Головна » 2015 » Червень » 15 » Семінар з вокально-хорового жанру
Семінар з вокально-хорового жанру
09:49
12 червня 2015 року згідно планів Департаменту культури і туризму, національностей та релігій облдержадміністрації в Чернігівському обласному навчально-методичному центрі культури і мистецтв проходив обласний семінар-практикум керівників та методистів з вокально-хорового жанру.В даному заході прийняло участь 37 митців. В роботі семінару були задіяні представники з усіх районів нашої області, що свідчить про велику зацікавленість керівників аматорських колективів питаннями розширення творчого досвіду, підвищення професійного рівня та поповнення новим матеріалом.
Відкрила семінар директор Чернігівського навчально-методичного центру культури і мистецтв Заваліна Надія Петрівна словами вдячності за значну активність керівників колективів, побажавши приємних творчих вражень, плідної та цікавої роботи впродовж всього семінару.
Цього року, як зазначила головний хормейстер ОНМЦКіМ Коцур Ольга Олексіївна, ми дещо змінили формат проведення, додавши в плани відвідування музеїв-кімнат при ЧМУ ім. Л. Ревуцького, творчі зустрічі з колективами та проведення презентації нотного видання «І пісня звучить солов’їна» з концертною програмою відомого хорового колективу м. Чернігова.
Першим пунктом роботи семінару була творча зустріч учасників з вокальними ансамблями та солістами відділу хорового диригування ЧМУ ім.. Л. Ревуцького. Колегам з області було представлено прекрасні концертні номери. На відмінному виконавському рівні прозвучали наступні твори: А. Пашкевич «Степом», аранжування О. Гончар, «Козуню-любуню» в обробці О. Некрасова та твори в обробках викладачів-керівників Ірини Чуприни, Ольги Корзаченко. Також були висвітлені і розкриті творчі методичні питання у роботі з вокальними ансамблями. В процесі даного заняття семінаристи мали змогу ознайомитися з творчістю сучасних композиторів та поповнити свій репертуар. Даний напрямок роботи підготували та провели зі схвальними відгуками голова ПЦК відділу хорового диригування ЧМУ ім. Л. Ревуцького Чепурна Є.М. та старший викладач-методист цього ж відділу Чуприна І.С.
Далі семінар продовжив свою роботу в стінах кімнат-музеїв при музичному училищі «Музичної культури Чернігівщини», «Левка Ревуцького» та «Григорія Верьови». Екскурсію провели викладачі Іволга С.Ф. та Коцюра І.І.. Професійний та ґрунтовний виклад матеріалу, ознайомлення гостей семінару з композиторами, музичною культурою нашого краю залишили незабутні враження в аматорів. Всі були дуже задоволені і дякували організаторів та викладачів за даний пункт роботи заходу.

Наступним та центральним пунктом в роботі семінару була презентація збірки пісень «І пісня звучить солов’їна » з репертуару заслуженого народного аматорського хору «Десна» міського Палацу культури
м. Чернігова.
Відкрили презентацію директор ОНМЦКіМ Заваліна Надія Петрівна та головний хормейстер Коцур Ольга Олексіївна, привітавши з виходом в світ видання, вручивши «Почесну грамоту» та перший примірник збірки керівникові хору «Десна» заслуженому працівникові України Олексієнку Миколі Васильовичу та побажавши нових мистецьких успіхів і наснаги в подальшій роботі.
Творча частина презентації відбувалася безпосередньо за участю заслуженого народного аматорського хору «Десна» в розкішній виставковій залі Чернігівського літературно-меморіального музею-заповіднику М. Коцюбинського. В своєму вітальному слові Микола Васильович висловив слова вдячності Чернігівському навчально-методичному центру культури і мистецтв, за проведену велику роботу в упорядкування та друку видання, а також належну увагу до творчості колективу. Глядачам представили більшість пісень із презентованого видання «І пісня звучить солов’їна», а саме твори М. Борща, Л. Пашина, Л. Хатуна, Г. Драгинця та інших авторів. Концертна програма хору «Десна» залишила гарні враження в учасників семінару, свою творчістю колектив представив на відмінному виконавському рівні. Провели презентацію на гарному творчому рівні заступник директора ОНМЦКіМ з питань народної творчості Михайло Ткаченко та провідний методист з декоративно-прикладного мистецтва Аліна Цупко. Після даного заходу учасники мали змогу отримати новенький примірник та ознайомитися з експозицією музею-садиби М. Коцюбинського.
Наостанок слід сказати, що семінар-практикум відбувся на професійно організованому рівні, представлений концертно-практичний матеріал дуже добре сприймався учасниками. Головна подія в рамках даного заходу – презентація збірки «І пісня звучить солов’їна» свідчить про те, що українська народна пісня покликана нести високу духовну культуру української нації. Ця збірка розширить і збагатить репертуарні напрацювання хорових колективів Чернігівщини з народною манерою виконання і додасть свій гарний внесок в загальну пісенну культуру нашого краю.

Інформацію підготував
Володимир Макеєв
(ОНМЦКіМ)






















QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Навчання | Переглядів: 895 | Додав: lena | Теги: Вокально-хоровий жанр, семінар | Рейтинг: 5.0/3 |
Всього коментарів: 0
avatar

Переклад

Інформація

Календар

«  Червень 2015  »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Пошук

>

Форма входу

Вітаю Вас Гість

Логін:
Пароль:

Фестивалі

фестиваль "Поліське Коло"
фестиваль "Київська Русь"
фестиваль "Київська Русь"

Культурний простір

Посилання

Президент України
Верховна Рада України
Кабінет Міністрів України
Чернігівська ОДА
Чернігівська облрада
Чернігівська міська рада

Департамент культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської ОДА
Музеї Чернігівщини
Чернігівський музей-заповідник М.М.Коцюбинського
веб-портал "Європейська Україна"
новини "Чернігівський Формат"

Вітаємо!

Сьогодні: День Народження:
choloh(26), CharlesOxymn(33)
Вітаємо!

Статистика


Rambler's Top100

О.Майшев © 2020 | Чернігівський обласний центр народної творчості.