Головна » 2017 » Березень » 3 » Підсумкова колегія Департаменту культури за 2016 рік
Підсумкова колегія Департаменту культури за 2016 рік
15:58
На розширеному засіданні колегії Департаменту культури, туризму, національностей та релігій Чернігівської обласної державної адміністрації, яка відбулася 3 березня 2017 року, підбивали підсумки діяльності у галузі культури за 2016 рік та визначали пріоритети розвитку на поточний рік.
Присутня на колегії заступник голови – керівник апарату Чернігівської облдержадміністрації Наталія Романова наголосила на тому, що питання розвитку та підтримки культури в нинішній нелегкий час дуже важливе, а також подякувала всім працівникам нашої галузі за плідну роботу, нагородивши кращих Почесними грамотами та Подяками обласної державної адміністрації.
Про те, яким був минулий рік для галузі культури нашого регіону, більш детально розповів директор Департаменту культури, туризму, національностей та релігій Чернігівської облдержадміністрації Олександр Левочко.
Керівник Департаменту зупинився на питаннях фінансування і покращення матеріально-технічної бази закладів культури, підвищення енергоефективності, а також на діяльності закладів культури та культурно-освітніх установ. Директор Департаменту зазначив, що у минулому році завдяки підтримці обласної влади вдалося вирішити чимало нагальних питань розвитку галузі. Проведено 14 колегій, на яких розглянуто 94 питання, на 5 сесіях обласної ради розглянуто та позитивно вирішено 23 питання, які стосуються галузі. З ініціативи облдержадміністрації та згідно рішення обласної ради у вересні 2016 року розпочав роботу новостворений підрозділ Обласного методичного центру навчальних закладів культури і мистецтв – Кіно-культурний центр з національно-патріотичного виховання дітей та молоді. Головною темою культурно-мистецьких заходів 2016 року стала тема патріотизму та віддання належної пошани захисникам України. Проведено близько 2500 акцій патріотичного спрямування для населення області та військовослужбовців.
Департамент культури приєднався до Загальноукраїнського проекту культурної інтеграції «Український Донбас», започаткованого Міністерством культури України. Протягом 2016 року колективи філармонійного центру, Ніжинський академічний український драматичний театр ім. М. Коцюбинського відвідали з мистецькими акціями міста Денецької та Луганської області. Крім того, закладами культури надавався транспорт для перевезення військовослужбовців та дві транспортні одиниці було мобілізовано.
З метою виховання шанобливого ставлення до національних надбань українського народу, наслідування найкращих прикладів мужності, вшанування українських воїнів-учасників антитерористичної операції на Сході України, волонтерів та всіх, хто відстоює суверенітет нашої країни, проведено 39 обласних та 14 Всеукраїнських заходів з національно-патріотичного виховання. У 2016 році проведено 113 централізованих заходів з відзначення державних свят, ювілейних дат, проведення та участі в конкурсах і фестивалях обласного, Всеукраїнського та Міжнародного рівнів.
Особлива відповідальність за збереження і розвиток культури в регіоні покладається на заклади мистецтва та культурно-освітні установи, які є носіями національної ідентичності. Було відмічено розвиток бібліотечної, туристичної, музейної справи. Важливим напрямком діяльності є охорона культурної спадщини. Чернігівська область займає одне з перших місць в Україні за кількістю пам’яток. На державному обліку перебуває майже 9 тисяч пам’яток, з них 2 тисячі – національного значення.
Протягом всього звітного періоду Департамент тісно співпрацював з усіма релігійними організаціями та національно-культурними товариствами області, залучав їх до спільного проведення державних свят, ювілеїв та урочистостей, пам’ятних дат.
Одним з пріоритетних напрямів роботи Департаменту культури була співпраця з районами. Для надання методичної допомоги було ініційовано відпрацювання районних закладів культури з виїздними перевірками Борзнянського, Сосницького, Ніжинського, Городнянського, Менського, Новгород-Сіверського районів. У 2016 році діяло 5 об’єднаних територіальних громад, які мають свою мережу закладів культури. Завданням новоутворених громад є реалізація державної політики, дотримання законодавства України з питань культури, мистецтв, туризму, охорони культурної спадщини, національностей та релігій і, відповідно до Закону України «Про культуру», забезпечення культурно-мистецьких процесів, доступності всіх видів культурних послуг та культурної діяльності для кожного громадянина.
Наприкінці колегії грамотами та подяками Департаменту культури були відзначені успішні працівники області.
Отож, світовий досвід переконливо свідчить, що ті держави, які в найскладніші кризові періоди свого розвитку проводили зважену, послідовну політику у сфері культури, в найкоротші терміни, з мінімальними витратами досягали значних успіхів у проведенні економічних, політичних і соціальних реформ і швидко піднімалися до рівня високорозвинених країн.

Інформацію підготувала
провідний методист
з інформаційної діяльності
Лілія Запорожець
Фото Миколи Дульцева




















QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Регіональні заходи | Переглядів: 207 | Додав: lena | Теги: Колегія, Чернігів, Департамент культури | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
avatar

Переклад

Інформація

Календар

«  Березень 2017  »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Пошук



Форма входу

Вітаю Вас Гість

Логін:
Пароль:

Фестивалі

фестиваль "Поліське Коло"
фестиваль "Київська Русь"
фестиваль "Київська Русь"

Культурний простір

Посилання

Президент України
Верховна Рада України
Кабінет Міністрів України
Чернігівська ОДА
Чернігівська облрада
Чернігівська міська рада

Департамент культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської ОДА
Музеї Чернігівщини
Чернігівський музей-заповідник М.М.Коцюбинського
веб-портал "Європейська Україна"
новини "Чернігівський Формат"

Вітаємо!

Сьогодні: День Народження:
miss(32)
Вітаємо!

Статистика


Rambler's Top100

О.Майшев © 2017 | Чернігівський обласний Методичний центр навчальних закладів культури і мистецтв.