Чернігівський обласний центр народної творчості



Головна » 2014 » Серпень » 18 » Патріотично-творча акція "З Україною в серці"
Патріотично-творча акція "З Україною в серці"
18:01
Саме під такою назвою 17 серпня 2014 року пройшла патріотично-творча акція за ініціативи начальника Чернігівського гарнізону та військового Комісара області Нікуліна Костянтина Олексійовича та при підтримці Міністерства оборони України, Регіонального медіа-центру м. Чернігова, Департаменту культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської обласної державної адміністрації та Чернігівського обласного навчально-методичного центру культури та мистецтв.
Але успіх в цьому напрямку прийшов тільки завдяки спільним творчим, командним та наполегливим зусиллям моїх колег з різних, як обласних так і районних підвідомчих установ культури.
Організатором даного заходу виступила Творча Агенція «Калита – Мьюзік» при ККЗ «Палаці культури художньої творчості дітей, юнацтва та молоді», в особі Володимира Макеєва провідного методиста з музичного жанру Чернігівського обласного навчально-методичного центру культури та мистецтв .
Добродіями та партнерами акції виступили :
- приватне фермерське господарство «Вербівське» в особі директора Нікитенка Івана Володимировича с. Верба Коропського району Чернігівської області;
-настоятель Свято - Миколаївського Храму – Отець Петро;
-будівельна компанія «Екстрім - Буд» в особі виконавчого директора Заборського Андрія Олександровича м. Чернігів;
-Комунальний Заклад «Чернігівський обласний навчально-методичний центр культури та мистецтв» в особі директора Заваліної Надії Петрівни;
-Самооборона Чернігова та Громадська організація «СІЧ» в особі Чепіги Олексія;
-ПФ «Альфа-Украина Лизинг» Аптека «Здоров’я» по вул. Рокосовського, 10 в особі Попок Юлії Миколаївни;
-ГО «Театр 23» м.Чернігів керівник Тетяна Янко;
Інформаційну підтримку забезпечувала:
«Студентська координаційна рада в Чернігівській області» в особі Руслана Микаілова.
Транспортні послуги надала компанія Таксі «10», в особі Миколи Халявко.
І саме в цей непростий час, коли є певні розбіжності нашого суспільства в поглядах на те, що ж діється на східній території України , хочеться висловити слова вдячності всім, хто долучився до цієї благочинної та по-справжньому доброї справи і допоміг втіленню в життя творчих планів.
На меті заходу спочатку ставилося завдання підтримати моральний та бойовий дух наших воїнів-героїв, котрі знаходяться безпосередньо в зоні АТО, а також на лікуванні та реабілітації в Харківському військовому клініко-медичному центрі.
Далі спільно з полковником Трембою Сергієм Іллічем було складено коло питань, розділено завдання та розпочата робота над ними. Сергій Ілліч по лінії військових, Володимир Макеєв по лінії співпраці з колегами, відомими виконавцями Чернігівщини та з бізнес-структурами нашого міста, в цілому зобов’язався організувати та провести цю потрібну на даний час, кожному свідомому громадянину почесну справу, незважаючи на професію чи рід занять. Бо саме головне, що визначає нас, як націю – це культура і духовність, з її глибинними витоками, як пісенними, зокрема фольклорними так і релігійними, правильними та свідомими переконаннями.
А оскільки 15 серпня поїздка до Харкова відмінилася, бо там зі слів замначальника шпиталю з виховної частини стало поступати багато поранених з АТО, то порадившись з замісником начальника Чернігівського гарнізону підполковником Лільчицьким Вадимом Ігоревичем прийняли рішення переформатувати даний захід та провести концертну програму для особового складу 17 Навчального Полку у складі Першої танкової бригади. Там служать мужні, загартовані справжні чоловіки, які ладні, не розмірковуючи, стати на захист наших земель від цієї сепаратиської навали.
