Чернігівський обласний центр народної творчості



Головна » 2017 » Лютий » 22 » Парад талантів розмовного жанру
Парад талантів розмовного жанру
10:56
21 лютого на імпровізованій сцені круглого залу кіно-культурного центру з національно-патріотичного виховання дітей та молоді стартував огляд-конкурс дитячої та юнацької творчості «Молоді таланти Чернігова-2017».
Варто одразу ж зауважити, що календарний аркуш за це число позначений як Міжнародний день рідної мови, аби підкреслити символічність такого збігу, тим паче, що цей широкий мистецький захід, котрий, за задумом його організатора – управління освіти Чернігівської міської ради – проходитиме за чотирма номінаціями (літературна творчість, хорове мистецтво, бардівська пісня, народний фольклор) розпочався саме з першої, оскільки у розмовному жанрі найбільш повно розкриваються особливості тієї чи іншої мови, надто ж нашої – калиново-солов’їної.
Це протягом майже шести годин доводили понад сто декламаторів і поетів – початківців в трьох вікових групах (перших – четвертих, п’ятих – восьмих, дев’ятих – одиннадцятих класів) з 33-х загальноосвітніх навчальних закладів обласного центру.
Завдання, з огляду на широкий спектр критеріїв оцінки, якими керувалося компетентне журі (досконалість мовлення, володіння основами художнього читання, чітка дикція, розкриття головної думки і художніх образів твору, культура поведінки на сцені, естетика сценічного одягу) – не з легких. Конкурсанти, в свою чергу, не воліли виглядати простачками: обирали для читання твори маститих авторів – як сучасних, так і класичних. І якби в залі були присутні Ліна Костенко, Борис Олійник, Дмитро Іванов, Віктор Баранов, Павло Глазовий, Леонід Глібов та інші, вони були б задоволені з того, як глибоко проникають у їх творчий світ юні декламатори. І, певна річ, пораділи б за свою потенційну зміну – серед прочитаних конкурсантами власних віршів було чимало таких, в яких проглядається поетичне покликання. Словом, юні чернігівці вкотре довели, причому в усіх вікових групах, непохитну силу відомого слогана «Чернігів має таланти». Їх справді багато – цікавих і різних: більшість учасників огляду-конкурсу отримали дипломи І-ІІІ ступенів, а Іван Ганжа (школа № 19), Марія Ємець (школа № 25) та Дарія Коваль (школа № 35) стали володарями гран-прі.
Залишається нагадати: парад талантів триває і можна сподіватися на плідні результати в інших номінаціях.

Василь Щербонос
Фото Надії Заваліної











QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Регіональні заходи | Переглядів: 422 | Додав: Irina | Теги: розмовний жанр, Огляд-конкурс | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
avatar

Переклад

Інформація

Календар

«  Лютий 2017  »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28

Пошук

Форма входу

Вітаю Вас Гість

Логін:
Пароль:

Фестивалі

фестиваль "Поліське Коло"
фестиваль "Київська Русь"
фестиваль "Київська Русь"

Посилання

Президент України
Верховна Рада України
Кабінет Міністрів України
Чернігівська ОДА
Чернігівська облрада
Чернігівська міська рада

Департамент культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської ОДА
Музеї Чернігівщини

Статистика


О.Майшев © 2020 | Чернігівський обласний центр народної творчості.