Чернігівський обласний центр народної творчості



Головна » 2020 » Травень » 15 » Наш шлях єдиний і незмінний!
Наш шлях єдиний і незмінний!
13:18
День Європи, дата святкування якого на державному рівні встановлена в Україні в 2003 році в третю суботу травня, став символом успішної моделі співпраці між державами, які розділяють спільні цінності та інтереси.
Зв'язки між Україною та Європейським Союзом виміряються століттями. Як Україна, так і ЄС прагнуть розвитку тісного та взаємовигідного партнерства. І наш шлях до європейської спіль-ноти, обов’язково, повинен бути вільним та успішним, ґрунтуватись на спільних цінностях, в інте-ресах миру, солідарності, демократії, добробуту людей та верховенства права.

Статус Безвізового режиму між Україною та Європейським Союзом, підписаний 17 травня і набрав чинності 11 червня, надав дозволу громадянам України вільно перетинати міждержавні кордони, став символом для пожвавлення авіа- та залізничних перевезень, розвитку туризму, біз-несу. Українці здобули можливість долучатись до культурного європейського простору та презен-тувати себе. Нам ці візити допомагають зрозуміти, що таке європейські цінності, європейський простір. І саме, завдяки побаченому і почутому в країнах ЄС, з кожним днем стає все більше укра-їнців, які впевнені в правильності вибору вектору розвитку Батьківщини і мають надію на те, що Україна стане частиною Європи не тільки географічно, а й ціннісно, політично, соціально і куль-турно.
Вагомий внесок по зближенню європейських народів, проведенням заходів культурно-просвітницького спрямування на Чернігівщині, проводять зареєстровані шість громадських орга-нізацій із чотирьох країн Європи, материнські Батьківщини яких вже давно є членами ЄС:
- Ніжинське міське товариство греків ім.. Братів Зосимів (голова Зайко Лариса Олександрів-на);
- Чернігівська міська громадська організація Нвмецький культурний центр "Взаємодія" (голо-ва Бельцер Віктор Миколайович);
- Городнянський Німецький культурний центр "Взаємодія" (голова Хмеленок Микола Павло-вич);
- Ніжинська культурно-просвітницька спілка поляків "Астер" (голова Мандрико Вероніка Ва-лентинівна);
- Культурно-просвітницька спілка поляків м. Прилуки (голова Батіщева Неоніла Станіславів-на);
- Чернігівське міське товариство "Польська пристань" (голова Франкова Жанетта Олександрі-вна).
Святкування Днів Незалежності, фестивалі національних культур, фестивалі на честь видат-них особистостей кожної нації, вшанування праведників світу, національних героїв, видання дру-кованої продукції, традиційні свята та обряди, розважальні дитячі проекти, участь в усіх заходах Української Держави – далеко не весь перелік культурно-просвітницької місії громадських організацій.
Переважну більшість культурно-мистецьких заходів національно-культурних товариств Чер-нігівщини відвідують Посли, Консули, високоповажні гості країн етнічних Батьківщин кожної діаспори та представники владних структур різних рівнів. Результати зустрічей висвітлюються в місцевій пресі на сайтах Посольств, Обласного центру народної творчості, місцевих адміністрацій.
Роз'ясненню переваг життя і розвитку європейської спільноти на економічному, соціальному, політичному, культурному поприщі спрямована культурно-просвітницька і дозвіллєва робота КЗ "Обласний центр народної творчості".
В тісній співпраці з районними будинками культури, обласний центр народної творчості щороку втілював у життя нові креативні ідеї проведення Дня Європи: це і урочиста церемонія відкриття, і цікаві запрошення населення на заходи на скейтах в національному вбранні з українськими та європейськими прапорами, і облаштування "куточків національних страв" держав членів ЕС, і молодіжні дискусії та вікторини, і мозкові штурми та інтелектуальні поєдинки, і десятки святкових локацій для молоді та студентства та багато інших інтелектуально-пізнавальних і дозвіллєвих тематичних масових гулянь.
На жаль, в цьому році святкування європейських вікендів проводити неможливо, а тому нам потрібно ще раз нагадати собі і своїм друзям про те, що для того щоб рухатись уперед мало лише любити Батьківщину, але необхідно знати та поважати своїх сусідів, докладати неабияких зусиль для подолання застарілих стереотипів..
Попереду нас чекає велика робота. Вона вимагає об'єднання зусиль, політичної волі, високо-го професіоналізму та відповідальності кожного з нас.
Тому цього дня давайте побажаємо собі терпіння, рішучості і своїми вчинками будемо дово-дити, що ми є Європейці і Україна – Європейська держава!
Зі святом єднання, дружби і надії!
















QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Міжнародні заходи | Переглядів: 29 | Додав: lena | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
avatar

Переклад

Інформація

Календар

«  Травень 2020  »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Пошук

Форма входу

Вітаю Вас Гість

Логін:
Пароль:

Фестивалі

фестиваль "Поліське Коло"
фестиваль "Київська Русь"
фестиваль "Київська Русь"

Посилання

Президент України
Верховна Рада України
Кабінет Міністрів України
Чернігівська ОДА
Чернігівська облрада
Чернігівська міська рада

Департамент культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської ОДА
Музеї Чернігівщини

Статистика


О.Майшев © 2020 | Чернігівський обласний центр народної творчості.