Головна » 2016 » Січень » 18 » ВІН І ВОНА
ВІН І ВОНА
09:00
«ВІН І ВОНА» - таку назву має виставка, яка відкрилась в Чернігівському обласному художньому музеї і представляє лише невелику частину творчості чернігівських художників, родинної пари Сергія та Наталії Тищенків.
Художник-графік Сергій та авторка дивовижних робіт декоративного мистецтва Наталія разом багато років, і це дивовижним чином впливає на їхню творчість. Кожен із них по-своєму талановитий, індивідуальний, неповторний, утім вони чудово доповнюють один одного і створюють гармонію як у родині, так і в творчості.
Чоловік та жінка – дві різні планети, які притягуються один до одного, доповнюють, інколи протидіють, але не можуть існувати один без одного. Інь і ян (чоловіче та жіноче) разом створюють гармонію Всесвіту.
Дві творчі особистості працюють у різних напрямках. Сергій створює свої композиції різними графічними техніками, працює олівцем, тушшю, захоплюється комп’ютерною графікою. Його роботи дивують і вражають безліччю дрібних деталей, фантастичними сюжетами, незвичайними мрійливими, трохи навіть абсурдними образами.
Зовсім інші роботи в його дружини Наталії. Вона захоплюється земною красою – квіти, природні мотиви. Усе це виконано в різних техніках – гобелен, батик тощо. Жінка постійно експериментує: пробує себе в текстильних техніках, застосовує різноманітні матеріали. Кожна її робота пронизана жіночністю, ніжністю та коханням.
Особливі й неповторні її писанки. Легкі, повітряні, виконані в техніці воскового розпису з традиційним геометричним орнаментом та кольорами, вони вражають вишуканістю і досконалістю виконання.
Підростає ще одна творча особистість – дочка Сергія та Наталії, яка вже робить спроби малювати. Її перші роботи теж можна побачити на виставці.
Він і вона зовсім різні, але разом вони створюють дивовижні роботи, які несуть у наш світ красу та ніжність, кохання і позитивні почуття, тобто створюють Гармонію, якої нам інколи так не вистачає.
Марта Єлісєєва
Чернігівські відомості.
№3 (1296), 20 січня 2016



QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Події міста | Переглядів: 212 | Додав: jana | Теги: Черниговский художественный музей, Сергей Тыщенко, Наталья Тыщенко | Рейтинг: 5.0/2 |
Всього коментарів: 0
avatar

Переклад

Інформація

Календар

«  Січень 2016  »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Пошук



Форма входу

Вітаю Вас Гість

Логін:
Пароль:

Фестивалі

фестиваль "Поліське Коло"
фестиваль "Київська Русь"
фестиваль "Київська Русь"

Культурний простір

Посилання

Президент України
Верховна Рада України
Кабінет Міністрів України
Чернігівська ОДА
Чернігівська облрада
Чернігівська міська рада

Департамент культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської ОДА
Музеї Чернігівщини
Чернігівський музей-заповідник М.М.Коцюбинського
веб-портал "Європейська Україна"
новини "Чернігівський Формат"

Вітаємо!

Сьогодні: іменинників немає

Статистика


Rambler's Top100

О.Майшев © 2017 | Чернігівський обласний навчально-методичний центр культури і мистецтв.