Головна » 2016 » Травень » 24 » Вернісаж Тетяни Царської
Вернісаж Тетяни Царської
14:47
В Мистецькій вітальні Чернігівської бібліотеки ім. Короленка відбулось відкриття виставки картин «Мовою пензля співає душа» чернігівської художниці, члена Народного аматорського об’єднання художників «Деснянська палітра» Тетяни Царської. Цікаво, що вернісаж припав на День вишиванки. Це мальовниче свято покликане зберегти народні традиції створення та носіння етнічного вишитого українського одягу. Започатковане в 2006 році, святкується в третій четвер травня. Останнього часу, воно набуло широкого розмаху, оскільки люди близько 50-ти країн світу відзначають цей день разом з українцями, одягаючи вишиванки.

Символічно, що багато гостей, які завітали на відкриття виставки талановитої художниці, були у вишиванках.

Тетяна Царська народилася в місті Кутаіс (Грузія). У 1962 році разом із сім’єю переїхала до Чернігова. В 1974 році закінчила технікум радянської торгівлі та отримала диплом товарознавця. З 2006 року – учасник Народного аматорського об’єднання художників «Деснянська палітра». Працює в техніці масляного живопису. Роботи її як у приватних колекціях, так і в музеях багатьох країн: Чехії, Росії, Білорусі, Іспанії, Китаю, Франції, Нідерландів, Італії, Ізраїлю та ін.
На виставці «Мовою пензля співає душа» художниця представила 21 роботу в жанрі пейзажу, портрету, натюрморту. В її картинах відображається талановита особистість, великий шлях творчої діяльності та безмежна любов до мистецтва, що захоплює глядачів, залишаючи в їх серцях незабутні враження.

Надія Заваліна, заступник директора Чернігівського навчально-методичного центру культури і мистецтв, в своєму виступі відзначила співзвучність назви виставки з ліричною душею художниці, з якою легко та приємно спілкуватися. Вона виявила надію на подальшу співпрацю митців Чернігівщини як з обласною бібліотекою, так і з іншими закладами культури.

Голова "Деснянської палітри" Людмила Бешун привітала Тетяну Іванівну від усіх художників організації. Вона побажала натхнення та цікавих вернісажів, відмітивши, що персональна виставка – це не тільки звіт художника, а й досягнення для всього об’єднання. З вітанням виступила і давній користувач та друг бібліотеки, що захоплюється творчістю митців Чернігівщини, Світлана Шимко. «Якщо хтось запалює зірки на небі – значить, це комусь потрібно», – згадала цитату з «Маленького Принца» Екзюпері Світлана Сергіївна. – Сьогодні з новою силою запалала одна з таких зірочок. Роботи Тетяни Царської дуже ніжні та тендітні, душевні та зворушливі, що викликають піднесення душі». Вона побажала художниці, щоб її творчість була завжди потрібною, а небо частіше посилало все, що потрібно людині для щастя.
Подякувавши гостям за теплі слова, Тетяна Царська прочитала власний вірш та згадала свою бабусю, яка в дитинстві розповідала на ніч безліч казок, що сама й вигадувала. Це залишило значний слід в дитячій пам’яті та заронило зернину творчості в юну душу майбутньої художниці, що проросло та розквітло багатобарвною квіткою образотворчого мистецтва та поезії.

Тетяна Іванівна розповіла, що свої роботи вона відпускає дарувати тепло та радість шанувальникам прекрасного без вагань. Тому портрет Тараса Шевченка, що також представлений на виставці, дарує бібліотеці, відчуваючи, що це найкраще для нього місце.

Музичним привітанням для художниці стали авторські пісні «Чарівна весна» та «Червоне намисто» відомого чернігівського дуету «Голос душі» у складі Ольги та Руслана Шведів. Гості отримали задоволення від спілкування з талановитими митцями Чернігівщини.
За матеріалами сайту "Хвиля Десни"
Катя Скрипка
Фото Олени Попович






QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Виставкова зала | Переглядів: 416 | Додав: Irina | Теги: Тетяна Царська, Виставки, Деснянська палітра | Рейтинг: 5.0/1 |
Всього коментарів: 0
avatar

Переклад

Інформація

Календар

«  Травень 2016  »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31

Пошук



Форма входу

Вітаю Вас Гість

Логін:
Пароль:

Фестивалі

фестиваль "Поліське Коло"
фестиваль "Київська Русь"
фестиваль "Київська Русь"

Культурний простір

Посилання

Президент України
Верховна Рада України
Кабінет Міністрів України
Чернігівська ОДА
Чернігівська облрада
Чернігівська міська рада

Департамент культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської ОДА
Музеї Чернігівщини
Чернігівський музей-заповідник М.М.Коцюбинського
веб-портал "Європейська Україна"
новини "Чернігівський Формат"

Вітаємо!

Сьогодні: День Народження:
AURA(34), KennethMi(39), Lestersat(42), JarullinNoN(35), Jeremyweish(31)
Вітаємо!

Статистика


Rambler's Top100

О.Майшев © 2019 | Чернігівський обласний центр народної творчості.