Головна » 2017 » Серпень » 28 » У ККМЦ відбулася прем’єра «Нескорених духом»
У ККМЦ відбулася прем’єра «Нескорених духом»
16:07
За радянських часів у країні їх просто не існувало — людей з інвалідністю. Про них мовчали, їх не бачили. Та й умов для співіснування не було жодних: ні пандусів, ні відповідної інфраструктури. Змінити все за один день неможливо. Насамперед необхідно попрацювати над світоглядом кожного.
Саме така мета фільму «Нескорені духом». Його герої — люди з інвалідністю, жителі Чернігівщини, яким на долю випали нелегкі випробування. Як вони їх подолали — можна побачити в сорокахвилинній кінострічці. Її прем’єра відбулася 25 серпня у Кіно-культурному мистецькому центрі з національно-патріотичного виховання дітей та молоді.
«Нескорених духом» знімали спільними зусиллями. Ідея виникла ще у листопаді-грудні минулого року. Надихнув же авторів документальної стрічки — Вадима Антошина та Дениса Пеняєва — музикант Тарас Тарасенко, який також є одним із героїв фільму.
Вадим Антошин: «Люди з обмеженими можливостями — це ми. А наші герої — дійсно нескорені духом, сильні, вольові, сміливі, з активною життєвою позицією. Саме це і є головна мета фільму — донести до суспільства, що люди з інвалідністю не обмежені в чомусь, а просто з особливими потребами. Героїв могло бути набагато більше, адже під час зйомок ми познайомилися з багатьма особистостям, серед яких і ті, що прославляють нашу країну, а про них ніхто не знає».
Тарас Тарасенко: «Я радий, що брав участь у зйомках. Проект дуже потрібний, адже, на жаль, зараз людей з інвалідністю частіше ігнорують. Треба іноді вдихати життя в їхню сіру буденність». До речі, перед показом «Нескорених духом» Тарас презентував пісню, присвячену саме цьому проекту.
Заступник голови — керівник апарату облдержадміністрації Наталія Романова: «Не всі розуміють, що поряд з нами люди, які щоденно здійснюють подвиги. Вони доводять, що невирішених проблем не існує. Є тільки сильні особистості. Це фільм про нас усіх. Його герої доводять, що можна йти наперекір долі. Звичайно, важко залишитися без підтримки суспільства, для якого ти інакший. Але ви не самотні. Завжди знайдеться той, хто допоможе. Саме такі фільми допоможуть розтопити лід байдужості у кожному серці».
На прем’єру завітали і самі актори, і театр «Дивосад» із своєю виставою, давні друзі і просто небайдужі до долі людей з інвалідністю. Глядачі після перегляду стрічки не стримували емоції — сльози і захват.
За словами Вадима Антошина, фільм мають наміри запустити в прокат. Виручені кошти будуть направлені на підтримку тих, на честь кого створювалася кінострічка. Проте, на цьому зупинятися творча група не збирається. У планах — зібрати кошти на реабілітаційне обладнання для Ніжинського дитячого будинку-інтернату, допомогти обладнати студію звукозапису для людей з інвалідністю тощо.

Автор:
Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю облдержадміністрації








Фото Леоніда Віленського



QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Події міста | Переглядів: 430 | Додав: Nadiy | Теги: нескорені духом, Кіно-культурний мистецький центр | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
avatar

Переклад

Інформація

Календар

«  Серпень 2017  »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31

Пошук

>

Форма входу

Вітаю Вас Гість

Логін:
Пароль:

Фестивалі

фестиваль "Поліське Коло"
фестиваль "Київська Русь"
фестиваль "Київська Русь"

Культурний простір

Посилання

Президент України
Верховна Рада України
Кабінет Міністрів України
Чернігівська ОДА
Чернігівська облрада
Чернігівська міська рада

Департамент культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської ОДА
Музеї Чернігівщини
Чернігівський музей-заповідник М.М.Коцюбинського
веб-портал "Європейська Україна"
новини "Чернігівський Формат"

Вітаємо!

Сьогодні: День Народження:
Kennethea(42)
Вітаємо!

Статистика


Rambler's Top100

О.Майшев © 2020 | Чернігівський обласний центр народної творчості.