Чернігівський обласний центр народної творчості



Головна » 2014 » Серпень » 6 » Яскрава країна -2014
Яскрава країна -2014
12:01
З 26 по 28 вересня ЯСКРАВА КРАЇНА запрошує на свій традиційний фестиваль-конкурс до одного з найгарніших міст Північної України, до історичного центру Сіверського краю, до славетного Чернігова!

МЕТА ФЕСТИВАЛЮ
Фестиваль відбувається з метою розвитку, популяризації та підтримки хореографічного і вокального мистецтва, підвищення професійної майстерності юних артистів та виявлення найбільш сильних виконавців в цих напрямках мистецтва.

ЗАВДАННЯ ФЕСТИВАЛЮ-КОНКУРСУ
 Розвиток хореографічного і вокального дитячого та юнацького мистецтва;
 Обмін творчим досвідом і творчими досягненнями між колективами, керівниками і встановлення творчих контактів;
 Підвищення професійного рівня керівників-педагогів дитячих колективів;
 Підтримка талановитих дітей та молоді в реалізації творчого потенціалу;
 Виховання художнього смаку у підростаючого покоління;
 Знайомство з історичною та культурною спадщиною Чернігівщини.

ПРОГРАМА ФЕСТИВАЛЮ
26.09 П’ятниця – День відкриття фестивалю
Приїзд колективів, розміщення, екскурсія Черніговом. Установчі збори керівників колективів і оргкомітету фестивалю. Урочистий концерт відкриття фестивалю.
27.09 Субота – Конкурсний день
Конкурсна програма за жанровими номінаціями.
28.09 Неділя – День Гала-концерту і завершення фестивалю
Методична підсумкова нарада керівників і членів журі фестивалю за підсумками конкурсу. Підготовка до Гала-концерту. Заключний Гала-концерт та нагородження учасників на сцені Чернігівського обласного академічного українського музично-драматичного театру ім. Т. Г. Шевченка. Від’їзд учасників.
Оргкомітет фестивалю залишає за собою право змінювати порядок проведення заходів. Можливий заїзд колективів на більшу кількість діб. Графік оглядових екскурсій та додаткових екскурсій буде складатися індивідуально для кожної групи.

НОМІНАЦІЇ ФЕСТИВАЛЮ-КОНКУРСУ

1. Хореографія:
1.1. Народна хореографія
1.2. Стилізація народного танцю
1.3. Класична хореографія
1.4. Сучасна хореографія
1.5. Естрадна хореографія
1.6. Dance show/ Танцювальне шоу
1.7. Бальна хореографія 2. Вокал:
2.1. Естрадний вокал
2.2. Академічний вокал
2.3. Народний вокал (в тому числі і фольклор)
2.4. Фольклорні колективи, обрядові театри

Кількісний склад (для всіх номінацій)
соло (1 учасник);
дует або пара (2 учасників);
мала група (3-5 учасників);
формейшн або ансамбль (6 і більше учасників);
хор.
Кількість учасників колективу необмежена

Вікові категорії (для всіх номінацій)
молодша – до 9 років;
середня – 10-13 років;
старша – 14-17 років;
молодіжна – 18-25 років;
змішана.
Для академічних хорових колективів –
7-12 років (I); 12-17 років (II); 17-25 років (ІІІ);
змішана.

