Головна » 2018 » Грудень » 17 » Обласний семінар-практикум для працівників культури
Обласний семінар-практикум для працівників культури
15:57
6-7 грудня 2018 року відбувся обласний семінар-практикум працівників культури на тему:«Пріоритетні напрямки організаційно-методичної роботи районних, міських Будинків культури та закладів культури підпорядкованих ОТГ».
Відкрила семінар директорка обласного центру народної творчості Юлія Солонець, яка ознайомила з програмою семінару та обгрунтувала необхідність презентації запланованих доповідей, дискусій, проектів та показів. Директор Чернігівського обласного художнього музею ім. Галагана Юрій Ткач ознайомив слухачів з історією закладу та провів екскурсію.
Приємним сюрпризом став показ фрагменту проекту ОЦНТ «Відгук давнини в сучасному дизайні» за участю студентів Національного університету «Чернігівський колегіум» імені Т.Г. Шевченка, керівник - Світлана Мазуренко та театр мод Чернігівського вищого професійного училища побуту, керівник - Марина Гайденко.
Під час семінару розглядались актуальні питання підготовки номінаційного досьє на елемент НКС з метою включення до Репрезентативного списку нематеріальної культурної спадщини.
Ілля Фетисов, фасилітатор ЮНЕСКО з Конвенції про охорону НКС, Голова Експертної ради з питань НКС при Міністерстві культури України, надав технічні рекомендації та поради стосовно заповнення облікової картки на елемент НКС.
Учасники семінару мали можливість вивчити процедуру заповнення облікової картки, ознайомитися з системою заходів популяризації та державної підтримки елементів НКС, дізнатися про роль центрів народної творчості в реалізації Конвенції про охорону нематеріальної культурної спадщини.
Робота семінару-практикуму продовжилася в Чернігівському історичному музеї імені В.В. Тарновського де учасники заходу полинули в 1925 рік і споглядали обрядове дійство весілля на Чернігівщині.
У Чернігівському літературно-меморіальному музеї-заповіднику М.Коцюбинського для слухачів була організована презентація роботи Управління культури та туризму Чернігівської міської ради «Інноваційні заходи дозвіллєвої діяльності на арт-майданчиках м. Чернігова». Презентувала роботу Управління - заступник начальника управління культури та туризму Чернігівської міської ради Катерина Литвин.
З доповіддю про сучасний стан дозвіллєвих програм в Носівській ОТГ виступив директор Носівського міського Будинку культури, голова Ради директорів Будинків культури В’ячеслав Ворошилов.
Підводячи підсумки роботи семінару, директор КЗ «Обласний центр народної творчості» ЧОР Юлія Солонець, зазначила, що нинішній розвиток української культури вкрай потребує привернення уваги до елементів нематеріальної культурної спадщини, складання відповідних регіональних списків не можлива без співпраці з культпрацівниками районів та міст області. Тому найперше завдання семінару – роз’яснити суть термінів, структуру цього проекту та представити найкращі зразки, аби далі «запустити» процес на місцевому рівні.
Присутні мали чудову нагоду обмінятись досвідом, поспілкуватись та визначити подальші кроки у напрямку розвитку культури області. Всі учасники отримали сертифікати.
Висловлюємо щирі слова вдячності всім хто долучився до організації проведення семінару та всім його учасникам.
Бажаємо міцного здоров'я, незгасної творчої енергії та натхнення!










QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Переглядів: 407 | Додав: lena | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
avatar

Переклад

Інформація

Календар

«  Грудень 2018  »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31

Пошук

>

Форма входу

Вітаю Вас Гість

Логін:
Пароль:

Фестивалі

фестиваль "Поліське Коло"
фестиваль "Київська Русь"
фестиваль "Київська Русь"

Культурний простір

Посилання

Президент України
Верховна Рада України
Кабінет Міністрів України
Чернігівська ОДА
Чернігівська облрада
Чернігівська міська рада

Департамент культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської ОДА
Музеї Чернігівщини
Чернігівський музей-заповідник М.М.Коцюбинського
веб-портал "Європейська Україна"
новини "Чернігівський Формат"

Вітаємо!

Сьогодні: День Народження:
choloh(26), CharlesOxymn(33)
Вітаємо!

Статистика


Rambler's Top100

О.Майшев © 2020 | Чернігівський обласний центр народної творчості.