Головна » 2013 » Вересень » 9 » З далеких мандрів повернувшись
З далеких мандрів повернувшись
12:12
Персональна виставка робіт чернігівського фотохудожника Владислава Тугучова «Країнами Близького Cходу та Північної Африки» засвідчила його професіональне зростання, а й викликала у багатьох відвідувачів бажання пройти тими ж самими дорогами.
І це цілком природне бажання. Адже, як сказав знаний мандрівник і географ Пржевальський «Життя прекрасне ще й тому, що дає можливість подорожувати». Владислав Тугучов повністю поділяє таку точку зору, тому улюбленим жанром його захоплення, що виникло ще в шкільні роки, стало travel-foto(мандрівне фото).
Відтак і тематичний доробок експедиції нинішньої виставки видався доволі розлогим. Та головне, звісно, не в кількості представлених світлин, а в їх колоритності. Від них віє тим унікальним явищем природи, що зветься екзотикою. Це і чудові види Середземного та Егейського морів і таємничий каньон Сік та дивовижне місто Петро я), і вулиці біло-голубого міста Сіді-Бул-Сеїд , і знамениті піраміди, і бентежна стіна плачу, зняті відповідно в Туреччині, Іорданії, Тунісі, Єгипті та Ізраїлі.
Мабуть, ці об’єкти найбільше вразили фотомайстра, оскільки саме на них наголосив Владислав Тугучов з помітним душевним піднесенням під час відкриття виставки в арт-клубі.
Самі ж відвідувачі подовгу стояли біля кожної світлини й, схоже, всі вони припали до душі, оскільки були на диво одностайними у своїх побіжних коментарях та записах у книзі відгуків.
« Переглядаючи Вашу виставку, мене не покидало відчуття, що я перебуваю не в Арт-клубі, а подорожую разом з Вами екзотичними країнами», - зізнається, зокрема, чернігівка Я.Кондрацька.
Інші автори записів, солідаризуючись з пані Кондрацькою, але розуміючи, що це все-таки ілюзія, засвідчили своє бажання вслід за віртуальною мандрівкою здійснити реальну.
Як на фоні такої одностайності ще раз не нагадати про правоту мандрівника Пржевальського.
Певна річ, не на кожного чекає така вдача. Проте, Владислав Тугучов, схоже, на цьому не зупиниться. Чекаємо від нього нових travel-foto з інших країн, що створять експозицію чергової виставки, а з часом виллються у цікавий фотосеріал.
Василь ЩЕРБОНОС
Фото Миколи Дульцева
















QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Виставкова зала | Переглядів: 466 | Додав: Irina | Теги: Арт-клуб, фотохудожник Владислав Тугучов | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
avatar

Переклад

Інформація

Календар

«  Вересень 2013  »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30

Пошук



Форма входу

Вітаю Вас Гість

Логін:
Пароль:

Фестивалі

фестиваль "Поліське Коло"
фестиваль "Київська Русь"
фестиваль "Київська Русь"

Культурний простір

Посилання

Президент України
Верховна Рада України
Кабінет Міністрів України
Чернігівська ОДА
Чернігівська облрада
Чернігівська міська рада

Департамент культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської ОДА
Музеї Чернігівщини
Чернігівський музей-заповідник М.М.Коцюбинського
веб-портал "Європейська Україна"
новини "Чернігівський Формат"

Вітаємо!

Сьогодні: День Народження:
Григор(47)
Вітаємо!

Статистика


Rambler's Top100

О.Майшев © 2017 | Чернігівський обласний Методичний центр навчальних закладів культури і мистецтв.