Чернігівський обласний центр народної творчості



Головна » 2017 » Лютий » 27 » Не зупинятися у пошуку
Не зупинятися у пошуку
16:31
24 лютого в Чернігівському кіно-культурному центрі з національно-патріотичного виховання дітей та молоді відбулася обласна нарада директорів районних та міських будинків культури з питань сучасного стану, існуючих проблем та бачення перспектив в діяльності закладів культури клубного типу.
У вступному слові виконуюча обов’язки директора обласного методичного центру навчальних закладів культури і мистецтв Світлана Сакір, з огляду на незвичне для цієї категорії працівників культури місце проведення заходу (зазвичай вони проходили в реорганізованому ОНМЦКіМ), наголосила на актуальності такої трансформації, що підтверджують перші позитивні результати роботи у новому форматі, які добре видно на прикладі кіно-культурного центру, що є одним з структурних підрозділів нинішнього ОМЦНЗКіМ.
Потім відбулася детальна презентація ККЦ, яку провів його завідуючий Вадим Антошин.
Цікавими і корисними для запозичення досвіду були інші складові програми заходу. Особливу увагу звертає виступ голови ради директорів Світлани Масльонки, в якому серед інших прагматичних підходів щодо організації дозвілля прозвучала фраза про необхідність зміщення в цій нелегкій справі акцентів на користь призвичаєння публіки до думки, «що нічого безплатного не буває». І хоч не обійшлося тут без песимістичної репліки із залу, обгрунтованої обмеженими фінансовими можливостями населення, певні результати виступаючої по залученню додаткових коштів на рівні РБК, переконали колег в необхідності не зупинятися в пошуку таких резервів.
Своєрідним дороговказом на шляху досягнення цієї прагматичної мети став показ пізнавально-розважальної інтерактивної гри «Майстер гарного настрою», спрямованої на вирішення існуючих проблем підліткового дозвілля. Цей показовий захід, поза сумнівом, був видовищним і корисним в усіх відношеннях, бо окрім фізичної розминки, він розвиває техніку мови, логіку мислення, сценічну майстерність і розширює пізнавальні обрії. А продемонстрували його культорганізатори обласного палацу для дітей та юнацтва Світлана Гергуль та Олена Яременко на такому високому рівні майстерності, котра здатна привести у захват не тільки дітей, а й дорослих, що й підтвердили всі учасники наради, дружно долучившись до активної дії під началом організатора цього сегменту програми – провідного методиста ОМЦНЗКіМ Поліни Борщенко.
На завершення наради про готовність надати практичну і методичну допомогу на місцях говорили головний хормейстер реорганізованого закладу культури Ольга Коцур; провідні методисти: клубного відділу Віра Карапута, фольклорного жанру - Оксана Пронченко, музично-інструментального жанру - Володимир Макеєв.
А потреба в цьому існує. Проблем в організації дозвілля залишається чимало. І гострих, і банальних.
- Та разом вирішити їх можливо, головне – не зупинятися у пошуках, - резюмувала у інформаційному блоці повідомлень про план заходів на найближчий період завідуюча відділом клубної, редакційно-видавничої роботи та технічного забезпечення Надія Заваліна.
Саме з вірою в це і поверталися з наради її учасники.
Василь Щербонос,
Провідний редактор ОМЦНЗКіМ
Фото Миколи Дульцева













QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Навчання | Переглядів: 539 | Додав: lena | Теги: Нарада директорів | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
avatar

Переклад

Інформація

Календар

«  Лютий 2017  »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28

Пошук

Форма входу

Вітаю Вас Гість

Логін:
Пароль:

Фестивалі

фестиваль "Поліське Коло"
фестиваль "Київська Русь"
фестиваль "Київська Русь"

Посилання

Президент України
Верховна Рада України
Кабінет Міністрів України
Чернігівська ОДА
Чернігівська облрада
Чернігівська міська рада

Департамент культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської ОДА
Музеї Чернігівщини

Статистика


О.Майшев © 2020 | Чернігівський обласний центр народної творчості.