи «Конфетті» - Роман Орловський.
Таланти найдосвідченішої, найактивнішої організації єврейської обласної общини (голова – Семен Григорович Бельман), демонстрували істинно, «Золоті чоловічки» - чоловічий хор «Голдене менер», під керівництвом Тетяни Куліш. Чаруюче, ігриво, неповторно…
Німецький культурний центр «Взаємодія» (голова Бальцер Віктор Миколайович), знаний не тільки в Україні а й за кордоном, завдяки вокальному ансамблю «Sonnenstrahl» (керівник – заслужений працівник культури – Світлана Пилипенко). В їх виконанні прозвучала пісня, в якій улюблені артисти німецької діаспори побажали всім ювілярам миру, сонця, тепла, любові і радості. Заслужений артист України Сергій Сулімовський та Заслужений працівник культури Світлана Пилипенко чарували всіх ніжним неперевершеним виконанням української народної пісні «Місяць на небі зіроньки сяють».
«Одна на всіх чарівна Україна» - стверджувала у власному вірші Валентина Шеховцова.
І, як підтвердження єдності всіх спільнот різних націй і народностей нашою рідною Батьківщиною – Україною, у виконанні ансамблю польської пісні «Гвяздечка» Ніжинської культурно-просвітницької спілки поляків «Астер», прозвучала українська пісня «Одна родина» на польській мові.
Золотий голос польської діаспори, студент Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя, Сергій Юскевич, свій виступ присвятив голові спілки поляків «Астер», яка нещодавно відійшла у вічність – Феліксі Феліксівні Белінській…
Ніжинські поляки постійно підтримують культурні зв’язки з республікою Польща, вивчають та популяризують її культуру, мову, презентують нашу українську творчість в Європі.
Останнім акордом проекту був виступ, композитора, естрадного співака, учасника шоу «Голос країни», автора пісні - гімну «Браття», з якою Олександр Усик виходить на ринг і отримує перемоги - Василя Жадана!
Його темпераментний спів та патріотично-ліричне спрямування репертуару, приємно зігріли душу, налаштували на позитив і викликали бурю овацій!
Ми покоління, від якого залежить, як складуться стосунки нашої країни з іншими державами. Нам вибирати друзів, надійних, вірних, і для себе, і для своєї країни! І пам’ятайте, ми різні – і в цьому наше багатств. Ми разом – і в цьому наша сила! Плекайте своє коріння, культуру, мову і сплітайте єднання і дружби вінок!


















QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: В єдиному колі | Переглядів: 320 | Додав: lena | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
avatar

Переклад

Інформація

Календар

«  Травень 2019  »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Пошук

Форма входу

Вітаю Вас Гість

Логін:
Пароль:

Фестивалі

фестиваль "Поліське Коло"
фестиваль "Київська Русь"
фестиваль "Київська Русь"

Посилання

Президент України
Верховна Рада України
Кабінет Міністрів України
Чернігівська ОДА
Чернігівська облрада
Чернігівська міська рада

Департамент культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської ОДА
Музеї Чернігівщини

Статистика


О.Майшев © 2021 | Чернігівський обласний центр народної творчості.