Чернігівський обласний центр народної творчості



Головна » 2014 » Грудень » 28 » "Ракурс-2014" мав багато несподіваних ракурсів
"Ракурс-2014" мав багато несподіваних ракурсів
13:07
Традиційна виставка робіт членів народного фотоклубу «Чернігів» «Ракурс – 2014» , яка відкрилася цими днями в Арт-клубі, попри певні ознаки схожості з попередніми, мала і ряд приємних відмінностей.
Перш за все – нові імена серед її учасників. Друга – помітна зростаюча активність членів клубу (представлено для огляду понад 50 робіт), а найголовніше, що експозиція підтвердила давно відому думку про секрет роботи фотографа, яка полягає в тому, що він уміє з’явитися в самий необхідний момент в самому необхідному місці. З’явитися – і зупинити прекрасну мить фотооб’єктивом.
Таких вдалих миттєвостей виявилося дуже багато. Здається, що автори відбирали їх за найвищими критеріями самовимогливості. Можливо, це було продиктовано ще однією особливістю виставки. Вона для членів фотоклубу ювілейна – 30 років тому відбувся їх перший звіт у такому форматі перед публікою, що і поклало початок традиції.
Тому цілком логічно, що ретроспективний пласт в експозиції був досить потужним. На його тлі несамохіть пригадався афористичний вислів: «На фото глянеш – і згадаєш». Справді, дивлячись на світлини Володимира Зими, Валерія Інютіна, Володимира Ятченка, Юрія Олійника, Миколи Турчина, переймаєшся відчуттям баченого вже раніше. І воно не є оманливим. Люди старшого покоління, яких було чимало на виставці, добре пам’ятають ці імена за підписами під світлинами в обласній, республіканській і всесоюзній пресі.
Схвально відгукувались про їхні роботи і молоді люди,що свідчить про недаремність старання фотомайстрів зупинити прекрасні миттєвості. Серед поціновувачів творчості своїх старших колег – і ті, хто вирішив продовжувати нести естафету традицій фотоклубу «Чернігів».
В цьому факті, окрім об’єктивності оцінки, присутня і логіка розрахунку на «взаємну ввічливість». Адже подібні виставки будуть і в найближчий, і в віддаленній перспективі. І сьогоднішнім початківцям приємно буде бачити свої перші роботи в ретроспективних розділах майбутніх експозицій.
А така перспектива цілком реальна для молодих талановитих учасників виставки «Ракурс – 2914» Олени Огнєвої, Зоряни Вичкань, Романа Віленського, перші роботи яких позначені і творчим пошуком, і вдалими знахідками.
Вітаючи учасників виставки «Ракурс – 2014» та керівника фотоклубу «Чернігів» Миколу Дульцева, директор обласного навчально-методичного центру культури і мистецтв Надія Заваліна побажала ветеранам тримати марку своєї майстерності, а початківцям – примноження своїх перших творчих здобутків.

Василь ЩЕРБОНОС
фото Л.Віленського
(ОНМЦКіМ)













QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Виставкова зала | Переглядів: 626 | Додав: Irina | Теги: Арт-клуб, фотоклуб Чернігів | Рейтинг: 5.0/1 |
Всього коментарів: 0
avatar

Переклад

Інформація

Календар

«  Грудень 2014  »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31

Пошук

Форма входу

Вітаю Вас Гість

Логін:
Пароль:

Фестивалі

фестиваль "Поліське Коло"
фестиваль "Київська Русь"
фестиваль "Київська Русь"

Посилання

Президент України
Верховна Рада України
Кабінет Міністрів України
Чернігівська ОДА
Чернігівська облрада
Чернігівська міська рада

Департамент культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської ОДА
Музеї Чернігівщини

Статистика


О.Майшев © 2021 | Чернігівський обласний центр народної творчості.