Чернігівський обласний центр народної творчості



Головна » 2015 » Січень » 20 » Нас єднає Україна
Нас єднає Україна
09:27
Польські, єврейські, німецькі пісні лунали в неділю, 18 січня, у Меморіальному музеї-заповіднику М. Коцюбинського. Садиба нашого славетного земляка, як і багато років тому, відкрила свої двері гостям різних національностей та культур – учасникам проекту «Нас єднає Україна». Національні громади прийшли, щоб розповісти про свою діяльність, показати родзинки національного мистецтва та довести всім, що хоча ми й різні, втім, нас об'єднує країна, в якій ми живемо.

Відкриваючи програму, працівник музею Марія Москаленко розповіла про традиції ро¬дини Михайла Коцюбинського. У гостинному будинку завжди радісно зустрічали творчих людей різних національностей. Тож у музеї вирішили продовжити гарні традиції і запро¬сили чернігівські національні громади.
Про 25-річну діяльність Чернігівської об¬ласної єврейської громади розповів її голова Семен Бельман: «Ми жодного дня не відпо¬чивали, а наполегливо працювали: під¬тримували своїх людей, розвивали свою на¬ціональну культуру. Ми маємо свої театр, творчі колективи, газету. У місті нас добре знають, бо ми намагаємося бути гідною частиною всієї територіальної громади й беремо участь
у всіх культурних заходах».
Про один із головних напрямків діяльнос¬ті громади, а саме — роботу Благодійного єврейського фонду «Хасде Естер», — розповіла його керівник Ірина Ліпкіна. Вона підкреслила, що фонд по¬стійно турбується про літніх людей та дітей, допомагає хворим і малозабезпеченим. Ба¬гато чого вдалося зробити завдяки допомозі благодійної організації «Джойнт», яка вже 100 років допомагає євреям у різних країнах. Виступ юної талановитої співачки та скрипальки Адель Шурубури став прекрасним завершенням розповіді про діяльність єврейської націо¬нальної громади.
А потім на сцену вийшли представники Німецького культурного центру, якому нещодавно виповнилося 15 років. Його діяльність теж добре відома в Чернігові. Зараз центр об'єднує майже 70 членів, і кожен чернігівець може долучитися до його роботи — вивчати мову, культуру та звичаї німецького народу. Веселі німецькі пісні у виконанні членів клубу сподобалися всім присутнім.
Останнім презентував свою діяльність Польський клуб, що розпочав свою діяльність лише два місяці тому, але вже встиг об'єднати багатьох прихильників польської культури. Ірина Шевченко, організатор та натхненник об'єднання, пояснила, чому в клубі збираєть¬ся багато молоді. У багатьох є бажання поїха¬ти до сусідньої держави, щоб отримати там освіту, працювати, тож вони із задоволенням вивчають мову, звичаї та національні осо¬бливості Польщі. А крім того, сюди приходять просто поспілкуватися, поділитися враження¬ми від мандрівок, поспівати та потанцювати. Невеличкий концерт членів клубу став чудо¬вим завершенням корисного й дуже необхід¬ного заходу.

Марта ЄЛІСЄЄВА



QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: В єдиному колі | Переглядів: 447 | Додав: Irina | Теги: єврейська община Чернігівської обл. | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
avatar

Переклад

Інформація

Календар

«  Січень 2015  »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31

Пошук

Форма входу

Вітаю Вас Гість

Логін:
Пароль:

Фестивалі

фестиваль "Поліське Коло"
фестиваль "Київська Русь"
фестиваль "Київська Русь"

Посилання

Президент України
Верховна Рада України
Кабінет Міністрів України
Чернігівська ОДА
Чернігівська облрада
Чернігівська міська рада

Департамент культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської ОДА
Музеї Чернігівщини

Статистика


О.Майшев © 2020 | Чернігівський обласний центр народної творчості.