КОНКУРСНІ ВИМОГИ
Хореографія:
1. Учасники представляють 2 композиції (допускається один номер) в номінації і віковій категорії загальною тривалістю не більш ніж 8 хвилин. Малі групи та ансамблі мають право представити для оцінки журі не більше 4-х номерів (у різних номінаціях та вікових категоріях);
2. Разом з заявкою необхідно надати якісну сценічну фотографію учасника в електронному варіанті. Фотографії поганої якості та надіслані невчасно не будуть надруковані у фестивальному журналі!
3. Критерії оцінок: техніка і майстерність виконання; оригінальність постановки, композиція; підбір і відповідність музичного супроводу; підбір і оригінальність костюмів.
Вокал:
1. Вокальні солісти та малі форми надають 2 різнопланові композиції в одній номінації і віковій категорії загальною тривалістю не більше 8 хвилин. Допускається виконання одного номеру.
2. Вокальні ансамблі, хорові колективи надають 2 твори загальною тривалістю не більше 10 хвилин. Ансамбль має право надати для оцінки журі не більше 4-х номерів (у різних номінаціях і вікових категоріях).
3. Для академічних хорових колективів у віковій категорії 7-12 років - допускається 2-голосся, 12-17 років – обов’язково 3-голосся, 17-25 років – обов’язково 4-голосся.
4. Разом з заявкою необхідно надати якісну сценічну фотографію учасника в електронному варіанті. Фотографії поганої якості та надіслані невчасно не будуть надруковані у фестивальному журналі!
5. Критерії оцінок: чистота інтонації, чіткість дикції; ознаки голосу (тембр, сила, діапазон); артистизм, передача образу і поведінка на сцені, культура виконання; відповідність репертуару виконавським можливостям і віковій категорії учасника; естетика костюмів і реквізиту.
Загальні вимоги для всіх номінацій
а) Вікові категорії можуть змінюватися залежно від отриманих заявок;
б) Повний вік учасників солістів-виконавців визначається на момент участі у конкурсі;
в) Вікова категорія ансамблю заявляється залежно від середнього віку учасників (невідповідність віковій групі може становити не більше 30%);
г) У разі перевищення зазначеного часу журі має право зупинити фонограму;
д) Не допускається виступ вокалістів на конкурсній програмі під фонограму «плюс», крім позаконкурсних виступів на відкритому повітрі.

ТЕХНІЧНІ ВИМОГИ
Носіями фонограм є CD-диски (аудіо-формат) або USB-флешки (mp3-формат) з високою якістю звуку, рекомендується мати декілька видів носіїв, щоб бути універсально готовим. Кожна фонограма повинна бути підписана із вказівкою назви ансамблю (прізвища соліста), назви композиції і тривалості її звучання. Прохання, щоб на носії були лише фестивальні фонограми (без будь-яких інших фото, документів, музики)! Це ускладнює роботу звукорежисера. Керівник колективу несе відповідальність за якість та збереження фонограм. У випадку перевищення вказаного в заявці часу виступу журі мають право зупинити фонограму!

ЖУРІ ФЕСТИВАЛЮ
Виступи учасників переглядають високоповажні члени журі з числа заслужених діячів культури, народних артистів, продюсерів. Оргкомітет затверджує склад журі окремо для кожного конкурсного майданчика. Рішення журі не обговорюється і перегляду не підлягає.

НАГОРОДЖЕННЯ І ПРОВЕДЕННЯ ГАЛА-КОНЦЕРТУ
 Результати конкурсу оголошуються на заключному Гала-концерті. Нагородження учасників проводиться за номінаціями та віковими категоріями. Присуджуються дипломи абсолютного переможця - володаря «Гран-прі»; лауреатів І, ІІ, ІІІ ступеню; дипломанта та учасника фестивалю. Учасники фестивалю нагороджуються дипломами, призами та пам’ятними подарунками, а також спеціальними призами від оргкомітету та партнерів фестивалю.
 За рішенням суддів допускається дублювання призових місць за результатами конкурсу. Журі має право присудити не всі призові місця, Гран-прі може не присуджуватися.
 Не всі учасники фестивалю можуть бути включені в програму Гала-концерту. Номери в Гала-концерт відбираються тільки за рішенням журі після перегляду всіх конкурсних виступів.
 За рішенням режисера фестивалю щодо проведення Гала-концерту хореографічні колективи можуть готувати супровід для вокальних виконавців, окремі учасники можуть брати участь у побудові прологу, фіналу Гала-концерту. Режисер має право об’єднувати виступи учасників в єдиний номер.

