Чернігівський обласний центр народної творчості



Головна » 2014 » Серпень » 21 » Рада міжнаціональної злагоди
Рада міжнаціональної злагоди
17:03
14 серпня в Києві в Кабінеті Міністрів України відбулося установче засідання створеної згідно постанови прем`єр-міністра України А. Яценюка Ради міжнаціональної злагоди.
У своєму вступному слові головуючий на засіданні віце-прем`єр-міністр України Олександр Сич підкреслив, що матерія міжнаціональних відносин – річ дуже крихка. І що на цьому часто хочуть зіграти. «Тому дуже доречно, що Уряд упорядкував це питання, – зазначив Олександр Сич. – В назві закладена суть нашого органу. Ми уникнули назви «із захисту національних меншин». Таким чином, відкинули сам момент конфронтації, бо навіть дуже велика національна меншина не може домінувати…»
Заступник міністра закордонних справ України Данило Лубківський в своєму виступі зазначив: «Хотів би підтримати створення Ради міжнаціональної злагоди. Це правильний підхід. МЗС буде підтримувати вас попри всі проблеми. Сьогодні ми повинні підтримати наших братів – кримських татар. Ксенофобія і шовінізм йдуть від сепаратистів. Ми повинні боротися з російським шовінізмом, антисемітизмом, антиісламізмом і ксенофобією…».
В установчому засіданні Ради міжнаціональної злагоди прийняли участь урядовий уповноважений з питань етнонаціональної політики, заступники міністрів культури, закордонних справ, юстиції, соціальної політики, фінансів, МВС, освіти і науки, а також керівники національно-культурних товариств національних меншин, редактори газет та науковці. Єврейську спільноту на установчому засіданні Ради представляли голова ВААДу України, віце-президент Конгресу Національних громад України Йосип Зісельс, генеральний директор Єврейського фонду України Аркадій Монастирський, історик і етнополітолог Віталій Нахманович та в.о. президента Єврейської ради України Семен Бельман.
Дуже виваженим і глибоким був виступ голови ВААДу України Йосипа Зісельса. Зокрема він сказав: «Ми дуже позитивно ставимося до того, що, незважаючи на війну, яку ведуть наші російські сусіди проти України, нам вдалося ініціювати створення державної структури Уповноваженого з питань етнонаціональної політики і Ради міжнаціональної злагоди. Україна сьогодні зіштовхнулася з шаленою пропагандою, в якій правда спотворена і яка представляє Україну фашистською державою. Ми зараз маємо величезну кількість пропаганди на національному грунті. Україна не готова протистояти такій пропаганді. І хоча міжнаціональні відносини – це дуже специфічна річ, стан міжнаціональних проблем в Україні не такий жахливий, як це дехто хоче показати. Це проблеми не міжнаціональні, а це проблеми цивілізаційного вибору.Сьогодні вже нема вибору між Заходом і Сходом. У нас вже один вибір. Ми кажемо – злагода. Злагода заради чого? У нас дуже багато проблем. Але що нас об’єднує? Що в нас загальне? Загальна у нас тільки Україна – Україна, яку треба захищати».
Отже, робота Ради міжнаціональної злагоди почалась. Маємо надію, що вона буде плідна і корисна для України і народів, які її населяють. А чергове засідання Ради міжнаціональної злагоди відбудеться не пізніше 20 грудня.

Семен БЕЛЬМАН



QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: В єдиному колі | Переглядів: 674 | Додав: Irina | Теги: Рада міжнаціональної здагоди | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
avatar

Переклад

Інформація

Календар

«  Серпень 2014  »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Пошук

Форма входу

Вітаю Вас Гість

Логін:
Пароль:

Фестивалі

фестиваль "Поліське Коло"
фестиваль "Київська Русь"
фестиваль "Київська Русь"

Посилання

Президент України
Верховна Рада України
Кабінет Міністрів України
Чернігівська ОДА
Чернігівська облрада
Чернігівська міська рада

Департамент культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської ОДА
Музеї Чернігівщини

Статистика


О.Майшев © 2021 | Чернігівський обласний центр народної творчості.