Чернігівський обласний центр народної творчості



Головна » 2019 » Січень » 28 » Голокост – наша спільна трагедія
Голокост – наша спільна трагедія
16:20
Голокост – вічний докір людству, свідчення найжорстокіших методів масового знищення, ганебної практики антисемітизму, коли тільки за етнічною ознакою знищено десятки тисяч євреїв і ромів, тисячі мирних жителів, радянських військово – полонених, членів організації українських націоналістів і, навіть, душевно – хворих пацієнтів Київської клініки імені Павлова.
Місця – свідки голокосту існують по всій стражденній Україні. Це був геноцид, і вина за вбивства скоєні фашистськими катами, лежить і на тих, хто не зміг зупинити убивць.
Сьогоднішні сумні урочистості на Чернігівщині – це дань пам’яті жертвам голокосту, публічне вибачення перед всіма націями і народностями за страшні сторінки історії.
В промовах заступника голови обласної державної адміністрації Наталії Романової, представника інституту національної пам’яті України Сергія Будка, голови Чернігівської обласної єврейської общини Семена Бельмана, Чернігівської обласної організації ромів «Черген» Петра Главацького та міського товариства ромів «Неве рома» Марії Іванової звучало засудження нациcтського та комуністичного режимів, які привели до непрощених, страшних злочинів.
Всі присутні ознайомились з виставкою – свіченням жахливих подій 1941 -1943 років, віддали шану Праведникам світу, України та Чернігівщини, які, ризикуючи життям, рятували єврейські сім’ї від повального знищення.
Тільки в Галичині було страчено 100 українців за те, що вони намагались врятувати євреїв.
Велика заслуга в протистоянні винищенню євреїв належить Митрополиту Андрію Шептицькому. Понад 300 єврейських дітей та цінні документи, за його до мовленням, були врятовані в українських греко – католицьких монастирях. Почесне звання «Праведник народів світу» отримали 2363 рятівники – українці.
Керівники 11 національних товариств області та міста в один голос стверджували, що жодна людина не повинна нічого забути, щоб не допустити подібної ганьби в майбутньому і щоб наші серця повнились добрими справами, які об’єднують, а не різнять наші народи, творячи міцну Українську державу.
Завершенням заходу стала демонстрація історичної драми режисера Стівена Спілберга про німецького бізнесмена Оскара Шиндлера, який врятував більше тисячі польських євреїв від загибелі під час Голокосту.



QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: В єдиному колі | Переглядів: 392 | Додав: lena | Теги: голокост | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
avatar

Переклад

Інформація

Календар

«  Січень 2019  »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31

Пошук

Форма входу

Вітаю Вас Гість

Логін:
Пароль:

Фестивалі

фестиваль "Поліське Коло"
фестиваль "Київська Русь"
фестиваль "Київська Русь"

Посилання

Президент України
Верховна Рада України
Кабінет Міністрів України
Чернігівська ОДА
Чернігівська облрада
Чернігівська міська рада

Департамент культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської ОДА
Музеї Чернігівщини

Статистика


О.Майшев © 2021 | Чернігівський обласний центр народної творчості.