Чернігівський обласний центр народної творчості



Головна » 2017 » Січень » 23 » ЄВРОПЕЙСЬКА АСОЦІАЦІЯ ФЕСТИВАЛІВ ОГОЛОШУЄ КОНКУРС НА ЗНАК EFFE 2017-2018 рр.
ЄВРОПЕЙСЬКА АСОЦІАЦІЯ ФЕСТИВАЛІВ ОГОЛОШУЄ КОНКУРС НА ЗНАК EFFE 2017-2018 рр.
11:40
EFFE —EuropeforFestivals, FestivalsforEurope(Європа підтримує фестивалі, фестивалі підтримують Європу) є ініціативою Європейської асоціації фестивалів (EFA), що співфінансується Європейським Союзом. Знак EFFEє знаком якості фестивалів, даючи міжнародне визнання кращим фестивальним подіям у Європі.Європейська асоціація фестивалів (EFA) у тісному партнерстві з 28EFFEхабами – контактними пунктами програми в країнах ЄС та країнах Східної Європи — прагне за допомогою програми EFFEпоєднати в глобалізованому світі фестивалі, що служать мистецтву і своїм громадам, запропонувавши світовій спільноті одну станцію відправлення в подорожі багатим фестивалями європейським простором. На першій номінації фестивалів і присудженні Премії 2015-2016 рр. 761 фестиваль з 31 країни отримав знак EFFE, а 12 найпомітніших європейських фестивалів здобули Премію EFFE. Завітайте на сайт www.effe.euі перегляньте багатий мистецький вибір у Європі!
Українські фестивалі мають можливість подати заявку на знак EFFE 2017-2018 рр. (останній термін — 17 лютого). Експерти європейських країн оцінять заявки на відповідність їх трьом критеріям: мистецька якість та інноваційний підхід, залучення місцевих громад, європейський і глобальний вимір. Крім знаку, міжнародне журі присудить Премію EFFE найвизначнішим фестивалям. До складу міжнародного журі ввійдуть визнані фахівці, що представляють ключових гравців у фестивальному секторі.
Знак EFFE і Премія для переможців є визнанням їхніх зусиль і значення, розширенням промоції (веб-сайт і Довідник EFFE), новими можливостями розвитку партнерства — як безпосереднього, так і онлайн, залученням до мистецької спільноти Європи. Офіційна церемонія проголошення переможців і володарів знаку EFFE відбудеться 4 травня 2017 року в Німеччині.
Європейська асоціація фестивалів переконана у важливості нагоди визнання фестивалів у Європі їхніми колегами та Європейським Союзом за визначну художню якість і залучення громад. Ця ініціатива запрошує митців, директорів, менеджерів і глядачів усього світу відкрити для себе найкращі,найкреативніші європейські фестивалі в подорожі фестивальним розмаїттям Європи.
Типи фестивалів, що можуть подавати заявку: архітектура, кіно, музика, театр, танець, культурна спадщина, література, цирк, опера, усна творчість і розповіді, стрит-арт, візуальне мистецтво, фотографія, цифрове мистецтво, ремесла і прикладне мистецтво,.
Основні критерії: мистецька якість та інноваційність; залучення громади; міжнародне значення.
Докладніше про EFFE і про те, як подати заявку, можна прочитати на сайті www.effe.eu
Інформація про Європейську асоціацію фестивалів (EFA) і про EFFE — Європа підтримує фестивалі, фестивалі підтримують Європу
Європейська асоціація фестивалів - це парасолькова організація, що об'єднує фестивалі в Європі й не тільки, до складу якої входять близько 100 фестивалів, національних фестивальних об'єднань і культурних мереж 40 країн. Докладнішу інформацію про EFA і про те, як приєднатися до цієї мережі, можна знайти за адресою http://www.efa-aef.eu/en/join-us/.
EFFE, найповніший довідник європейських фестивалів, був започаткований Європейською асоціацією фестивалів 2014 року з метою донести до всіх інформацію про те, які фестивалі найцікавіші та найінноваційніші, а також щоб об'єднати фестивалі, сповнені однакового бажання примусити своїх глядачів розмірковувати про світ, у якому вони живуть. Завдяки фінансування Європеського Союзу EFFE виконує всю підготовчу роботу.
Результати EFFE 2015-2016 років:
• 897 фестивалів подали заявки на отримання знаку EFFE і 760 його отримали
• 31 взяла участь, усі 28 країн-членів ЄС and 3 інші європейські країни
• 12 фестивалів були відзначені преміями
• 8 відомих фахівців склали журі фестивалю
• 24 фестивальних хабів, наших національних представників, розвивали й підтримували проект на національному рівні
• +100 експертів фестивальних хабів, наших внутрішніх експертів, оцінювати заявки на національному рівні
2016 року українським фестивальним хабом обрано Центр розвитку “Демократія через культуру”, який формує національне журі й надає консультації з подання заявок на здобуття знаку EFFE 2017-2018 рр. та на основі Меморандуму з Українським центром культурних досліджень розміщує інформацію на сайті www.uckd.org


Контакти:
ОлександрБуценко
[email protected]
097-5111846
www.uckd.org



QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Фестивалі | Переглядів: 509 | Додав: lena | Теги: Європейська асоціація фестивалів (E | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
avatar

Переклад

Інформація

Календар

«  Січень 2017  »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31

Пошук

Форма входу

Вітаю Вас Гість

Логін:
Пароль:

Фестивалі

фестиваль "Поліське Коло"
фестиваль "Київська Русь"
фестиваль "Київська Русь"

Посилання

Президент України
Верховна Рада України
Кабінет Міністрів України
Чернігівська ОДА
Чернігівська облрада
Чернігівська міська рада

Департамент культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської ОДА
Музеї Чернігівщини

Статистика


О.Майшев © 2022 | Чернігівський обласний центр народної творчості.