Чернігівський обласний центр народної творчості



Головна » 2020 » Грудень » 5 » Дякуємо за Україну!
Дякуємо за Україну!
13:14
Шановні добровільні помічники!
Саме так в перекладі з англійської звучить слово "волонтер". Сьогодні, 5 грудня, Україна і світ відзначають Міжнародний день волонтера. Світовий волонтерський рух бере початок з 20-х років ХХ століття. Поштовхом розвитку всеоб’ємного волонтерства в Україні вважається 2014 рік – Революція Гідності. Люди, відстоюючи свої чесноти, борючись за справедливість і честь, об’єднані єдиною ідеєю і прагненням достойного життя, повстали проти насилля, безправ’я та брутального зґвалтування своєї країни.
Брехня, корупція, наруга над волею людей об'єднала поодиноких волонтерів в потужний громадянський рух. А потім анексія Криму, війна на Сході України… Відсутність злагодженості в армії, бойової техніки, обмундирування, навіть їжі, тисячі поранених, біженців – всі ці складнощі лягли на плечі волонтерів. Їх роль неможливо переоцінити: вони в лавах перших добровольців пішли на фронт, першими збирали по світу гроші і постачали на передову все, що було конче необхідно (від шкарпеток до тепловізорів), хтось приймав біженців, інші працювали в госпіталях, організовуючи моральну, фізичну підтримку, здаючи кров пораненим, забезпечуючи за зібрані кошти необхідними ліками, рятуючи життя захисників і підтримуючи психологічно.
Виготовленням маскувальних сіток, масок, борщових наборів, вітамінних "бомб", лікуваль-них чаїв та різних смаколиків – займаються волонтери країни і сьогодні.
І так хочеться попередити, достукатись до пасивних, інертних людей, сповістити їм, що без-душність і безсердечність вбивають світ людських відносин. Йдучи на роботу, в школу або дитса-док, просто, дивлячись на чисте небо – згадайте, хлопців і дівчат (звичайно ж, не ваших синів і дочок, бо ви б не були такими черствими і бездушними), які кожної хвилини ризикують своїм життям, сплять ніколи не нагріваючись, в виритих ними ж, землянках, в слякоть, дощі, морози, набуваючи різних хвороб, травм і щодня заглядають в очі смерті. І гинуть… тисячами, від куль російських агресорів, які під брендом "старшого брата" прийшли на нашу землю, щоб в нашій рідній хаті нас принижувати, топтати нашу гідність, знищувати нас, як націю. А ви в цей час ніжитесь в теплій постілі, сидите в барах та ресторанах, співаєте російські пісні, купуєте російські товари, і говорите "А кто их туда посьілал?". Тож пам'ятайте, що вся ваша розкіш – завдяки нашим захисникам і волонтерам. Кого це стосується – задумайтесь! Адже, кожен з нас народжений творити добро. І мені здається, що кращим подарунком на День волонтера буде ваш невеликий добродійний внесок, прояв небайдужості до чужої біди, співпереживання.
А всім тим, хто всі роки війни, за способом життя і мислення, належить іншим-– низький уклін! Волонтерам зі стажем, тим, хто віддає, бодай, останні копійки (молодь, студенти та пенсіонери), діточкам, які вкладають свою душу в малюнки та поробки, що слугують нашим хлопчикам оберегами і в холодних воєнних буднях зігрівають їх патріотичні серця .
Дякуємо ВАМ за вашу невтомну працю, потрачені кошти, час, за самопожертву, душу і сер-це! Вся любов, вдячність, турбота і тепло, яку ВИ віддаєте тим, хто її потребує, хай сторицею повернеться ВАМ! ВИ наша гордість!
З Днем волонтера, шановні рятівники України!








QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Всеукраїнські заходи | Переглядів: 225 | Додав: lena | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
avatar

Переклад

Інформація

Календар

«  Грудень 2020  »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31

Пошук

Форма входу

Вітаю Вас Гість

Логін:
Пароль:

Фестивалі

фестиваль "Поліське Коло"
фестиваль "Київська Русь"
фестиваль "Київська Русь"

Посилання

Президент України
Верховна Рада України
Кабінет Міністрів України
Чернігівська ОДА
Чернігівська облрада
Чернігівська міська рада

Департамент культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської ОДА
Музеї Чернігівщини

Статистика


О.Майшев © 2021 | Чернігівський обласний центр народної творчості.