Головна » 2016 » Серпень » 29 » VІІІ відкритий фестиваль традиційної слов'янської культури та бойових єдиноборств "Київська Русь"
VІІІ відкритий фестиваль традиційної слов'янської культури та бойових єдиноборств "Київська Русь"
11:32
27 серпня 2016 року в Древньому Любечі відбувся VІІІ Відкритий фестиваль традиційної слов’янської культури та бойових єдиноборств «Київська Русь», присвяченого 25 - річниці Незалежної України та двом визначним подіям – тисячоліттю Любецької битви між військами Ярослава Мудрого та Святополка Окаянного за єдність руських земель й тисячоліттю заснування чернецтва на Русі.

- Організатори фестивалю: Чернігівська обласна державна адміністрація
- Чернігівська обласна рада
- Департамент культури і туризму, національностей та релігій обласної державної адміністрації
- Чернігівський обласний навчально-методичний центр культури і мистецтв
- Ріпкинська районна державна адміністрація
- Любецька селищна рада.

Офіційну делегацію на святі представляли:
- Перший заступник голови Чернігівської обласної ради Валентин Мельничук
- Директор Департамент культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської облдержадміністрації Олександр Левочко
- Голова Ріпкинської районної державної адміністрації Борис Мелашенко
- Керівник делегації неурядових молодіжних організацій Німеччини, учасників міжнародного заходу «Волонтерський рух: європейський досвід та українські громадянські практики», фінансовий службовець міста Зійген, голова спілки, Пан Яно Хілльнгюттер

За традицією фестиваль розпочався церковною службою в місцевому храмі. Далі – знов-таки, за традицією, — піша хода до Замкової гори. Там – коротке театралізоване дійство за участі «богатиря Добрині» й «красуні Малуші». Саме тут далекого 1097-го року проходив знаменитий Любецький з’їзд князів, який поклав край міжусобним війнам між удільними князівствами. До речі, саме так у ті часи виглядала Замкова гора і сам Любецький замок – на фестивалі був представлений його макет. В інтерв’ю каналу “Сівер-центр», директор Департамент культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської облдержадміністрації Олександр Левочко зазначив : «Нарешті ми провели фестиваль таким, яким його задумували – присвяченим слов’янській культурі й бойовим мистецтвам».
Перлиною фестивалю стали реконструктори. Вони привезли із собою виставку давньоруських обладунків, старовинне ткацьке приладдя та мистецтво бойових єдиноборств. Олег Ярошенко: «Історію треба не по книжкам вчити, а своїми очами побачити. Тільки так люди зрозуміють, який ми народ». А свято в Любечі тривало до пізнього вечора. Танці, співи, розваги – фестиваль, як-ніяк!

Також любечани та гості міста вшанували пам’ять бійців, які боронили нашу землю в різні часи. По завершенні екскурсії фестиваль урочисто відкрили парадом визначних діячів України-Русі. Учасники заходу змогли побачити не тільки «Добриню» з «Малушею», а й князів, гетьманів, «Ярославну з сестрами» і самого «Антонія Печерського». У параді взяли участь і герої сучасності – бійці, що повернулися з АТО. У той самий час працювала алея майстрів та смачна виставка різноманітних страв різних територіальних громад області, табір історичної реконструкції часів Київської Русі, виставкові експозиції - «Любеч стародавній», відбулася театралізована концертно-видовищна програма за участю професійних та аматорських колективів Чернігівської області та гостей фестивалю, працювали дитячі розважальні майданчики, святкова торгівля, а ввечері на учасників фестивалю чекала цікава естрадно-розважальна програма та фаєр-шоу.

Своє враження про фестиваль висловив Яно Хільнгютер, голова Спілки молодих держслужбовців землі Північний Рейн-Вестфалія, Німеччина т: «Нас вразила ваша українська гостинність. Ми повеземо додому звідси багатий досвід, як в історичному плані, так і в плані людяності. Найбільше мені сподобалось те, як ви пишаєтеся своїми історією і традиціями і оберігаєте їх».


















QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Фестивалі | Переглядів: 528 | Додав: Irina | Теги: Київська Русь Любеч | Рейтинг: 5.0/1 |
Всього коментарів: 0
avatar

Переклад

Інформація

Календар

«  Серпень 2016  »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31

Пошук

>

Форма входу

Вітаю Вас Гість

Логін:
Пароль:

Фестивалі

фестиваль "Поліське Коло"
фестиваль "Київська Русь"
фестиваль "Київська Русь"

Культурний простір

Посилання

Президент України
Верховна Рада України
Кабінет Міністрів України
Чернігівська ОДА
Чернігівська облрада
Чернігівська міська рада

Департамент культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської ОДА
Музеї Чернігівщини
Чернігівський музей-заповідник М.М.Коцюбинського
веб-портал "Європейська Україна"
новини "Чернігівський Формат"

Вітаємо!

Сьогодні: День Народження:
PhilipKip(33), Henryvef(34), Bomniebox(45)
Вітаємо!

Статистика


Rambler's Top100

О.Майшев © 2020 | Чернігівський обласний центр народної творчості.