Чернігівський обласний центр народної творчості



Головна » 2014 » Червень » 17 » Ми-діти війни
Ми-діти війни
12:02
В погожу, теплу та гарну червневу днину, минулої п’ятниці в Палаці художньої творчості дітей, юнацтва та молоді відбувся ювілейний концерт хорового колективу «Діти війни» з нагоди 5 річниці з дня створення та на предмет присвоєння почесного звання «народний аматорський».
В урочисто прикрашену концертну залу зібралося дуже багато поціновувачів справжньої, народної та невичерпно багатої мелодикою та художнім змістом української пісні. Також в залі була присутня оглядова художня рада з фахівців Чернігівського обласного навчально-методичного центру культури та мистецтв в складі: Заваліної Надії Петрівни (директор ОНМЦКіМ); Коцур Ольги Олексіївни (холовного хормейстера ОНМЦКіМ) та провідного методиста з музичного жанру Макеєва Володимира Миколайовича.
На запрошення засновника та організатора колективу Пашкова Валерія Васильовича дану мистецьку подію відвідали почесні гості, а саме: голова Чернігівської обласної ради Зверєв Микола Вікторович; заступник міського голови Миргородський Микола Миколайович та депутати міської ради. В своєму вітальному слові до колективу Микола Вікторович побажав учасникам міцного здоров’я, мирного неба, нових творчих звершень, висловив своє захоплення від творчості колективу та вручив художньому керівникові хору Скидану Дмитру Дмитровичу грамоту від обласної ради та подарунок. Також він зазначив велику роль української народної пісні, яку пропагують «Діти війни» у формуванні справжнього громадянина, патріота своєї країни.
Далі естафету привітань прийняли заступник міського голови Миргородський Микола Миколайович з депутатами міської ради, котрі сказали слова вдячності за гарне пісенне мистецтво, що несе колектив, привітали аматорів з першим творчим ювілеєм та побажали подальших успіхів на мистецькій ниві. Також Микола Миколайович виконав почесну місію, вручивши грамоту художньому колективу «Діти війни» від міського голови Соколова Олександра Володимировича.
Концертна програма заходу складалася, як з відомих український пісень, так і нових, ще не переспіваних. Гарним, приємним тембрально та поставленим голосом порадувала слухачів солістка колективу Наталія Чепурна. В пісні «Що вона за вербо» хор представив потужну, природну та щиру милозвучність народного вокалу. Доречно сказати слова вдячності за велику проведену репетиційну роботу відомому на Чернігівщині хормейстеру та художньому керівникові Дмитру Скидану, котрий постійно розвиває вокальні навички учасників, працює над культурою звучання хору та використовує в творчому житті аматорів й власні обробки пісень такі як «Моя земле».
Підсумовуючи написане слід сказати, що колектив «Діти війни» представив повномасштабну концертну програму, різнохарактерний репертуар, що відповідає «Положенню про народний аматорський» та заслуговує на те, щоб носити це почесне звання. І тому в обговоренні концертної програми оглядова художня рада на чолі з директором ОНМЦКіМ Заваліною Надією Петрівною погодилася про порушення клопотання перед Департаментом культури і туризму, національностей та релігій на предмет присвоєння цьому колективу звання «народний аматорський».
Тож ми, в свою чергу, бажаємо нашим аматорам нових мистецьких обріїв, творчих здобутків і нехай українська народна пісня не має меж.

Інформацію підготував
провідний методист з
музичного жанру В.М.Макеєв













QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Різне | Переглядів: 796 | Додав: lena | Теги: хор Діти війни | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
avatar

Переклад

Інформація

Календар

«  Червень 2014  »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30

Пошук

Форма входу

Вітаю Вас Гість

Логін:
Пароль:

Фестивалі

фестиваль "Поліське Коло"
фестиваль "Київська Русь"
фестиваль "Київська Русь"

Посилання

Президент України
Верховна Рада України
Кабінет Міністрів України
Чернігівська ОДА
Чернігівська облрада
Чернігівська міська рада

Департамент культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської ОДА
Музеї Чернігівщини

Статистика


О.Майшев © 2021 | Чернігівський обласний центр народної творчості.