УМОВИ УЧАСТІ
1. Для участі у фестивалі необхідно подати заявку разом з підписаною якісною сценічною фотографією в електронному варіанті. Заявка на кожного учасника заповнюється окремо. Подача заявок здійснюється до 10 вересня 2014 року на сайті оргкомітету або по e-mail: [email protected], e-mail: [email protected], факсу (056) 374-28-48.
2. Участь у фестивалі підтверджується після внесення передплати у розмірі повного реєстраційного внеску за колектив та 30% від вартості проживання до 15 вересня 2014 року на р/р оргкомітету фестивалю: ГО «ЯСКРАВА КРАЇНА», Р/р 26009001302308 в ПАО «АКТАБАНК», МФО 307394, ОКПО 35862919. З формулюванням: забезпечення участі у фестивалі (вказати назву колективу або прізвище учасника)
3. В заявці просимо вказувати номери для конкурсу в тому порядку, в якому зручно виступати для вашого колективу. Режисер фестивалю при складанні конкурсної програми буде максимально враховувати ваші побажання.
4. Колектив або учасник за власним бажанням пропонує один номер (з конкурсної програми чи будь-який інший) для участі в концерті відкриття фестивалю 26 вересня. Не всі учасники можуть бути включені в програму концерту. Склад учасників та послідовність виступів затверджує оргкомітет та режисер фестивалю після прийому всіх заявок.
5. При заїзді і поселенні керівник колективу повинен надати список групи (П.І.Б., дата народження, № і серія паспорта або свідоцтва про народження).
6. Оргкомітет фестивалю залишає за собою право відмовити в участі раніше закінчення строку прийому заявок при великій кількості учасників.

ФІНАНСОВІ УМОВИ ПРОВЕДЕННЯ ФЕСТИВАЛЮ-КОНКУРСУ
Фестиваль не є комерційним заходом. Оргкомітет формує фестивальний фонд за рахунок спонсорських коштів та реєстраційних внесків учасників фестивалю.
Реєстраційний внесок становить:
соло, дует – 350 грн/чол
мала форма (3-5 учасників) – 300 грн/чол
ансамбль (від 6 учасників) – 250 грн/чол
хори – 125 грн/чол
При виступі соліста також і від колективу, оплата внеску одноразова – відповідно сольному виконанню.
Внесок включає:
- оглядову екскурсію Черніговом для учасників з інших регіонів;
- забезпечення учасників поліграфічною і сувенірною продукцією фестивалю;
- забезпечення учасників транспортними перевезеннями під час внутрішніх фестивальних заходів;
- забезпечення творчої роботи журі і режисерської групи.

Внесок з супроводжуючих, що входять до складу фестивальної групи (не керівники, не учасники) – 120 грн/чол. – включає транспортні внутрішні перевезення, вхідні квитки в театр на Гала-концерт та оглядову екскурсію містом.

Для учасників фестивалю, керівників і супроводжуючих з інших міст та країн пропонується проживання та харчування на дні фестивалю - в номерах зі зручностями та з 3-разовим харчуванням – 210-230 грн/чол. на добу.
Розрахункова година 12:00. Раннє заселення або пізнє виселення можливе за попередньою домовленістю та за додаткову плату.
Наявність місць підтверджується в черговості подачі заявок.

За бажанням групи додатково можна замовити:
Трансфер з залізничного чи автовокзалу Києва або Чернігова на базу поселення. Вартість розраховується індивідуально за кількістю групи.

Керівник на групу від 15 осіб - безкоштовно


QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Регіональні заходи | Переглядів: 818 | Додав: Irina | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
avatar

Переклад

Інформація

Календар

«  Серпень 2014  »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Пошук

Форма входу

Вітаю Вас Гість

Логін:
Пароль:

Фестивалі

фестиваль "Поліське Коло"
фестиваль "Київська Русь"
фестиваль "Київська Русь"

Посилання

Президент України
Верховна Рада України
Кабінет Міністрів України
Чернігівська ОДА
Чернігівська облрада
Чернігівська міська рада

Департамент культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської ОДА
Музеї Чернігівщини

Статистика


О.Майшев © 2021 | Чернігівський обласний центр народної творчості.