Чернігівський обласний центр народної творчості



Головна » 2018 » Березень » 26 » У Чернігові вперше відсвяткували "Новруз Байрам"
У Чернігові вперше відсвяткували "Новруз Байрам"
09:24
Вперше чернігівці зустрічали Новий рік 22 березня. До Міського Палацу завітали гості з Києва, за ініціативою яких та за підтримкою місцевої влади і відбулось це чудове свято “Новруз Байрам” - культурна традиція багатьох народів, яка знаменує перший день весни і оновлення природи. Це свято спрямоване на ствердження цінностей миру, добросусідства, зміцненню дружби між народами і різними національними громадами. Більше як 3 тисячі років понад 300 мільйонів жителів відмічали день весняного рівнодення. Недаремно, Новруз в 2009 році включено ЮНЕСКО до Репрезентативного списку нематеріальної культурної спадщини людства.
В Чернігові, зі стендів різних національних товариств, що були розташовані в фойє Палацу, відвідувачі дізнавались про їх роботу, знайомились з виставковими експонатами, спілкувались з приводу традицій та звичаїв “Корейського культурного центру”, представників білоруської діаспори в Чернігові “Сябри”, отримували рецепти національних кухонь, представлених на виставці товариств та ласували смаколиками азербайджанської кухні, притаманними саме цьому святу. Зазвичай, до столу подають сім страв, що починаються на букву “с”. Символічним святковим блюдом є сумаляк — пророщені ростки пшениці. З національною кухнею Азербайджану познайомили присутніх активісти обласної громадської організації “Конгрес азербайджанців” — голова Іскандер Велієв.
Вітали зі святом, вручали нагороди, розповідали про звичаї, традиції Новрузу та приймали участь у концертній програмі господарі та гості: Начальник управління культури та туризму міської ради Олександр Шевчук, Голова Об'єднаного Конгресу Азербайджанців України Ровшан Тагієв, Голова Об'єднаного Конгресу Азербайджанців України в Чернігівській області Іскандер Велієв, Народний артист України, Голова Азербайджанського культурного центру імені Мусліма Магомаєва, Посол Миру Гурбан Аббасов, телеведуча Нового Каналу, співачка Наталія Кудряшова, ведучий Руслан Мікаілов, Народний ансамбль "Азербайджан", творчі колективи міста та німецького, єврейського, білоруського, азербайджанського національно-культурних товариств Чернігівщини.
Новруз стирає національні кордони, релігійні розбіжності, усуває будь-які відмінності, об’єднуючи всі народи у всесвітню, дружну, миролюбну спільноту.









QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: В єдиному колі | Переглядів: 494 | Додав: lena | Теги: Новруз Байрам | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
avatar

Переклад

Інформація

Календар

«  Березень 2018  »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31

Пошук

Форма входу

Вітаю Вас Гість

Логін:
Пароль:

Фестивалі

фестиваль "Поліське Коло"
фестиваль "Київська Русь"
фестиваль "Київська Русь"

Посилання

Президент України
Верховна Рада України
Кабінет Міністрів України
Чернігівська ОДА
Чернігівська облрада
Чернігівська міська рада

Департамент культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської ОДА
Музеї Чернігівщини

Статистика


О.Майшев © 2021 | Чернігівський обласний центр народної творчості.