Головна » 2019 » Листопад » 29 » Cемінар для керівників вокально-хорових, фольклорних та інструментальних колективів, а також методистів даних жанрів
Cемінар для керівників вокально-хорових, фольклорних та інструментальних колективів, а також методистів даних жанрів
13:00
Згідно плану роботи КЗ «Обласний центр народної творчості» ЧОР, з метою популяризації аматорського мистецтва, обміном досвіду з аматорськими колективами та підвищення професійного рівня працівників культури області, 29 листопада 2019 року відбувся обласний семінар для керівників вокально-хорових, фольклорних та інструментальних колективів, а також методистів даних жанрів.
Участь у семінарі взяло понад 50 працівників галузі, серед яких керівники та учасники вокально-хорових колективів закладів культури Чернігівської області.
Відкрила семінар директор Обласного центру народної творчості Юлія Солонець словами вдячності за значну активність, проявлену керівництвом районних та міських відділів культури і безпосередньо самих творчих колективів, побажавши приємних мистецьких вражень, плідної та цікавої роботи впродовж усього семінару. Всіх учасників щиро привітав заступник директора з питань діяльності та розвитку закладів культури та народних ремесел Богданович Володимир Володимирович та провідний методист з питань збереження і розвитку народної творчості та аматорського мистецтва Сотнікова Олена Василівна.

Програмою семінару були передбачені виступи провідних фахівців області з вокального жанру. Присутні брали активну участь у роботі майстер–класу «Особливості підготовки співака-аматора до виступу», який підготувала викладач диригентсько-хорового та естрадного відділів Чернігівського музичного коледжу ім. Л.М.Ревуцького, народна артистка України, композитор Гончаренко Марина Анатоліївна.
А щоб створити атмосферу творчості та взаєморозуміння її вихованці, юні талановиті артисти Чернігівського музичного коледжу ім.Л.М.Ревуцького продемонстрували декілька своїх чудових номерів.

Справжнє захоплення викликало у слухачів практичного заняття «Особливості формування вокальної техніки та сценічної культури в роботі з дитячим колективом», яке провела лауреат обласної премії ім. В.Полевика - Сенченко Ольга Михайлівна. А про «Засоби музичної виразності – важливий аспект в реалізації ідейного задуму композитора» була доповідь художнього керівника Заслуженого народного аматорського хору України «Десна» Чернігівського міського Палацу культури ім. В.Радченка, заслуженого працівника культури України Миколи Васильовича Олексієнко.

У рамках проведення семінару відбувся показ фрагменту проекту «Відгук давнини в сучасному дизайні» (дизайн-ситудія «Етнос» Національного університету «Чернігівський колегіум» імені Т.Г.Шевченка», керівник - доцент кафедри професійної освіти та безпеки життєдіяльності Мазуренко Світлана Григорівна.)

Також, в рамках проведення семінару відбулась творча зустріч з композиторами: заслуженим працівником культури України Чернявським Володимиром Миколайовичем, Забарою Ларисою Василівною та кандидатом мистецтвознавства, доцентом кафедри мистецьких дисциплін Національного університету «Чернігівський колегіум імені Т.Г.Шевченка», членом Національної спілки композиторів України Юлією Грицун.

В своїх виступах, композитори зазначили, що українська пісня покликана нести високу духовну культуру, сприяти збагаченню та відродженню культурних надбань українського народу.
Семінар–практикум відбувся на високопрофесійному організаційному рівні, представлений концертно-практичний матеріал дуже добре сприймався учасниками. Значна кількість представників різних населених пунктів нашого регіону, які були задіяні у роботі семінару, свідчить про велику зацікавленість керівників аматорських колективів питаннями розширення творчого досвіду, підвищення професійного рівня та поповнення новим матеріалом.
Непідробна увага до цього заходу з боку керівників аматорського мистецтва, методистів вокально-хорових, фольклорних та інструментальних жанрів засвідчила, що подібні навчально–пізнавальні зустрічі розширюють і збагачують репертуарні напрацювання вокально–хорових колективів Чернігівщини, підвищують їх виконавсько-технічну майстерність і роблять свій внесок в загальну пісенну культуру нашого краю.









QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Навчання | Переглядів: 37 | Додав: lena | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
avatar

Переклад

Інформація

Календар

«  Листопад 2019  »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30

Пошук

>

Форма входу

Вітаю Вас Гість

Логін:
Пароль:

Фестивалі

фестиваль "Поліське Коло"
фестиваль "Київська Русь"
фестиваль "Київська Русь"

Культурний простір

Посилання

Президент України
Верховна Рада України
Кабінет Міністрів України
Чернігівська ОДА
Чернігівська облрада
Чернігівська міська рада

Департамент культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської ОДА
Музеї Чернігівщини
Чернігівський музей-заповідник М.М.Коцюбинського
веб-портал "Європейська Україна"
новини "Чернігівський Формат"

Вітаємо!

Сьогодні: День Народження:
PhilipKip(33), Henryvef(34), Bomniebox(45)
Вітаємо!

Статистика


Rambler's Top100

О.Майшев © 2020 | Чернігівський обласний центр народної творчості.