Головна » 2016 » Вересень » 14 » Оголошуємо п’ятий щорічний конкурс «Вікі любить пам’ятки»!
Оголошуємо п’ятий щорічний конкурс «Вікі любить пам’ятки»!
16:18
З 1 вересня по 30 вересня проходитиме щорічний міжнародний фотоконкурс «Вікі любить пам’ятки», який покликаний зібрати світлини всіх пам’яток культурної спадщини у світі для ілюстрації статей у Вікіпедії. Вже вп’яте «Вікімедіа Україна» проводитиме цей конкурс в Україні і всі охочі традиційно матимуть можливість подарувати свої фотографії пам’яток України світові та позмагатися за відзнаки та призи у кількох номінаціях.

«Вікі любить пам’ятки» (Wiki Loves Monuments) — фотоконкурс пам’яток культурної спадщини, що проводиться регіональними відділеннями Фонду Вікімедіа та волонтерами спільноти Вікімедіа, в тому числі в Україні — громадською організацією «Вікімедіа Україна». Мета конкурсу — зібрати фотографії всіх пам’яток культурної спадщини світу і розмістити їх у Вікісховищі, що дасть змогу проілюструвати статті Вікіпедії — вільної енциклопедії, яку щодня переглядають мільйони людей в усьому світі.

Упродовж місяця всі фотолюбителі і фотопрофесіонали запрошуються завантажувати свої фотографії у Вікісховище! До 1 листопада журі відбере найкращі фотографії, які будуть представлені на суд міжнародного журі. Конкурсний список складається з понад 60-ти тисяч пам’яток історико-культурної спадщини України з усіх областей України, в тому числі з Автономної Республіки Крим.

Взяти участь у конкурсі можуть всі охочі. Для цього слід бути зареєструваним у Вікісховищі — одному із сестринських проектів Вікіпедії, сфотографувати пам’ятку/и з конкурсних списків та завантажити ці фотографії до Вікісховища з 1 вересня по 30 вересня, а також обов’язково вказати їх унікальний ID. Можна також завантажувати протягом вказаного періоду власні фотографії, які зроблені раніше і досі не були ніде опубліковані. Автори найкращих фотографій з України та кожного з регіонів, а також учасники, які сфотографували найбільшу кількість пам’яток, будуть нагороджені цінними призами. Десять фотографій, які відбере національне журі, будуть номіновані на другий тур конкурсу, який визначить міжнародних переможців. Цього року конкурс «Вікі любить пам’ятки» проходить у майже 40 країнах світу.

Організатори конкурсу сподіваються, що чергове проведення конкурсу «Вікі любить пам’ятки» не тільки дозволить зібрати велику кількість фотографій пам’яток, а й допоможе українцям згадати забуті сторінки своєї історії, краще пізнати рідний край і спонукає дбайливо ставитися до своєї культурної спадщини.

Ми також відкриті для співпраці! Запрошуємо зацікавлених осіб та установи пропонувати спеціальні номінації та визначати їхніх переможців, долучатись до журі конкурсу.

Контакти оргкомітету:
[email protected]

Громадська організація «Вікімедіа Україна» є регіональним відділенням Фонду Вікімедіа в Україні, і займається популяризацією вікі-проектів Фонду Вікімедіа, найвідомішим серед яких є Вікіпедія, залученням до Вікіпедії нових знань та користувачів та розвитком вікі-спільноти в Україні. Фотоконкурс «Вікі любить пам’ятки» — міжнародний фотоконкурс, який був започаткований у 2010 році в Нідерландах. Вперше в Україні був проведений у 2012 році. Під час минулих конкурсів Україна посідала перші місця по кількості завантажених світлин. Загалом протягом 2012—2015 років у Вікісховище було додано понад 155 тисяч світлин українських пам’яток, сфотографовано близько 24 тисяч пам’яток із території України, взяло участь 1760 осіб (від аматорів до професіоналів). Організаторами, в свою чергу, були створені створено найповніші відкриті списки пам’яток України, проведено тематичні тижні та конкурси статей, виставки, презентації тощо.

Фотографія Миколаївської церкви Святогірської лаври — переможець WLM 2013 в Україні



Фото Троїцького монастиря в Чернігові — переможець WLM 2012 в Україні




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Всеукраїнські заходи | Переглядів: 47 | Додав: lena | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
avatar

Переклад

Інформація

Календар

«  Вересень 2016  »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30

Пошук



Форма входу

Вітаю Вас Гість

Логін:
Пароль:

Фестивалі

фестиваль "Поліське Коло"
фестиваль "Київська Русь"
фестиваль "Київська Русь"

Культурний простір

Посилання

Президент України
Верховна Рада України
Кабінет Міністрів України
Чернігівська ОДА
Чернігівська облрада
Чернігівська міська рада

Департамент культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської ОДА
Музеї Чернігівщини
Чернігівський музей-заповідник М.М.Коцюбинського
веб-портал "Європейська Україна"
новини "Чернігівський Формат"

Вітаємо!

Сьогодні: День Народження:
RobenKi(41)
Вітаємо!

Статистика


Rambler's Top100

О.Майшев © 2016 | Чернігівський обласний навчально-методичний центр культури і мистецтв.