Чернігівський обласний центр народної творчості



Головна » 2014 » Грудень » 29 » Ювілей ОНМЦКіМ в інтер’єрі передноворічного «вогника»
Ювілей ОНМЦКіМ в інтер’єрі передноворічного «вогника»
14:53
Заключним акордом ювілейного для чернігівського обласного навчально-методичного центру культури і мисстецтв 2014 рік, під знаком якого проходили всі основні заходи закладу, стало неформальне спілкування його працівників різних поколінь за святковим столом.
Оглядаючись назад, констатуючи здобутки останнього періоду, і, звісно ж, кидаючи погляд в майбутнє, ветерани і молоді продовжувачі їхньої справи, сходились думками в одному: попри усі соціальні потрясіння, яких за 75 років існування Центру було чимало, він завжди виконував своє головне призначення - стояти на чатах народної творчості і примножувати її.
Певна річ, три чверті віку – значний відрізок часу у вимірі одного людського життя, тому інформацію з перших уст можна було почути лише від ветеранів останніх десятиліть. Хоча майже ровесник Будинку народної творчості (перша назва нинішнього ОНМЦКіМ) серед них знайшовся. . Олексію Шапку випало керувати закладом у 80-ті роки минулого століття -також уже далеких і не з легких. Але він виявився людиною допитливою – готуючись до одного з попередніх ювілеїв, працював з архівними матеріалами, а тому побіжно торкнувся й історії Центру. Разом з тим Олексій Сергійович і сам вписав у цей літопис помітну сторінку - створив Центр народних ремесел для дітей і юнацтва, що є нині потужним структурним підрозділом ОНМЦКіМ. Не випадково цю деталь з трудової біографії Олексія Шапка відзначив директор департаменту культури і туризму, національностей та релігій облдержадміністрацції Сергій Мойсієнко, який теж у свій час очолював ОНМЦКіМ.
На ювілейному вечорі прозвучали імена відомі не лише на Чернігівщині, але й в Україні особистостей, творча біографія яких пов’язана з роботою в ОНМЦКіМ – невтомного збирача народної творчості Василя Полевика та лауреата Національної премії ім. Т.Г.Шевченка Дмитра Іванова, який, до речі, у своєму виступі зізнався, що найкращі свої вірші він написав саме тут, в стінах Будинку народної творчості.
В свою чергу тодішній директор закладу Володимир Авраменко, принагідно зазначив, що радий з того випадку, який звів його з цим видатним поетом, пожвавивши розповідь про плідну роботу з ним цікавим епізодом про працелюбність Іванова не тільки за робочим столом, а і взагалі.
Приємні спомини ветеранів були доповнені колоритним концертом, у якому були задіяні як працівники Центру¸ так і їхні талановиті вихованці.
Отож директор ОНМЦКіМ Надія Заваліна, підсумовуючи перебіг свята, мала всі підстави сказати, що естафета Будинку народної творчості зразка 1939 року перебуває в надійних руках, і висловила впевненість у непохитності цієї традиції принаймні до 100-літнього ювілею Центру.

Василь ЩЕРБОНОС
Фото Леоніда Віленського
(ОНМЦКіМ)



















QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Різне | Переглядів: 853 | Додав: Irina | Теги: чернігівський обласний навчально-ме | Рейтинг: 5.0/2 |
Всього коментарів: 1
avatar
0
1 nata • 15:17, 30-Грудня-2014
Хай Новий рік приносить Вам нові досягнення, нові враження, нові успіхи і творчі злети.
Бажаю Вашому колективу бути здоровими і щасливими, багатими і веселими, життєрадісними і усміхненими. З новими надіями, з новими завершеннями, з новим благополуччям. З Новим роком, з новим щастям!
avatar

Переклад

Інформація

Календар

«  Грудень 2014  »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31

Пошук

Форма входу

Вітаю Вас Гість

Логін:
Пароль:

Фестивалі

фестиваль "Поліське Коло"
фестиваль "Київська Русь"
фестиваль "Київська Русь"

Посилання

Президент України
Верховна Рада України
Кабінет Міністрів України
Чернігівська ОДА
Чернігівська облрада
Чернігівська міська рада

Департамент культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської ОДА
Музеї Чернігівщини

Статистика


О.Майшев © 2021 | Чернігівський обласний центр народної творчості.