Головна » 2014 » Серпень » 26 » Знов поєднав таланти й долі фестиваль "Поліське коло"
Знов поєднав таланти й долі фестиваль "Поліське коло"
09:09
Триває цей процес ось уже дев’ять років поспіль. І щоразу правильність і корисність задуму його засновників – зближувати народи, що з прадавніх часів поряд з українцями проживають на Чернігівщині, збагачуючи своїми національними традиціями, звичаями, обрядами наш наш спільний культурний простір. Саме це розмаїття забезпечує фестивалю особливу колоритність. А ще – високу патріотичну піднесеність, адже відбувається він кожного року в один і той же день – День незалежності України.
Цьогоріч фестиваль змінив адресу проведення – Центральний парк культури і відпочинку натомість Красної площі, де проходив у попередні роки, і до чого чернігівці вже звикли.
Однак це не зменшило їхньої цікавості до заходу. А, можливо, навіть посилило. Адже паралельно тут проводились два інші, не менш масштабні і цікаві як в споглядальному, так і в пізнавальному плані – загальноміська виставка плодів і квітів, мистецький фестиваль «Сорокаух» та багато інших моментів в рамках самого «Поліського кола»: виставка образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва «Містечко майстрів», де умільці Центру народних ремесел для дітей і юнацтва (структурний підрозділ ОНМЦКіМ) не тільки демонстрували свої творчі здобутки, а й давали майстер-класи), виставка «Чернігівщина туристична», спортивна вікторина та показові виступи на спортивному майданчику.
Отож яким би ти не був всюдисущим, побувати скрізь і на чомусь поглиблено зосередитись було практично неможливо.
Тому зосередимось на епіцентрі події – сцені, де проходили основні дійства фестивалю «Поліське коло». Його офіційна частина почалася з піднесеного поетичного прологу, сповненого любові до України, віри в її неподільність та щасливе майбутнє, у виражених, зокрема, таких рядках:
Край поліський і полонини
І в шахтарських копрах Донбас.
Україна у нас єдина,
Неподільна вона у нас.

Поетичне слово на фестивалі звучало не лише українською, а й азербайджанською, вірменською, єврейською, польською, французькою, англійською з вуст його наймолодших учасників. А читали вони «Заповіт» нашого славного Кобзаря – Тараса Шевченка, 200-річчя від дня народження якого світова громадськість. Голоси юних виконавців для багатьох присутніх видались знайомими. А тим, хто чув їх уперше, доречною буде така примітка. З початку цього року не тільки «Заповіт», а й інші твори Шевченка звучали по радіо. Не зайве буде нагадати також, що це є спільний проект обласного радіо, обласного навчально-методичного центру культури і мистецтв та центру іноземних мов м. Чернігова «Лондон».
Не лише українською звучали на фестивальній сцені і пісні – у доволі розлогій концертній програмі взяли участь аматорські колективи національно-культурних товариств: польське ( вокальний ансамбль «Гвяздечка»), та асірійське (школа гармонічного розвитку дівчаток «Позизитивчик», м.Ніжин,), німецьке (вокальний ансамбль «Sonnensrtal», м.Чернігів; танцювальний ансамбль «Цауберзайтен», м.Городня, народний театр німецького танцю "Deutsche Qwelle", м.Київ), азербайджанське (солісти), білоруське, єврейське (хореографічний колектив «Шнереле фіселах», чоловічий гурт «Голдене менер» («Золоті чоловіки») та солістки, м.Чернігів), вірменське (солісти), Чернігів); а також українські фольклорні колективи: вокально-хореографічний театр «Калинонька» (м. Ніжин), народний аматорський хор (Вихвостівського СБК Городнянського району), народний аматорський фольклорний ансамбль «Сіверяни» (чернігівського міського Палацу культури), народний аматорський фольклорний колектив «Диво калинове» (Красносільського СБК Борзнянського району), народний аматорський жіночий вокальний ансамбль української пісні «Калина» (Щорського БК), народний аматорський хоровий колектив «Барві» (Пісківського СБК Чернігівського району), народний аматорський хоровий колектив «Полісся» (Іванівського СБК Чернігівського району), народний аматорський хор «Діти війни» ("Палац культури художньої творчості дітей, юнацтва та молоді" та інші колективи міста Чернігів, такі як - Дитячо-юнацький театр естради «Феєрія», Центр танцю та фітнесу "Вікторія-денс", студия GO-GO dance "Midnight STARS", Чернігівський спортивний клуб «Білий вітер».
Завершився фестиваль виступом професійних колективів.

Василь Щербонос,
фото Миколи Дульцева
ОНМЦКіМ







































QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Міжнародні заходи | Переглядів: 840 | Додав: Irina | Теги: міжнародний фольклорний фестиваль П | Рейтинг: 5.0/1 |
Всього коментарів: 0
avatar

Переклад

Інформація

Календар

«  Серпень 2014  »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Пошук

>

Форма входу

Вітаю Вас Гість

Логін:
Пароль:

Фестивалі

фестиваль "Поліське Коло"
фестиваль "Київська Русь"
фестиваль "Київська Русь"

Культурний простір

Посилання

Президент України
Верховна Рада України
Кабінет Міністрів України
Чернігівська ОДА
Чернігівська облрада
Чернігівська міська рада

Департамент культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської ОДА
Музеї Чернігівщини
Чернігівський музей-заповідник М.М.Коцюбинського
веб-портал "Європейська Україна"
новини "Чернігівський Формат"

Вітаємо!

Сьогодні: День Народження:
MichaelAreli(40), Allannathe(38)
Вітаємо!

Статистика


Rambler's Top100

О.Майшев © 2020 | Чернігівський обласний центр народної творчості.