Головна » 2017 » Серпень » 29 » День Незалежності, "Поліське коло" і національні меншини
День Незалежності, "Поліське коло" і національні меншини
15:38
На протязі тисячоліть віддані Україні, люблячі її «понад усе» люди, які мали своє бачення розвитку і плекали свою українську ідею, ціною свого життя, ризикуючи сім’ями, здоров’ям, волею – виборювали омріяну Незалежність.
Безперечно, кращими борцями за Незалежність були, є і залишаться:
- Богдан Хмельницький
- Іван Мазепа
- Тарас Шевченко
- Іван Франко
- Михайло Грушевський
- Павло Скоропадський
- Степан Бандера
- Роман Шухевич
- В'ячеслав Чорновіл
- члени Української Гельсинської Групи, до складу якої входили Юрій Литвин, Олекса Тихий, Левко Лук'яненко, якого за боротьбу за державну самостійність засудили до розстрілу, а за добродушним «помилуванням» обрекли на 27 років скитань по радянських тюрмах і таборах.
Неоголошена агресія Росії та політикани, які штучно роз’єднували Україну, додали до списку борців за Незалежність - Героїв Небесної Сотні, більше 2,5 тисяч воїнів АТО, які нині на небесах, тисячі волонтерів, медиків і простого патріотично-налаштованого люду, які своїми маленькими внесками стверджують нашу Незалежність.
Дякувати Богові, на сьогоднішній день з’явились талановиті, патріотично налаштовані, сучасні українські поети і письменники, які вміло і реально відображають події боротьби за Незалежність в різні часи, а особливо в часи становлення і правління червоного терору: Ліна Костенко, Василь Шкляр, Оксана Забужко, Юрій Андрухович, Юрій Іздрик, Андрій Кокотюха, Ірена Карпа, Любко Дереш, Юрій Винничук, Сергій Жадан, Тарас Прохасько, Люко Дашвар, Андрій Любка. Твори сучасників обов’язково повинні вивчатись в навчальних закладах усіх рівнів.
Неабияку допомогу в утвердженні миру і Незалежності України, ставши пліч о пліч з нашими проблемами, сьогодні надають національно-культурні товариства. Представники різних національностей захищають нашу державу зі зброєю в руках, ведуть ідеологічно-роз’яснювальну роботу серед своїх товариств, організують курси по вивченню української та рідних етнічних мов, проводять міжнародні конференції, фестивалі культур рідних країн в поєднанні з українськими традиціями та обрядами, волонтерські акції по упорядкуванню місць, пов’язаних з національними героями, проводять презентації книг письменників різних національностей на сучасні теми, виставки-конкурси малюнків про країни звідки вони походять та Україну.
Багато заходів національно-культурних товариств Чернігівщини відвідують посли, консули та високоповажні гості країн етнічної Батьківщини кожної громади.
Директор Департаменту культури і туризму, національностей та релігій обласної державної адміністрації Левочко Олександр Володимирович, в. о. директора обласного методичного центру навчальних закладів культури і мистецтва Солонець Юлія Юріївна, провідний методист по роботі з національними меншинами Борщенко Поліна Іванівна та весь колектив ОМЦНЗКіМ дуже вдячні представникам національно-культурних товариств за чудове представлення роботи громад, яка була виражена в буклетах, газетах, національній кухні, чудових національних традиціях та творчості, представленій в громадах та на сцені ХІІ Міжнародного фестивалю національних культур «Поліське коло».
Особлива вдячність:
- Чернігівській обласній єврейській общині, голова – Бельман Семен Григорович;
- Культурно-просвітницькій Спілці поляків «Астер», президент – Белінська Фелікса Феліксівна;
- Вірменській общині Чернігівської області, голова – Мовсесян Самвел Генріхович;
- Чернігівській міській організації «Німецький культурний центр «Взаємодія», голова - Бальцер Віктор Миколайович;
- Німецькому культурному центру «Взаємодія»(м. Городня), керівник – Дудко Олена Василівна;
- Чернігівській міській громадській організації «Білоруське національно-культурне товариство «Сябри», голова – Ворожбит Галина Михайлівна;
- Чернігівській обласній громадській організації ромів «Черген», голова - Главацький Петро Володимирович;
- Ніжинському міському товариству греків ім. Братів Зосимів, голова – Зайко Лариса Олександрівна.
Дуже дякуєм за Ваше терпіння і розуміння, в зв’язку з несприятливими погодними умовами, швидке переналаштування, створення оптимістичного настрою на святі. Ваша толерантність змушує нас надалі робити все можливе, щоб всі були задоволені, шукати оновлений підхід до створення істинного свята і уже, обов’язково! під мирним небом! Разом ми переможемо!

Матеріал підготувала провідний методист
по роботі з національними меншинами
Поліна Борщенко



QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: В єдиному колі | Переглядів: 439 | Додав: Nadiy | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
avatar

Переклад

Інформація

Календар

«  Серпень 2017  »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31

Пошук

>

Форма входу

Вітаю Вас Гість

Логін:
Пароль:

Фестивалі

фестиваль "Поліське Коло"
фестиваль "Київська Русь"
фестиваль "Київська Русь"

Культурний простір

Посилання

Президент України
Верховна Рада України
Кабінет Міністрів України
Чернігівська ОДА
Чернігівська облрада
Чернігівська міська рада

Департамент культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської ОДА
Музеї Чернігівщини
Чернігівський музей-заповідник М.М.Коцюбинського
веб-портал "Європейська Україна"
новини "Чернігівський Формат"

Вітаємо!

Сьогодні: День Народження:
choloh(26), CharlesOxymn(33)
Вітаємо!

Статистика


Rambler's Top100

О.Майшев © 2020 | Чернігівський обласний центр народної творчості.