Чернігівський обласний центр народної творчості



Головна » 2020 » Листопад » 9 » Обласний проєкт кращих креативних індустрій та інноваційних практик в культурному просторі Чернігівщини у 2020 році
Обласний проєкт кращих креативних індустрій та інноваційних практик в культурному просторі Чернігівщини у 2020 році
15:16
Комунальний заклад «Обласний центр народної творчості» Чернігівської обласної ради розпочав проєкт кращих креативних індустрій та інноваційних практик в культурному просторі Чернігівщини у 2020 році.
Обласний проєкт присвячений Всеукраїнському Дню працівників культури та майстрів народного мистецтва, проводиться задля вивчення, удосконалення та активізації діяльності клубних закладів різних рівнів і підпорядкувань, пошуку інноваційних практик у культурному обслуговуванні населення, привернення уваги державних органів влади до проблем в галузі культури в умовах децентралізації, удосконалення діяльності креативних та культурних індустрій, обміну досвідом роботи та підвищенню престижу професії працівників культури.
Проєкт декламується в 4-х номінаціях, а саме:
«Культурна діяльність»;
«Культурні практики»;
«Творча особистість»;
«Кооперація – робота в команді».
Отож, до вашої уваги, розпочинаємо проєкт.

Номінація «Кооперація – робота в команді»
«Димерська брама» Кіптівської ОТГ

Культурний феномен відбувається завдяки спільним зусіллям мешканців села Димерка і Савинка, відділу культури, сім’ї, молоді та спорту Кіптівської сільської об’єднаної територіальної громади, Громадської організації «Міжнародний інститут культурної дипломатії», творчої платформи «ArtCamp», а саме відродження та перетворення споруди колишньої дерев’яної церкви ( ХVIIІ ст..) на своєрідний місцевий «центр тяжіння» для гостей та місцевої громади. Художні виставки, які відбулися на теренах «Димерської брами» викликали неабиякий інтерес та зацікавленість далеко поза межами села Димерка.
20 вересня 2020 року в рамках міжнародного проекту «Скульптура просто неба» відбувся пленер «Геній місця» організований у співпраці ГО «Міжнародний інститут культурної дипломатії», «ArtCamp», Кіптівська ОТГ. Такий своєрідний мікс мистецтва - митців з міжнародним ім'ям Олени Придувалової, Олексія Апполонова та артистів аматорів місцевого ансамблю " Вербиченька" Савинського СК з дегустацію димерської юшки за авторським рецептом жінок –аматорок під мелодії ірланської волинки.
Атмосфера заходу підтвердила поняття сакрального «духу місцевості» та його здатності приваблювати визначних людей і впливати на події. Впевнено можна сказати, що цей культурний феномен, суть якого полягає в очевидному зв’язку творчої особистості з місцевостю його проживання та у його міфотворчій ролі до перетворення території. Сильне партнерство зменшує зусилля та примножує результат, саме це доводить практика «Димерської Брами»!
Приміщення стародавньої церкви за радянських часів неодноразово отримувала перепрофілювання, було дуже в занедбаному стані до останніх років. Та децентралізація і столичні митці Гія Міміношвілі, Павло Мазай дали новий поштовх до життя, поетапно змінюючи ситуацію. Спільними зусиллями активістів вичищено від бруду будівля з середини та на подвір’ї , облаштована молебенна кімната, служби в якій править от.Владислав священник Свято – Димитріївського храму в с.Кіпті.
Мета практики «Димерська брама» розвиток сільського туризму , розробка нових цікавих туристичних маршрутів, локацій, їх популяризація у тісній співпраці з регіональними, всеукраїнськими, міжнародними партнерами. Цільова аудиторія - різновіковий турист, який подорожує Україною та Чернігівщиною.

https://www.youtube.com/watch?v=mnrFeDpS3EM





P.S. ДИМЕРКА - Березинська

Воспитаннпкъ черниговской семпнаріи Иванъ Александровпчъ рукоположенъ во священника къ Покровской церкви села Березинской-Днмерки, Остерскаго уЬзда,
6 декабря 1862.


QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Регіональні заходи | Переглядів: 59 | Додав: lena | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
avatar

Переклад

Інформація

Календар

«  Листопад 2020  »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30

Пошук

Форма входу

Вітаю Вас Гість

Логін:
Пароль:

Фестивалі

фестиваль "Поліське Коло"
фестиваль "Київська Русь"
фестиваль "Київська Русь"

Посилання

Президент України
Верховна Рада України
Кабінет Міністрів України
Чернігівська ОДА
Чернігівська облрада
Чернігівська міська рада

Департамент культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської ОДА
Музеї Чернігівщини

Статистика


О.Майшев © 2020 | Чернігівський обласний центр народної творчості.