Чернігівський обласний центр народної творчості



Головна » 2016 » Жовтень » 17 » Під знаком звитяжних традицій
Під знаком звитяжних традицій
14:19
Рясною низкою колоритних заходів відзначив Чернігів День захисника України, що збігається з Днем українського козацтва, і випадає якраз на святу Покрову – 14 жовтня.
Власне, вони розпочалися ще до означеної дати в кіно-культурному мистецькому центрі з національно-патріотичного виховання дітей та молоді розмовою за круглим столом, де йшлося про історію та бойові традиції українського війська. Присутні тут учні шкіл обласного центру і ліцеїсти Чернігівського ліцею з посиленою військовою підготовкою з розповідей істориків, перегляду відеохроніки та світлин отримали багато цікавої і корисної (як для майбутніх продовжувачів цих славних традицій) інформації. А яскравою ілюстрацією до цих артефактів стала наступного дня виставка бойової техніки і стрілецької зброї на Красній площі Чернігова, що прибула з нагоди святкування Дня захисника України із зони АТО. Того ж дня в кіно-культурному мистецькому центрі з національно-патріотичного виховання дітей і молоді були розгорнуті тематичні виставки. Також в центрі пройшов концерт авторських патріотичних творів « До України прихилюсь серцем і словом, що народжене вогнем», програма якого складена з пісень та віршів, народжених в боях.
Урочистості 14 жовтня розпочалися біля пам’ятного знака «Борцям за волю і незалежність України», встановленого поблизу Катерининської церкви, де відбувся молебень та покладання квітів. Затим урочистою ходою присутні вирушили на Красну площу, де до меморіальних стел загиблим на Сході України воїнам та героям Небесної сотні учасники АТО, керівники області та міста, представники військових частин Чернігівського гарнізону, ветеранських організацій, органів місцевого самоврядування, підприємств, громадських організацій, гості міста поклали квіти.
Зворушливим моментом стало проходження Красною площею військових
підрозділів Чернігівського гарнізону, віддаючи шану загиблим захисникам рідної
землі і водночас демонструючи як швидко модернізується українська армія і зростає вишкіл її бійців.

Кульмінацією низки подій «Дня захисника України» стали урочисті збори та
святковий концерт, який відбувся в приміщенні Чернігівського обласного академічного українського музично-драматичного театру імені Т.Г.Шевченка .
З промовами виступили голова облдержадміністрації Валерій Куліч та міський
голова Владислав Атрошенко, воєначальники Чернігівського гарнізону. Вдовам і
матерям загиблих воїнів були вручені посмертно присвоєні нагороди, а багатьом з тих, хто сьогодні сумлінно несе службу, висловлено подяку і підвищено в званні.
Велику естетичну насолоду і новий заряд патріотизму завдяки виконавській
майстерності артистів Музичного центру сухопутних військ України та вдало
підібраному репертуару отримали присутні від концерту. У святкових заходах взяли участь майстри центру народних ремесел для дітей і юнацтва, що є структурним підрозділом обласного методичного центру навчальних закладів культури і мистецтв, які широко представили сувенірну продукцію та провели майстер-класи.
Василь Щербонос,
Лілія Запорожець,
фото Леоніда Віленського



























QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Всеукраїнські заходи | Переглядів: 614 | Додав: lena | Теги: День захисника України, Покрова Пресвятой Богородицы | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
avatar

Переклад

Інформація

Календар

«  Жовтень 2016  »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31

Пошук

Форма входу

Вітаю Вас Гість

Логін:
Пароль:

Фестивалі

фестиваль "Поліське Коло"
фестиваль "Київська Русь"
фестиваль "Київська Русь"

Посилання

Президент України
Верховна Рада України
Кабінет Міністрів України
Чернігівська ОДА
Чернігівська облрада
Чернігівська міська рада

Департамент культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської ОДА
Музеї Чернігівщини

Статистика


О.Майшев © 2020 | Чернігівський обласний центр народної творчості.