Чернігівський обласний центр народної творчості



Головна » 2014 » Вересень » 15 » «Тут стають майстрами»
«Тут стають майстрами»
18:40
Ці слова завідуючої Центру народних ремел для дітей і юнацтва Наталії Тищенко переконали кожного, хто завітав на день відкритих дверей, що традиційно проводиться у цьому закладі на початку кожного нового навчального року.
Численні вироби з глини, дерева, солоного тіста та інших природних матеріалів, музичні інструменти, писанки, народні іграшки, вишиванки, художньо розписані та інші естетично привабливі речі милували око навіть завсідників цього заходу, а надто ж тих, хто вперше переступив поріг Центру – батьки та їхні діти, яких зацікавила відповідна інформація на сайті ОНМЦКіМ.
І у малечі, звісно, виникло непереборне бажання навчитися робити все це власними руками, а батьки тільки раділи з цього. Тим більше, що з подальшої інформації Наталії Тищенко дізналися: заняття в Центрі ремесел, дадуть можливість не лише облагородити власний побут, а й побачити світ, адже студійці беруть участь з своїми виробами у виставках, фестивалях, ярмарках - від обласного до міжнародного масштабу.
До речі, ярмарок відбувся і в рамках дня відкритих дверей. До того ж носив він благодійний характер - на кошти від реалізованих виробів учнів та керівників студій будуть закуплені медикаменти та одяг для учасників антитерористичної операції на сході України.
Разом з тим захисники Вітчизни отримають від Центру народних ремесел оригінальні обереги, виконанні в національних кольорах. Ідея належить керівникові студії декоративного розпису Тетяні Стадниченко, а долучитися до її реалізації мав змогу кожен учасник відкритих дверей шляхом участі в майстер-класі, який дала Тетяна Петрівна. До речі, процес цей проходив дуже ефективно. І, коментуючи його, директор обласного навчально-методичного центру культури і мистецтв зазначила:
- Бачу, що у мене є всі підстави додати до вищесказаних слів своєї колеги, що під цим дахом стають не тільки вправними майстрами, а й палкими патріотами.
Не можна не вказати ще на один момент перебігу дня відкритих дверей. Це виступ найменших учениць театру-студії «Феєрія», які вдало виконали українські пісні з елементами хореографії.
Щоправда, майбутні артисти були тут в якості гостей – вони опановують своє мистецтво при іншому структурному підрозділі обласного навчально-методичного центру культури і мистецтв – Арт-клубі.
- Спектр можливостей гартування юних талантів, як бачимо, дуже широкий. Залишається лише твердо визначитись: до чого найбільше тяжіє душа і приступати до справи,- резюмувала перебіг проведеного заходу директор ОНМЦКіМ Надія Заваліна.

Василь ЩЕРБОНОС
ФОТО Миколи Дульцева
(ОНМЦКіМ)















QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Виставкова зала | Переглядів: 936 | Додав: Irina | Теги: Центр народних ремесел для дітей та | Рейтинг: 5.0/1 |
Всього коментарів: 0
avatar

Переклад

Інформація

Календар

«  Вересень 2014  »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Пошук

Форма входу

Вітаю Вас Гість

Логін:
Пароль:

Фестивалі

фестиваль "Поліське Коло"
фестиваль "Київська Русь"
фестиваль "Київська Русь"

Посилання

Президент України
Верховна Рада України
Кабінет Міністрів України
Чернігівська ОДА
Чернігівська облрада
Чернігівська міська рада

Департамент культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської ОДА
Музеї Чернігівщини

Статистика


О.Майшев © 2021 | Чернігівський обласний центр народної творчості.