Головна » 2018 » Лютий » 14 » Урочисте відкриття першої частини обласної виставки БЛОКПОСТ ПАМ’ЯТІ «СІВЕРЩИНА»
Урочисте відкриття першої частини обласної виставки БЛОКПОСТ ПАМ’ЯТІ «СІВЕРЩИНА»
13:47
Сьогодні, 14 лютого в Академії державної пенітенціальної служби відбулось урочисте відкриття першої частини обласної виставки БЛОКПОСТ ПАМ’ЯТІ «СІВЕРЩИНА». Після представлення у м. Чернігові авторської виставкової експозиції ПАВЛА НЕТЬОСОВА «БЛОКПОСТ ПАМ’ЯТІ», яку відвідали більше десяти тисяч шкільної та студентської молоді, всі структурні підрозділи культури області та бажаючи громадян міста, родини ВОЇНІВ, загиблих у російсько-українській війні, виявили бажання та прагнення увіковічити пам'ять ГЕРОЇВ УКРАЇНИ – синів Чернігівщини. Ідею авторів щиро підтримали та надали допомогу: Чернігівська обласна Державна адміністрація, Департамент культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської обласної державної адміністрації, Чернігівський обласний центр народної творчості, «Музей сучасного мистецтва», Північне Територіальне Командування НГУ з м. Києва.
БЛОКПОСТ ПАМ’ЯТІ «СІВЕРЩИНА» - меморіальна виставкова експозиція - авторський некомерційний проект Громадської організації «ЄДИНА РОДИНА ЧЕРНІГІВЩИНА», головою якої є Микола Миколайович Шанський, батько загиблого ГЕРОЯ – Андрія Миколайовича Шанського.
Назва виставкової експозиції втілює у собі вшанування і увічнення пам’яті про ВОЇНІВ м. Чернігова та Чернігівської області, поєднуючи назву проекту в одне, історично-значиме слово -«СІВЕРЩИНА».
Мета виставкової експозиції – донести правдиве та документальне підтвердження, висвітлення подій на Сході України, розповідь про загиблих, в результаті військової агресії Російської Федерації, українських солдатів та добровольців, та виховання на їх прикладах патріотичних, відповідальних та вболіваючих за долю УКРАЇНИ громадян.
На виставці представлені персональні вітрини загиблих земляків у «неоголошеній війні» - добровольців, бійців Збройних Сил України, Міністерства Внутрішніх Справ, Національної Гвардії України, Державної прикордонної служби України.
Виставкові вітрини виготовлені з ящиків з під гранат, котрі були привезені з війни та відреставровані.
КОЖНА ВИСТАВКОВА ВІТРИНА ЯВЛЯЄТЬСЯ РОДИННОЮ РЕЛІКВІЄЮ.
Мами та дружини особисто вкладали речі, благословляючи їх на подальше існування серед людей, як пам’ять та спогади про славних, героїчно полеглих у російсько-українській війні СИНІВ та ЧОЛОВІКІВ, які захищали нашу УКРАЇНУ.
Виставкова експозиція БЛОКПОСТ ПАМ’ЯТІ «СІВЕРЩИНА» розрахована на широку аудиторію різних вікових категорій, має слугувати та використовуватися для національно патріотичного виховання підростаючих поколінь у навчальних закладах м. Чернігова та Чернігівської області.
Для підготовки екскурсоводів надається додаткова розширена інформація про кожного ВОЇНА, яка вручається попередньо, для глибшого ознайомлення та вивчення у той заклад, де буде проводитися виставка.
В подальшому маємо на меті зібрати матеріали та створити документальний фільм про ГЕРОЇВ Чернігівщини, які загинули, захищаючи цілісність та суверенітет УКРАЇНИ в російсько-українській війні.











QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Виставкова зала | Переглядів: 443 | Додав: lena | Теги: «БЛОКПОСТ ПАМ’ЯТІ» | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
avatar

Переклад

Інформація

Календар

«  Лютий 2018  »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28

Пошук

>

Форма входу

Вітаю Вас Гість

Логін:
Пароль:

Фестивалі

фестиваль "Поліське Коло"
фестиваль "Київська Русь"
фестиваль "Київська Русь"

Культурний простір

Посилання

Президент України
Верховна Рада України
Кабінет Міністрів України
Чернігівська ОДА
Чернігівська облрада
Чернігівська міська рада

Департамент культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської ОДА
Музеї Чернігівщини
Чернігівський музей-заповідник М.М.Коцюбинського
веб-портал "Європейська Україна"
новини "Чернігівський Формат"

Вітаємо!

Сьогодні: День Народження:
PhilipKip(33), Henryvef(34), Bomniebox(45)
Вітаємо!

Статистика


Rambler's Top100

О.Майшев © 2020 | Чернігівський обласний центр народної творчості.