Чернігівський обласний центр народної творчості



Головна » 2020 » Травень » 28 » Проєкт «Відомі постаті становлення та розвитку аматорського мистецтва на Чернігівщині»
Проєкт «Відомі постаті становлення та розвитку аматорського мистецтва на Чернігівщині»
14:53
Проєкт «Відомі постаті становлення та розвитку аматорського мистецтва на Чернігівщині» представляє видатну творчу особистість – Людмилу Анатоліївну Джим, головного балетмейстра Черніговского народного хору областного філармонійного центру фестивалів та концертних програм, засновника та голову Чернігівського обласного осередку Національної хореографічної спілки України (2006-2016 рр.)
Людмила Джим працювала головним балетмейстером Чернігівського академічного народного хору обласного філармонійного центру фестивалів і концертних програм із 2006 року. А розпочала вона творчий шлях 1982-го як артистка балету ансамблю пісні і танцю «Полісся» Чернігівської обласної філармонії, потім працювала артисткою балету Чернігівського народного хору. З 1990 по 1993 роки танцювала у фольклорно-хореографічному ансамблі «Славутич» Дніпропетровської філармонії. Але життя вносить свої корективи. І вже в 90-х Людмила Джим знову повернулася в рідні пенати — до Чернігова. За цей час її хореографічна майстерність досягла вершин. Пані Людмила працювала в Чернігівському обласному педагогічному ліцеї для обдарованої сільської молоді на посаді викладача спецкурсу з хореографії і паралельно — балетмейстером-репетитором народного ансамблю танцю «Дружба» Міського палацу культури. Так склалося, що п'ять років Людмила Анатоліївна жила в Італії. Але з 2005 року вона повертається в Україну. А відтак починає працювати головним балетмейстером обласного навчально-методичного центру культури і мистецтв у Чернігові. У 2006 році стає засновником та головою Чернігівського обласного осередку Національної хореографічної спілки України. А в нашій області — не мало-не багато — 480 хореографічних колективів. І пані Людмила є режисером-постановником хореографічних композицій багатьох фольклорних фестивалів і заходів. 2009 року Людмила Джим створює та очолює балетну групу Чернігівського народного хору, яка стає постійним учасником усіх мистецьких заходів в області. Ось такі віхи біографії...

Творча людина, хореограф, вродлива жінка. Вона не земна, а швидше — «небесна» особа. Їй подобається творити танець, і мисткиня ділиться ним з іншими. Коли бачиш постановки Людмили Джим, завжди емоційні й харизматичні, відчуваєш справжню радість від танцю. Балет Чернігівського академічного народного хору разом із Людмилою Анатоліївною зберігає традиції рідного краю та відтворює перлини народно-сценічного танцю. Яскравий хореограф, Людмила Джим уміє «намалювати» власний танцювальний шедевр зі справжніми емоціями та прекрасною постановкою. Адже при створенні художнього образу велике значення має світогляд балетмейстера. А тому треба вміти спостерігати за життям, володіти асоціативним і хореографічним мисленням, вдало застосовувати знання з композиційної та драматургічної побудови танцю, бути хорошим режисером і навіть психологом.










QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Різне | Переглядів: 100 | Додав: lena | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
avatar

Переклад

Інформація

Календар

«  Травень 2020  »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Пошук

Форма входу

Вітаю Вас Гість

Логін:
Пароль:

Фестивалі

фестиваль "Поліське Коло"
фестиваль "Київська Русь"
фестиваль "Київська Русь"

Посилання

Президент України
Верховна Рада України
Кабінет Міністрів України
Чернігівська ОДА
Чернігівська облрада
Чернігівська міська рада

Департамент культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської ОДА
Музеї Чернігівщини

Статистика


О.Майшев © 2020 | Чернігівський обласний центр народної творчості.