Чернігівський обласний центр народної творчості



Головна » 2014 » Листопад » 7 » «Деснянська палітра»: нові здобутки
«Деснянська палітра»: нові здобутки
11:55
6 листопада в Арт-клубі відбулася чергова виставка робіт народного творчого об’єднання художників Чернігівщини «Деснянська палітра», яка традиційно проводиться в останні місяці року, що пов’язано з його творчою біографією.
Прикметно, що в цьому році виставка збігається в часі з новою датою святкування Дня працівників культури та майстрів народного мистецтва.
Торкаючись цих моментів, провідний методист обласного навчально-методичного центру культури і мистецтв з виставкової діяльності Аліна Цупко, нагадала присутнім про основні етапи становлення цього творчого колективу, зазаначивши зокрема:
- Ось уже понад тридцять років яскравою зіркою сяє «Деснянська палітра» на мистецькому небосхилі нашого краю, гуртуючи навколо себе обдарованих особистостей, роботи яких без перебільшення можна назвати скарбницею народних талантів.
Вдалість такого порівняння підтвердила своїм виступом директор Центру Надія Заваліна.
- Дійсно, - підкреслила вона, - дивлячись на сьогоднішню експозицію, відпочиваєш душею після повсякденних організаційних клопотів; представлені в ній картини нагадують нам про сенс нашого життя, збагачують духовно і морально. Рада, що навіть у такий нелегкий для нашої країни час ваші музи не мовчать, що до вас приходить натхнення і ви його так вдало реалізуєте. Дякувати Богові, що ви є, безперервно шукаєте і творите, радуючи нас своїми знахідками.
- До цих теплих слів, які, безумовно, надихають творчу людину, Надія Петрівна додала ще й добру звістку про вихід у світ каталогу робіт членів «Деснянської палітри».
Висловивши думку, що це має стати ще одним стимулюючим фактором у творчості митців, вона зазначила, що, попри фінансові труднощі, завдяки підтримці Департаменту культури і туризму, національностей та релігій, ОНМЦКіМ дотримав слова, данного у цьому плані під час святкування трицятилітнього ювілею «Деснянської палітри».
Голова народного творчого об’єднання “Деснянська палітра» Людмила Бешун щиро подякувала за цей дарунок, і доповнила попередніх виступаючих новими цікавими моментами з життя керованого нею творчого колективу, наголосивши на можливості підвищувати свій фаховий рівень в діючій при об’єднанні студії, а також за тісну співпрацю керівництву ОНМЦКіМ.
Радість від побаченого і почутого на виставці урізноманітнили солістка театру пісні «Калита» Ірини Лагойко та дуету «Voice of mind».

Василь ЩЕРБОНОС
Фото Миколи Дульцева
(ОНМЦКіМ)

























QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Виставкова зала | Переглядів: 910 | Додав: Irina | Теги: об'єднання Деснянська палітра | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
avatar

Переклад

Інформація

Календар

«  Листопад 2014  »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Пошук

Форма входу

Вітаю Вас Гість

Логін:
Пароль:

Фестивалі

фестиваль "Поліське Коло"
фестиваль "Київська Русь"
фестиваль "Київська Русь"

Посилання

Президент України
Верховна Рада України
Кабінет Міністрів України
Чернігівська ОДА
Чернігівська облрада
Чернігівська міська рада

Департамент культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської ОДА
Музеї Чернігівщини

Статистика


О.Майшев © 2021 | Чернігівський обласний центр народної творчості.