Ще слід сказати, що коли стала потреба в зборі гуманітарної допомоги, то Володимир Макеєв з товаришем Сергієм Трембою, розповівши суть питання для колег з Чернігівського обласного центру культури та мистецтв. Завдячуючи директору Надії Петрівні Заваліній всі працівники, як центру культури безпосередньо так і працівники з підвідомчих установ, Центру народних ремесел для дітей та юнацтва і Арт-клубу потужно долучились до цієї загально-національної справи. Всі разом зібрали чималий багаж гуманітарної допомоги: гречка, макаронні вироби, різні консерви , цигарки та біля 200 літрів питної води. Все це «добро», так необхідне воякам на Сході, було відвезено і передано у обласний Військовий Комісаріат.
І на радість нашим шанованим митцям які прибули на комфортному мікроавтобусі в розташування 17 – го Навчального Полку у складі Першої танкової бригади селеща Гончарівське . Творчий десант проекту «З Україною в серці» нараховував 11 учасників, а саме:
- заслужений артист України та автор музики до славетної пісні «Козачка», що облетіла весь світ від Канади до Австралії - Микола Збарацький;
- солістка Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм, авторка багатьох мистецьких проектів Тетяна Олійник;
- соліст Академічного камерного хору ім.. Дмирта Бортнянського, лауреат міжнародних конкурсів – Володимир Грищенко;
- інструментальний дует у складі Дмитра Єременко (електроакустична гітара) та Вікторії Стельмах , учениці 4 курсу Чернігівського музичного училища ім.. Л.М. Ревуцького (скрипка);
- вихованка ТА «Калита-Мьюзік», нині солістка вокальної студії «Cool-студія» Діана Свиріденко;
- соліст Районного Будинку культури, лауреат всеукраїнських конкурсів, артист-вокаліст в академічно-естрадному жанрі, актор народного аматорського театру – Роман Кизюн (м. Борзна).
- провідний методист з музичного жанру Чернігівського обласного навчально-методичного центру культури та мистецтв, автор - виконавець, поет та композитор, лауреат регіонального відбіркового туру Всеукраїнського фестивалю популярної музики «Червона рута», шоу-мен, Володимир Макеєв;
- солістка-вокаліста Талалаївського районного Будинку культури, лауреат регіонального відбіркового туру Всеукраїнського фестивалю популярної пісні та музики «Червона рута» – Катерина Сніжко.
- ведучий, шоумен, голова «Студентської координаційної ради в Чернігівській області» в особі Руслана Микаілова.
Також слід сказати слова вдячності і Богдану Процку, за гарно та професійно написаний сценарій свята, заміснику директора ККЗ «Палацу художньої творчості дітей, юнацтва та молоді».
Концертна програма представлена ТА «Калита-Мьюзік» та нашими зірками Чернігівщини додала емоційного запалу, відволікла наших воїнів та перенесла їх на певний час в атмосферу миру, родинного тепла і стабільності в цілому. Гарним та приємним для своїх сослуживців був виступ Шувалова Олега з піснею «Сльози неба» та сержанта-десантника Юрія Кочерги, котрих зал дуже потужними оваціями та вигуками молодці хлопці дякували за виступ.
Час концертної програми сплинув непомітно і воїни ще довго ділились своїми враженнями від концертної програми та фотографувалися з артистами.

Інформацію підготував –
провідний методист з музичного жанру
ОНМЦКіМ, керівник ТА «Калита-Мьюзік»
- Володимир Макееєв.















QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Регіональні заходи | Переглядів: 1414 | Додав: lena | Теги: Патріотично-творча акція З Україною | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
avatar

Переклад

Інформація

Календар

«  Серпень 2014  »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Пошук

Форма входу

Вітаю Вас Гість

Логін:
Пароль:

Фестивалі

фестиваль "Поліське Коло"
фестиваль "Київська Русь"
фестиваль "Київська Русь"

Посилання

Президент України
Верховна Рада України
Кабінет Міністрів України
Чернігівська ОДА
Чернігівська облрада
Чернігівська міська рада

Департамент культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської ОДА
Музеї Чернігівщини

Статистика


О.Майшев © 2021 | Чернігівський обласний центр народної творчості.