Чернігівський обласний центр народної творчості



Головна » 2020 » Листопад » 11 » З Днем Незалежності Республіки Польща!
З Днем Незалежності Республіки Польща!
16:51
Новим періодом в історії відродження незалежної польської держави - початком польського суверенітету, вважають 11 листопада. Саме в цей день 1918 року закінчилась Перша світова війна і під Парижем, країнами Антанти та Німецькою імперією було підписано Комп'єнське перемир'я. 123 роки, до цієї дати, польська держава знаходилась під владою Австрії, Прусії і Росії.
І сьогодні, 102 роки з Дня Незалежності!
Принагідно, Чернігівський КЗ "Обласний центр народної творчості" ЧОР вітає національно-культурні товариства поляків міст Ніжина, Чернігова та Прилук зі святом! Дякуємо за співпрацю!
Особливе вітання активістам Ніжинської культурно-просвітноцької спілки поляків "Астер", на чолі з головою Веронікою Мандрико. Завдякі їх активній співпраці з представниками Посольства Республіки Польща в Україні, органами самоврядування міста Ніжина, розвиваються і міцніють зв'язки між нашими дружніми країнами.

Зазвичай 11-го листопада по всій країні за вікнами будинків, уздовж доріг розвішують біло-червоні прапори, проводяться урочистості, паради та концерти. Однак цього разу жодних офіційних масових заходів не передбачається. Причина - епідемія коронавірусу та обмеження, які з цим пов'язані. Але 102-гу річницю планують вшанувати у кожному населеному пункті Польщі.

Всюди заплановано покладання квітів та урочисті меси. 11 листопада президент Анджей Дуда покладе квіти до пам’ятнику Отців Незалежності на Королівській дорозі та відвідає пам'ятник Невідомому солдату.

Замість маршів всіх запрошують проїхатися містами будь-яким транспортним засобом, можна навіть на велосипеді. О 12:00 відбудеться загальнопольська акція „Niepodległa do hymnu”. В усіх містах та селах співатимуть “Мазурек Домбровського”. Майже всі вийдуть в цей час на вулиці, а у Любліні вирішили співати на балконах, щоб не наражати людей на небезпеку заразитися вірусом. Подія „Niepodległa do hymnu” буде також доступною онлайн.
У рамках урочистостей з нагоди 102-ї річниці відновлення незалежності Польщі й на вшанування союзницької боротьби українців, поляків, угорців та французів у польсько-більшовицькій війні 1920 року у місті Скерневіце відкрили пам’ятник “Напередодні Варшавської битви”. Одним із героїв пам'ятника є й Симон Петлюра - голова Директорії УНР й борець за незалежність України у ХХ сторіччі.



• Посилання на сторінку у Фейсбуці - https://www.facebook.com/yavpl/


QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: В єдиному колі | Переглядів: 32 | Додав: lena | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
avatar

Переклад

Інформація

Календар

«  Листопад 2020  »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30

Пошук

Форма входу

Вітаю Вас Гість

Логін:
Пароль:

Фестивалі

фестиваль "Поліське Коло"
фестиваль "Київська Русь"
фестиваль "Київська Русь"

Посилання

Президент України
Верховна Рада України
Кабінет Міністрів України
Чернігівська ОДА
Чернігівська облрада
Чернігівська міська рада

Департамент культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської ОДА
Музеї Чернігівщини

Статистика


О.Майшев © 2020 | Чернігівський обласний центр народної творчості.