Головна » 2018 » Квітень » 4 » Чернігівщина зустрічає Посла Республіки Білорусь в Україні
Чернігівщина зустрічає Посла Республіки Білорусь в Україні
09:10
Сьогодні, як ніколи раніше, відносини між державами потребують особливої уваги та стратегічного планування. Головний пріоритет зовнішньої політики як України так і Білорусії на даному етапі відносин визначає гарантування національної безпеки. Реалізація зазначених інтересів вимагає тісної прикордонної, економічної, регіональної і найважливіше, людської співпраці.Саме, з такою метою, 03 квітня 2018 року до Чернігова з робочим візитом завітала делегація у складі:
Уповноваженого Посла Республіки Білорусь в Україні Сокола Ігоря Сергійовича, Першого секретаря посольства Республіки Білорусь в Україні Губкіна Андрія Леонідовича та Першого секретаря посольства Республіки Білорусь Пузирного Германа Валерійовича.
Шановних гостей зустрічали: заступник голови Чернігівської обласної державної адміністрації Романова Наталія Андріївна, директор Департаменту культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської ОДА Левочко Олександр Володимирович, голова Чернігівської міської громадської організації «Білоруське національно-культурне товариство «Сябри» Ворожбит Галина Михайлівна.
За старою, доброю народною традицією, як в Україні так і в Білорусії, бажаних гостей зустрічають хлібом-сіллю. Коровай, як символ добробуту, миру, любові і єднання вручили Послу Республіки Білорусь Соколу Ігорю Сергійовичу артисти Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм.
В обласній державній адміністрації відбулась офіційна зустріч білоруської делегації з головою Чернігівської обласної ради Вдовенком Ігорем Станіславовичем та Чернігівським міським головою Атрошенком Владиславом Анатолієвичем.
Далі, в обласному центрі народної творчості, гостей зустрічали працівники закладу на чолі з директором Солонець Юлією Юріївною та винуватці свята – активісти товариства «Сябри» і їх незмінний голова Ворожбит Галина Михайлівна. Першою виступила Наталія Андріївна Романова, вітаючи всіх присутніх, а особливо членів білоруської діаспори, зі святковою весняною зустріччю, високо оцінюючи роботу організації протягом 15 років діяльності, щиро дякувала за їх громадянську позицію та активну участь в обласних святах та фестивалях.
За збереження, розвиток і популяризацію традицій, звичаїв та обрядів білоруського народу, утвердження національної, культурної мовної та релігійної самобутності білоруських громадян в Україні, Посол Республіки Білорусь в Україні Сокол Ігор Сергійович вручив білоруські національні костюми фольклорному ансамблю. Найактивніші члени товариства отримали грамоти обласного центру народної творчості, а почесною грамотою Посольства Республіки Білорусь в Україні був нагороджений зразковий танцювальний колектив «Ягідки» - керівник Світлана Миколіївна Горбатович.
Гості оглянули виставку виробів образотворчого мистецтва білоруських і українських майстрів та подивились спільну українсько-білоруську концертну програму.
Адже, в яких краях і скільки б за часом не мешкали люди народжені в Білорусі, їм ніколи не забути соснові ліси і діброви, чисті озера, які переховуються в очеретах і швидкоплинні ріки…
Саме, про таку любов звучали поетичні рядки Констанції Буйло «Люблю наш край старонку гету» у виконанні артистки розмовного жанру Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм Олени Белеванцевої, авторська поезія української письменниці і поетеси з білоруським корінням Світлани Новик, вірш Петруся Бровки «Пахне чабор», який подарувала глядачам маленька білорусочка Ліза Ворожбит.
Потішила та захопила глядача Ніна Камінська білоруською байкою «Закоханий дзед».
Щирими оплесками дякували присутні дуєт «Сябровки» - Валентину Кочубей та Анну Зернюк (акомпаніатор, заслужений працівник культури України - Микола Олексієнко) за професійне виконання білоруських пісень «Колька у небе зор» та «Споведзь».
Запальні український та білоруський народні танці у виконанні зразкового танцювального колективу «Ягідки» зустрічали і проводжали дорогих гостей.






QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Міжнародні заходи | Переглядів: 386 | Додав: lena | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
avatar

Переклад

Інформація

Календар

«  Квітень 2018  »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30

Пошук

>

Форма входу

Вітаю Вас Гість

Логін:
Пароль:

Фестивалі

фестиваль "Поліське Коло"
фестиваль "Київська Русь"
фестиваль "Київська Русь"

Культурний простір

Посилання

Президент України
Верховна Рада України
Кабінет Міністрів України
Чернігівська ОДА
Чернігівська облрада
Чернігівська міська рада

Департамент культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської ОДА
Музеї Чернігівщини
Чернігівський музей-заповідник М.М.Коцюбинського
веб-портал "Європейська Україна"
новини "Чернігівський Формат"

Вітаємо!

Сьогодні: День Народження:
PhilipKip(33), Henryvef(34), Bomniebox(45)
Вітаємо!

Статистика


Rambler's Top100

О.Майшев © 2020 | Чернігівський обласний центр народної творчості.